Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants and Meulens winnen World Series!
English
ARLINGTON, Texas (USA) - De San Francisco Giants hebben voor het eerst sinds 1954 de World Series gewonnen door maandagavond met 3-1 te winnen van de Texas Rangers in Game Five, waardoor de Series met 4-1 werd gewonnen. En dus won ook de van Curaçao afkomstige en voormalige Oranje-international Hensley Meulens een felbegeerde World Series-ring als Hitting Coach van de Giants. En natuurlijk is er dan op deze plaats een speciale felicitatie voor ONZE Hensley! Hij heeft een prima job gedaan dit seizoen, want de ploeg was niet alleen productief tijdens het seizoen, ze schakelden ook de ploeg met het beste Winst-Verlies percentage uit, de Philadelphia Phillies. In de World Series waren de Giants opnieuw aanvallend sterk en combineerden dat met prima verdediging en uitmuntende pitching van hun starters, maar ook van hun relievers.

Voor de Giants was dit niet alleen hun eerste titel in 56 jaar, het is ook hun eerste titel sinds de ploeg in San Francisco speelt. Na afloop van het seizoen 1957 verhuisden de Giants vanuit New York naar San Francisco. Tegelijkertijd verhuisden de Brooklyn Dodgers uit de New Yorkse wijk naar Los Angeles, zodat de rivaliteit intact bleef. De 'droogte' van 56 jaar was de derde langste voor een ploeg tussen twee titels. Op de tweede plaats staan de Cleveland Indians, die het nu 62 jaar moeten doen zonder een titel sinds ze voor het laatste de Series wonnen in 1948. Maar de langste periode zonder titel behoort toe aan de Chicago Cubs en zal vrijwel zeker nooit worden gebroken door wat voor sportteam dan ook in wat voor sport dan ook over de gehele wereld. De Cubs wonnen de World Series voor het laatst in 1908 en dat betekent dat ze nu dus 102 jaar zonder titel zijn!

Wat men verwachtte voor Game One van de Series gebeurde in Game 5, een prima pitchingduel tussen Cliff Lee (Rangers) en Tim Lincecum (Giants). De twee heuveltroeven hielden elkaar zes innings lang in balans, waarin ze het duel puntloos hielden en geen loper tot het tweede honk toelieten.

Cliff Lee kreeg een 2-out single tegen van Buster Posey in de eerste inning, waarna hij voor drie nullen zorgde in de tweede inning. In de derde kreeg hij een 2-out single tegen van Andres Torres, maar ook toen volgde er weer een 1-2-3 inning. Daarna, in de vijfde, bereikte openingsslagman Aubrey Huff het honk na een fout, maar toen volgden een strikeout en een dubbelspel. In de zesde sloeg Freddy Sanchez een honkslag en daarna sloeg Buster Posey de bal diep het rechtsveld in, maar daar maakte Nelson Cruz een vangbal vlak voor de omheining.

Het optreden van Terry Lincecum was zelfs nog beter, maar hij kreeg ook slechts vier honklopers tegen. Na drie nullen in de eerste en tweede inning begon hij met twee strikeouts in de derde, waarna hij een vrije loop weggaf, maar weer afsluit met drie slag. In de vierde kreeg hij een lead-off single tegen van Michael Young, die gedwongen uit ging, terwijl Lincecum ook weer twee strikeouts had en weer voor drie nullen zorgde in de vijfde. In de zesde begon Mitch Moreland met een honkslag, maar ook nu volgden drie nullen.

Beide ploegen scoorden daarna hun punten in de zevende inning. In de eerste helft van de slagbeurt begon Cody Ross met een honkslag, waarna ook Juan Uribe een honkslag sloeg en de eerste loper in het duel naar het tweede honk bracht. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Aubrey Huff (zijn allereerste in zijn Major League-loopbaan). Nadat volgende slagman Pat Burrell drie slag had gekregen volgde Edgar Renteria met een 3-run homerun die de Giants op voorsprong zette met 3-0. Voor de Giants betekende het ook dat we wederom met twee nullen scoorden. Tijdens het seizoen stonden de Giants op de laatste plaats met 2-out RBI's, maar in de Series scoorden ze 17 van hun 29 punten met twee uit!

In de 2e7 kreeg Lincecum een one-out homerun tegen van Nelson Cruz en gooide vier wijd op Ian Kinsler, maar gooide daarna weer tweemaal drie slag.

In de achtste inning nam Texas-closer Neftali Feliz het werpen over van Cliff Lee en kreeg een 2-out single tegen van Buster Posey, maar die bleef achter. Feliz had daarna een 1-2-3 inning in de negende. In de 2e8 zorgde Lincecum weer voor drie nullen en gooide ook zijn tiende strikeout. In de negende nam de bebaarde Brian Wilson het werk over van de langharige Tim Lincecum. Hij begon met drie slag voor Josh Hamilton, kreeg een grounder van Vladimir Guerrero en eindigde met drie slag voor Nelson Cruz. Het feestvieren kon beginnen!

De Colombiaan Edgard Renteria werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de World Series. Hij werd slechts de vierde speler in de geschiedenis die de Series-winnende RBI had in twee verschillende Series, want hij sloeg ook het Series-winnende punt binnen voor de Florida Marlins in Game 7 in 1997. Renteria voegt zich bij een exclusief gezelschap, want de anderen zijn de legendarische Joe DiMaggio, Yogi Berra en Lou Gehrig.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.