Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tiende op rij voor Neptunus; Almere voorkomt tweede No-Hitter
English
ROTTERDAM / AMSTERDAM / HAARLEM / DEN HAAG - DOOR Neptunus won zaterdag de tiende wedstrijd op rij en was dicht bij de tweede No-Hitter in twee dagen in de 7-0 shutout-zege van de Rotterdammers tegen Almere Magpies. Leon Boyd maakte zijn eerste start van het seizoen en verloor een No-Hitter in de achtste inning toen rookie Siegert Flaneur zijn eerste Hoofdklasse-honkslag sloeg, maar dat zou tegelijkertijd de enige hit voor Almere zijn in het duel.
Mr. Cocker HCAW nam een snelle 3-0 voorsprong in de eerste inning vs. L&D Amsterdam Pirates en stond met 4-1 voor in de zesde, maar verzuimde deze voorsprong vast te houden. HCAW hernam de leiding in de zevende, maar Amsterdam bracht de stand weer in evenwicht door te scoren in de negende. HCAW won het duel uiteindelijk door een punt te scoren in de elfde inning, goed voor een 6-5 zege.
Corendon Kinheim had een comfortabele 6-0 voorsprong na drie innings vs. Konica Minolta Pioniers en leek op weg te zijn naar een grote zege, maar hierna werd niet meer gescoord. Pioniers wist tweemaal te scoren en verloor met 6-2, waardoor Kinheim de zevende overwinning op rij binnenhaalde.
Sparta-Feyenoord stond met 6-3 achter vs. ADO toen de negende inning begon, maar kwam toen plotseling tot een rally van zes punten om met 9-6 te winnen.

Stand & Programma


DOOR Neptunus vs. Almere Magpies, 7-0
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won zaterdag de tiende wedstrijd op rij en was dicht bij de tweede No-Hitter in twee dagen in de 7-0 shutout-zege van de Rotterdammers tegen Almere Magpies. Leon Boyd maakte zijn eerste start van het seizoen en verloor een No-Hitter in de achtste inning toen rookie Siegert Flaneur zijn eerste Hoofdklasse-honkslag sloeg, maar dat zou tegelijkertijd de enige hit voor Almere zijn in het duel. Met een 1-0 voorsprong besliste Neptunus de wedstrijd toen het tot een 4-run rally kwam in de vijfde inning, waarna nog twee runs werden toegevoegd in de volgende slagbeurt.

Leon Boyd retired 15 van de eerste 16 slagmensen. In de derde gooide hij vier wijd op lead-off hitter Jaïr Roseburg, waarna weer negen nullen op rij volgden, voordat hij een vrije loop gaf aan Siegert Flaneur, waarmee de zesde inning begon. In de zevende gaf de rechtshander voor derde keer vier wijd weg aan, nu aan Churandy la Cruz, maar nam een No-Hitter mee de achtste slagbeurt in. Na drie slag voor de openingsslagman sloeg Siegert Flaneur een 'broken-bat single' net over het infield om de No-Hitter te breken. Het betekende gelijk het einde voor Boyd, die werd opgevolgd door Jorian van Acker. De inning werd afgesloten toen Daniël Zijderveld vervolgens in een dubbelspel sloeg. In de negende sloot Berry van Driel het duel met drie nullen af.

Neptunus werd in de eerste drie innings puntloos gehouden door Sten van de Bedem, maar scoorde daarna het eerste punt in de vierde. Benjamin Dille begon met een honkslag en zou gaan scoren op een one-out single van Danny Rombley. Neptunus kwam vervolgens tot een rally van vier runs in de vijfde. Jeffrey Arends en Martijn Meeuwis begonnen met honkslagen, waarna ook Shaldimar Daantji (met één uit) een honkslag sloeg en een punt binnenbracht. Joep de Wit werd ingebracht als nieuwe werper, maar kreeg een RBI-single tegen van Eugène Kingsale, gevolgd door een puntscorende grounder van Dille en een 2-run single van Raily Legito. Twee runs werden nog toegevoegd in de zesde, beide op een honkslag van Meeuwis.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW, 5-6 (11)

...RF Quensley Bazoer springt op...
...in een poging de triple te vangen...
...van Roeland Henrique, Jr. in de 6e...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - Mr. Cocker HCAW nam een snelle 3-0 voorsprong in de eerste inning vs. L&D Amsterdam Pirates en stond met 4-1 voor in de zesde, maar verzuimde deze voorsprong vast te houden, want de thuisploeg kwam langszij in de zesde met als hoogtepunt een 2-run triple van rookie Roeland Henrique, Jr.. HCAW hernam de leiding in de zevende, maar Amsterdam bracht de stand weer in evenwicht door te scoren in de negende. HCAW won het duel uiteindelijk door een punt te scoren in de elfde inning, goed voor een 6-5 zege.

In de eerste inning scoorde HCAW drie punten op starter Jos de Jong. Met één uit sloeg Michael Pluijmers een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Na vier wijd voor volgende slagman Bart Gabriëls volgden Randy Daal en Mitchel Koot met puntscorende honkslagen, waarna een fout na een klap van Adrian Anthony de stand op 3-0 bracht.

Amsterdam pakte een punt terug in de derde toen Roeland Henrique, Jr. begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Bas de Jong. Na de drie punten in de eerste slagbeurt herstelde Jos de Jong zich en schakelde negen slagmensen op rij uit tussen de tweede en vijfde inning. In de zesde scoorde HCAW weer een punt om de stand op 4-1 te nemen toen Mitchel Koot vier wijd kreeg en scoorde op een OS van Sebastiaan Olgers.

...Fred Oosterling...
...ook een rookie umpire...
(© Foto: Henk Seppen)
Maar in de 2e6 leek Amsterdam het duel in eigen voordeel te gaan omdraaien toen het driemaal scoorde en de stand in balans bracht. Bas de Jong opende met een double en Vince Rooi volgde met een honkslag. Een grounder van Zaïr Koeiman leverde even later een punt op. Met Rooi op het derde honk kreeg Michael Kramer vier wijd, waarna Roeland Henrique, Jr. een driehonkslag op de rechtsveldmuur sloeg om de stand in evenwicht te brengen, maar bleef zelf wel op het derde honk achter.

In de zevende inning nam Rik Geestman het werpen bij Amsterdam over en kreeg de 'go-ahead run' tegen van HCAW. Dirimo Enrique Chavez begon met een tweehonkslag en scoorde later op een fout, maar de thuisploeg kwam opnieuw langzij in de negende slagbeurt. Joran Klarenbeek, die het werpen in de zevende inning had overgenomen voor starter Kevin Miner, kreeg een lead-off single tegen van Kenny Berkenbosch, die daarna veilig het tweede honk bereikte na een fout op en force play-grounder van Sidney de Jong. Nadat de twee waren opgeschoven via een OSS van Bas de Jong kreeg Vince Rooi opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Echter, met twee uit kreeg Rashid Gerard ook vier wijd om de gelijkmaker binnen te brengen. Maar hierna liet Amsterdam de honken vol achter, want een grounder sloot de slagbeurt af en bracht het duel in een verlenging.

Amsterdam-closer Pim Walsma, die het werpen in de negende had overgenomen en zes man op rij had uitgeschakeld, kreeg in de elfde een lead-off double tegen van Bart Sabel, die opschoof na een one-out single van Quensley Bazoer en scoorde na een OS van Dirimi Enrique Chavez. In de eigen elfde slagbeurt verliet Amsterdam een loper op het eerste honk achter.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Bart Sabel scoort het winnende punt voor HCAW in de 11e inning...
(© Foto: Henk Seppen)


...Korte stop Nick Urbanus duikt om een grounder te fielden...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)


Corendon Kinheim vs. Konica Minolta Pioniers, 6-2
HAARLEM - Corendon Kinheim had een comfortabele 6-0 voorsprong na drie innings vs. Konica Minolta Pioniers en leek op weg te zijn naar een grote zege, maar hierna werd niet meer gescoord. Pioniers wist tweemaal te scoren en verloor met 6-2, waardoor Kinheim de zevende overwinning op rij binnenhaalde. Bryan Engelhardt sloeg een 3-run homerun voor Kinheim in de derde inning.

In de eerste slagbeurt begon René Cremer voor Kinheim met een vrije loop, stal het tweede honk, schoof op na een fout en scoorde op een grounder van Jason Halman. De Haarlemmers voegden twee runs toe in de tweede slagbeurt toen lead-off hitter Tjerk Smeets het tweede honk bereikte na een fout, Rafael Jozefa werd geraakt door en en Rodney Michel een infield-hit sloeg om de honken vol te zetten. Björn Henrichs zorgde hierna voor een punt met een honkslag, waarna een force play-grounder van Remco Draijer Kinheim een 3-0 voorsprong opleverde.

Kinheim bracht de stand op 6-0 in de volgende inning. Dirk van 't Klooster en Jason Halman begonnen met honkslagen, waarna Bryan Engelhardt zijn tweede homerun van het seizoen sloeg. Maar dat zou ook het laatste door Kinheim gescoorde punt zijn. In hun resterende vijf slagbeurten volgden nog slechts twee honkslagen.

Kinheim-starter Duko Jansen hield Pioniers op slechts drie hits in zes innings, waarvan er twee resulteerden in een (onverdiend) punt in de zesde. Met twee uit sloeg Mark Duursma een infield-hit langs de foutlijn, waarbij de bal het derde honk raakte. Hij stal vervolgens het tweede honk, schoof op naar het derde na een honkslag van Jakub Malik en scoorde op een hoge aangooi vanuit het linksveld. In de negende scoorde Pioniers het tweede punt op closer Onno Baur. Hij gooide vier wijd op Mervin Garie, die opschoof na een wilde worp en een grounder en scoorde na een nieuwe wilde worp.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


ADO vs. Sparta-Feyenoord, 6-9
DEN HAAG - Sparta-Feyenoord stond met 6-3 achter vs. ADO toen de negende inning begon, maar kwam toen plotseling tot een rally van zes punten om met 9-6 te winnen. Hoogtepunt in de productieve slagbeurt was een 3-run triple van Sape Wagenaar, die Sparta-Feyenoord de 9-6 voorsprong opleverde.

Sparta-Feyenoord nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning toen Ramiro Balentina begon met een tweehonkslag en het derde honk stal, waarna hij scoorde op een 2-out single van Tim Roodenburg, de aangekondigde startende werper in Game Three van deze series, die vandaag tweede honkman was. In de volgende drie innings bereikte de ploeg slechts eenmaal het honk, maar voegde daarna een punt toe in de zesde. José Ventura, de startende werper in Game One en vandaag de midvelder, begon met een tweehonkslag en scoorde na een one-out single van Ramiro Balentina. Ventura en Balentina sloegen beiden 3-uit-4.

ADO pakte een punt terug in de zesde toen Frans Richardson begon met een honkslag, het tweede honk stal, opschoof na een honkslag en scoorde op een OS van zijn broer Berti Richardson. In de volgende slagbeurt scoorde ADO tweemaal om een 3-2 voorsprong te nemen. Stefan Venema begon met een honkslag, schoof op na een OSS van pinch-hitter Jeroen Stentler en scoorde de gelijkmaker toen pinch-hitter Matt Ryan met één uit een honkslag sloeg. Frans Richardson volgde ook met een honkslag en bezorgde ADO een voorsprong.

In de achtste kwam Sparta-Feyenoord langszij. Met één uit kreeg Percy Isenia vier wijd, bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Ramiro Balentina en scoorde na vier wijd met volle honken voor Sape Wagenaar, maar drie lopers bleven achter. Dat was heel kostbaar op dat moment, want ADO reageerde met drie runs in de achtste om een 6-3 voorsprong te nemen. Met één uit kreeg ADO de honken vol toen Boudewijn van Elswijk vier wijd kreeg, Stefan Venema een honkslag sloeg en ook Jeroen Stentler een vrije loop ontving. Honkslagen van volgende slagmensen Matt Ryan, Frans Richardson en Anthony Vrolijk resulteerden toen in drie runs en een 6-3 stand. Maar ook ADO liet drie lopers achter en ook dat was kostbaar.

In de negende sloegen Nick Eppinga, José Ventura en Percy Isenia allen een honkslag op Tjibbe van Dijk, die daarna werd opgevolgd door Matt Ryan. De Amerikaan gooide vier wijd op Ramiro Balentina, waardoor werd gescoord en kreeg een honkslag tegen van Imco Rudolph, die werd gevolgd door een fout, waardoor de gelijkmaker tot stand kwam. Met lopers op het tweede en derde honk gaf Ryan opzettelijk vier wijd op Rubinet Koko en werd opgevolgd door Martijn Riphagen. Die werd begroet met een 3-run triple van Sape Wagenaar, die Sparta-Feyenoord een 9-6 voorsprong opleverde.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.