Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis & Marco Stoovelaar)

Nederland in Finale; Meadows No-Hits ItaliŽ!
English

BOLLATE / CARONNO PERTUSELLA / BOVISIO-MASCIAGO / RHO (ItaliŽ) - Het Nederlands Softbal Team heeft de Finale bereikt van het Europees Kampioenschap door vrijdagavond (30 juni) met 1-0 te winnen van ItaliŽ in de Halve Finale. Eerder op de dag sloot Oranje de Play-Off Ronde af met een 8-1 winst tegen Griekenland.

In de Halve Finale gooide Lindsey Meadows het hele duel voor Nederland en domineerde vanaf het begin. De rechtshander gooide een No-Hitter en dat is zeer zeldzaam tegen ItaliŽ. Ze schakelde de eerste negen slagvrouwen op rij uit, waarna ze twee loopters kreeg in de vierde via vier wijd en geraakt werpster, maar schakelde de volgende slagvrouwen weer uit. In de 1e6, met twee uit, viel de licht-installatie ineens uit, vanwege een electronische storing. De wedstrijd werd na een onderbreking van 46 minuten weer hervat! In de zevende kwam de Italiaanse lead-off hitter op het honk na een fout, maar zij strandde op het tweede honk.

Nederland scoorde het enige punt in de derde inning toen pinch-runner Shareday Christina scoorde op vier wijd met volle honken voor Chantal Versluis, maar daarna bleven drie loopsters achter. Echter, het ene punt bleek genoeg. Versluis verliet de wedstrijd in de vijfde inning nadat ze vol op haar kin was geraakt door een foutbal, maar ze keerde in de zevende inning weer terug.

ItaliŽ moet nu tegen Groot-BrittanniŽ spelen in de backdoor-wedstrijd om 13:00 uur op zaterdag. De Britse ploeg won met 4-1 van TsjechiŽ in negen innings in de andere Halve Finale. De Finale begint 's avonds om 18:00 uur.

(30 juni)

Compleet Speelschema
Nederland vs. Griekenland (Play-Offs)

Het Nederlands Team kwam in dit duel tot 13 honkslagen, waaronder drie van Damishah Charles, die ook twee punten binnensloeg. Shareday Christina, Virginie Anneveld (twee doubles) en Jessie van Aalst sloegen allemaal twee honkslagen. Christina en Anneveld scoorden beiden tweemaal.

Griekenland sloeg slechts ťťn honkslag op twee werpsters en die zorgde ook voor hun enige punt.

Nederland-starter Leonella Elizabeth schakelde de eerste elf slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, waarna er met ťťn worp een einde kwam aan haar Perfect Game, No-Hitter en ShutOut. Met twee uit in de eerste helft van de vierde inning sloeg Anyssa Iliopoulos de bal over de linksveld-omheining voor een homerun. Op dat moment stond Oranje reeds met 3-0 voor. Iliopoulos zou de enige honkloopster zijn voor Griekenland.

Nederland opende de score met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Efthimia Marinakis. Met ťťn uit sloegen Brenda Beers en Jessie van Aalst beiden een honkslag, waarna Dinet Oosting volgde met een puntscorende tweehonkslag om de score mee te openen. Met twee uit voegde Virginie Anneveld een 2-run double toe om er een 3-0 stand van te maken.

...Shareday Christina...
...2 runs, 2 hits...
(© F: Marco Stoovelaar)
...Virginie Anneveld...
...2 runs, 2 RBI's...
...2 doubles...
(© F: Marco Stoovelaar)
Nederland bereikte de honken weer in de volgende twee innings, maar werd toen puntloos gehouden. In de tweede inning sloeg Damishah Charles een honkslag met ťťn uit en stal het tweede honk, maar strandde. In de derde opende Jessie van Aalst met een honkslag, maar werd uitgeschakeld bij en poging het tweede honk te bereiken.

Met een 3-1 voorsprong nam Oranje meer afstand door driemaal te scoren in de 2e4. Virginie Anneveld opende met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Shareday Christina. De honken kwamen vol te staan toen volgende slagvrouw Anne Blaauwgeers het honk bereikte via een infield-hit. Hierna sloeg ook Damishah Charles een honkslag om een punt binnen te brengen en toen daarna een outfield-fout werd gemaakt werd nogmaals gescoord. Met twee uit kwamen de honken opnieuw vol te staan na vier wijd voor Jessie van Aalst. Even later werd het derde punt in de inning gescoord toen pinch-hitter Maxime van Dalen ook vier wijd kreeg. Drie loopsters bleven achter toen Marinakis afsloot met een strikeout, haar derde in deze inning.

Nederland bereikte het mercy-rule verschil van zeven punten in de 2e5 op nieuwe pitcher Loren Kathryn Stavrou. Virginie Anneveld begon met vier wijd en Shareday Christina sloeg een honkslag. Met ťťn uit leverden Damishah Charles en Suka Van Gurp puntscorende honkslagen af om de stand op te voeren naar 8-1 en de wedstrijd af te sluiten.

En zo sloot Oranje de Play-Offs af en werd de volgende wedstrijd de Halve Finale tegen de Europese aartsrivaal ItaliŽ.


...De speelsters, umpires en toeschouwers luisteren voor de wedstrijd naar de Volksliederen...

...Links: De speelsters van beide teams begroeten elkaar voor de wedstrijd...
...Rechts: Een kijkje in de dug-out van Nederland...

...Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru gooiden voor Nederland tegen Griekenland...

...Links: Brenda Beers scoort het eerste Oranje-punt in de eerste inning...
...Rechts: Virginie Anneveld slaat een 2-run double in de eerste inning...

...Anne Blaauwgeers en Damishah Charles slaan beiden een honkslag in de 4e inning...

...Virginie Anneveld en Shareday Christina scoren beiden voor Nederland in de 4e inning...

...Links: Brenda Beers aan slag voor Nederland in de vierde inning...
...Rechts: De speelstes van Nederland vieren de winst tegen Griekenland...

...Onder de toeschouwers waren weer verschillende familieleden, speelsters en coaches...
...Links: Nadine Marinus (midden), speelster van Tex Town Tigers, praat met ex-teamgenoot Martina Lackner, de pitching-troef...
...van Oostenrijk; Rechts staat voormalig TTT-Coach Monti Van Brunt die Assistent Coach is van Duitsland...
...Rechts: Peter van Dalen (vader van Maxime) kijkt toe; links staat Maaike Blaauwgeers (tweelingzus van Anne)...
...Rechts staat Renť Andringa en op de achtergrond Naomi Andringa (vader en tweelingzus van Ilona)...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Nederland - Griekenland 8-1 (5 inn.)
RHE
Griekenland00010 -111
Nederland30032 -8130
pitchers Griekenlandinn.SOBBHRER
Efthimia Marinakis, L (3-3)4521066

Loren Kathryn Stavrou0.1-1322

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (4-0)44-111

Rebecca Soumeru12----

Homerun: Griekenland: Anyssa Iliopoulos (1)(4e,solo,op Elizabeth).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Gianluca Magnani (ItaliŽ), 1B-Franck Lautier (Frankrijk),
3B-VladŪmir Liss (TsjechiŽ).
Official Scorers-Ulpiano Massari Gozzi (ItaliŽ), Andrea Maestri (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Lis Castro (Denemarken).
Aanvangstijd-11:24 uur.
Speeltijd-1:21 uur.
Locatie-Veld #2, Bollate (ItaliŽ).

Game Notes:
11e wedstrijd in de historie tegen Griekenland.
Vierde overwinning in de historie tegen Griekenland.
Nederland vs. ItaliŽ (Halve Finale)

De Halve Finale tussen Nederland en ItaliŽ was spannend van begin tot eind. Wat nog aan de spanning bijdroeg was een onderbreking van 46 minuten vanwege een lichstoring in de zesde inning! Die kwam terwijl Lindsey Meadows bezig was met het gooien van een No-Hitter!

Nederland kwam gelijk in scoringspositie in de eerste slagbeurt op de ervaren rechtshander Greta Cecchetti. Met twee uit sloeg Jessie van Aalst een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de tweede slagbeurt bereikte lead-off hitter Maxime van Dalen het honk na een fout, maar werd later uitgeschakeld in een dubbelspel.

Oranje was daarna productief in de derde inning, kreeg de honken vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal. En dat zou het enige punt in de wedstrijd blijven! Karin Tuk begon met een honkslag, waarna Brenda Beers het honk bereikte via een infield-hit. Volgende slagvrouw Britt Vonk werd daarna hard geraakt door een inside pitch van Cecchetti, waardoor de honken vol kwamen te staan. De Nederlandse Hoofd Coach Juni Francisca paste hierna een ietwat verrassende wissel toe. Hij bracht Shareday Christina in als pinch-runner for Karin Tuk, die inmiddels op het derde honk stond. Meestal wordt een pinch-runner ingezet op het eerste en tweede honk. Echter, met nul uit zou de snelle Christina de aangooi naar de plaat kunnen 'verslaan' in een gedwongen nul-situatie of kunnen scoren op een vangbal in kort outfield. Even later scoorde Christina ook daadwerkelijk, maar hoefde daar niets voor te doen, want Cecchetti raakte ook Chantal Versluis met een worp! Dat hield de honken vol met nul uit. De 'veteraan'-rechtshander herstelde zich hierna en schakelde de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit, maar de geraakt werpster voor zowel Vonk als Versluis bleken zeer kostbaar, want dat zorgde voor het enige punt in de wedstrijd!

In de vierde inning raakte Cecchetti ook powerhitter Karin Tuk met een worp met twee uit. Haar temporary runner strandde op het eerste honk.

In de vijfde inning kreeg Cecchetti drie nullen op rij, maar was er ook even een angstig moment. Met ťťn uit en een 1-wijd-1-slag stand sloeg Chantal Versluis een foutbal die hard op de onderkant van haar kin terechtkwam. Uit voorzorg werd ze uit de wedstrijd gehaald. Damishah Charles nam de slagbeurt over als pinch-hitter met een 1-2 count en sloeg mis op de eerste bal die ze zag. De strikeout kwam op naam van Versluis, die gelukkig geen blessures had opgelopen.

...Lindsey Meadows...
...No-Hitter...
(© F: Marco Stoovelaar)
Cecchetti kreeg ook twee snelle nullen in de eerste helft van de zesde inning. Kort nadat Maxime van Dalen na een grounder de tweede nul was geworden werd alles zwart in Bollate, want de lichten gingen uit. Vanwege een electronische storing doofde de licht-installatie, stopte de play-by-play, net als de coverage van de wedstrijd via de live-stream. De electriciteit keerde kort erna weer terug, maar het duurde even voordat de lampen weer op volle sterkte terugkeerden. Na een onderbreking van 46 minuten werd de wedstrijd weer hervat. Cecchetti keerde terug naar de pitching-cirkel en kreeg een grounder van Virginie Anneveld, zodat ze ook drie opeenvolgende nullen kreeg in de zesde.

...Chantal Versluis...
...GameWinning RBI...
(© F: Marco Stoovelaar)
Nederland kwam nog een keer in scoringspositie in de 1e7. Lead-off hitter Suka Van Gurp kreeg drie slag, maar kwam op het honk na een doorgeschoten bal. Ze bereikte het derde honk op opeenvolgende opofferingsstootslagen van Karin Tuk (die was teruggekeerd) en Brenda Beers. Hierna kreeg Britt Vonk opzettelijk vier wijd. Chantal Versluis kwam hierna via de re-entry terug in de wedstrijd, maar kreeg drie slag.

Verdedigend was er een grote hoofdrol voor Lindsey Meadows. De rechtshander gooide een uitstekende wedstrijd en hield ItaliŽ puntloos in zeven innings! Het is zeer bijzonder dat er een No-Hitter wordt gegooid in de Finale-ronde van een Europees Kampioenschap.

Meadows schakelde de eerste negen slagvrouwen op rij uit. In de 2e4 kreeg lead-off hitter Laura Vigna het eerste honk toen ze werd geraakt door een worp. Het leek er op dat ze richting worp liep in plaats van die te ontwijken, maar ze kreeg toch het eerste honk. Dat eindigde de Perfect Game van Meadows, die vier wijd gooide op Erika Piancastelli met ťťn uit. Een binnenhoog en een vangbal sloten daarna de inning af.

Meadows kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de 2e5. Hoewel ze de No-Hitter intact hield moest de rechtshander daarna wel lang wachten om weer het veld op te gaan in de zesde inning, vanwege de 46 minuten durende onderbreking voor de licht-storing. Echter, Meadows bleef koel en keerde in de 2e6 terug in de cirkel en zorgde weer voor drie opeenvolgende nullen.

Met nog altijd de minimale voorsprong van 1-0 steeg de spanning weer in de 2e7 toen ItaliŽ hun tweede loopster in scoringspositie kreeg. Lead-off hitter Erika Piancastelli kwam na een fout op het honk en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Giulia Longhi. Ze schoof nog eens op na een grounder van Priscilla Brandi en zodoende stond het gelijkmakende punt nu op het derde honk. Maar de inning en de wedstrijd eindigden toen Beatric Ricci een grounder sloeg naar derde honkvrouw Virginie Anneveld.

En zo gooide Lindsey Meadows een zeldzame 7-inning complete game No-Hitter in een Europese Halve Finale! En met de minimale winst van 1-0 verzekerde Nederland zich als eerste ploeg van een plek in de allesbeslissende Finale op zaterdag!


...De speelsters van het Nederlands Team zingen mee met het Volkslied voor de wedstrijd...

...Links: Een cameraman van Playo.TV in actie tijdens het spelen van het Volkslied...
...Rechts: Coaches en begeleiding staan opgesteld tijdens het Volkslied...
...Vanaf links: Robbie Soumeru (Masseur), Bart Hanegraaff (Strength & Conditioning Coach), Saskia Kosterink...
...(Bench Coach), Lisette Hagen (Fysiotherapeut), Marcel Schippers (1B Coach),...
...Bas Langezaal (Team Manager) en Juni Francisca (Hoofd Coach)...

...De speelsters wisselen souvenirs uit, rechts 'veteraan'-pitchers Rebecca Soumeru en Greta Cecchetti...

...Links: Hoofd Coaches Juni Francisca en Enrico Obletter ontmoeten elkaar voor de wedstrijd...
...Rechts: Lindsey Meadows gooide een complete game 7-inning No-Hitter...

...Virginie Anneveld en Jessie van Aalst maken contact...

...Links: Pinch-runner Shareday Christina scoorde het enige punt in de derde inning...
...Rechts: Chantal Versluis wordt in haar gezicht geraakt door een foutbal in de 5e inning...

...Links: De lichten gingen uit in de zesde inning...
...Rechts: Na een onderbreking van 46 minuten keert Lindsey Meadows terug en completeert haar No-Hitter...

...Links: De speelsters van Nederland vieren het bereiken van de Finale na winst in de Halve Finale tegen ItaliŽ...
...Rechts: Pitcher Lindsey Meadows omhelst Dinet Oosting, die vanavond de Designated Player was...

...De speelsters vieren het bereiken van de Finale met hun publiek...

...De speelsters vieren de winst en het bereiken van de allesbeslissende Finale...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)ItaliŽ - Nederland 0-1
RHE
Nederland0010000-131
ItaliŽ0000000-001
pitcher Nederlandinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (3-0)761---

pitcher ItaliŽinn.SOBBHRER
Greta Cecchetti, L (3-1)791311
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Christian Singer (Duitsland), 1B-Michal Židek (TsjechiŽ),
3B-Beate Utzig (Oostenrijk).
Official Scorers-Marinella Pagani (ItaliŽ), Mario Fedele (ItaliŽ), Eugenio Menescardi (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd-21:50 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Veld # 1, Bollate (ItaliŽ).

Game Notes:
Lindsey Meadows (Nederland) gooit een No-Hitter.
46-minuten onderbreking vanwege lichtstoring in 1e6 met twee uit, geen loopsters en 1-0 voorsprong voor Nederland.
110e wedstrijd in de historie tegen ItaliŽ.
67e overwinning in de historie tegen ItaliŽ.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.