Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Data World Port Tournament 2011 bekend
English
ROTTERDAM - De dertiende editie van het tweejaarlijkse World Port Tournament in Rotterdam zal plaatsvinden van donderdag 23 juni tot en met zondag 3 juli 2011. Dit is bekend gemaakt op de website van het evenement.

Het wordt de zevende keer dat het World Port Tournament zal beginnen in de maand juni, maar de eerste keer sinds 2003. 23 juni wordt de vroegste openingsdag van het evenement sinds men op dezelfde dag begon in 1995. Vorig jaar vond het 12e WPT plaats tussen 2 en 12 juli en werd gewonnen door Cuba, dat de finale vs. Nederland toen met 9-3 won. En van de twaalf voorgaande toernooien werd geheel gehouden in de maand augustus en dat was de editie van 2007. 2005 was het enige jaar zonder een WPT, want toen vond in Nederland het Wereldkampioenschap Honkbal plaats.

Het eerste World Port Tournament werd gehouden in 1985 op het complex van Neptunus in Rotterdam. Een jaar eerder brachten de toenmalige Rotterdamse burgemeester Bram Peper en zijn collega Oscar Ferdinand Mell van Havana (Cuba) een bezoek aan de Haarlemse Honkbal Week. De laatste stelde toen aan Peper voor dat als er in Rotterdam een dergelijk evenement zou worden georganiseerd, hij een ploeg uit Havana zou sturen. De rest is geschiedenis. Aanvankelijk werden teams uitgenodigd uit wereldsteden waar Rotterdam een band mee had, maar halverwege de jaren negentig begonnen er meer en meer nationale ploegen of nationale selectie-teams deel te nemen.

(1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.