Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juli 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Kinheim stopt Neptunus' streak
English
HAARLEM - Corendon Kinheim heeft een einde gemaakt aan de winning streak van koploper DOOR Neptunus door donderdagavond met 10-9 te winnen. Hiermee werd de winning streak gestopt na 24 opeenvolgende overwinningen, een nieuw record voor een seizoen. Echter, Neptunus kwam één zege (of gelijkspel) te kort om het ongeslagen seizoensrecord te evenaren, dat hierdoor blijft staan op 25. In 1988 realiseerde Haarlem Nicols een record door in 25 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen te blijven (inclusief een gelijkspel). Het record van Nicols is nu gered door een andere Haarlemse ploeg, Kinheim. Het toeval wil dat Kinheim's 3B Coach Marcel Joost en 1B Coach Hans Lemmink in 1988 deel uitmaakten van de Nicols-ploeg, die voor het record zorgde.

Het record kwam ten einde met één uit in de achtste inning. Met een 9-7 voorsprong voor Neptunus openden Björn Henrichs en Remco Draijer de 2e8 met een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van René Cremer, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Dirk van 't Klooster. Hierna raakte werper Kevin Heijstek, die het werpen in de zevende inning had overgenomen van starter Dushan Ruzic, Jason Halman met een worp en verkleinde de achterstand tot 9-8. Vervolgens sloeg Bryan Engelhardt een tweehonkslag om twee runs binnen te brengen, het duel af te sluiten en de streak van Neptunus te beëindigen. De punten waren de laatste in de wedstrijd, omdat inmiddels de 22:50 curfew was bereikt en er dus niet meer aan een nieuwe inning kon worden begonnen.

Neptunus had de score geopend met twee runs in de eerste inning, maar hierna scoorde Kinheim viermaal in de 2e1. Neptunus hernam de leiding in de derde inning door driemaal te scoren, maar hierna was het weer de beurt aan Kinheim om op voorsprong te komen in de vierde inning door tweemaal te scoren. Met een 6-5 achterstand scoorde Neptunus drie punten in de vijfde inning en voegde nog een punt toe in de zesde om de stand op 9-6 te brengen. Nadat Kinheim een punt scoorde in de 2e6 besliste de thuisploeg het duel door driemaal te scoren in de achtste slagbeurt.

(1 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.