Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Documentaire Win Remmerswaal op TV West
English
DEN HAAG - Aanstaande woensdag 3 november zendt TV West een documentaire uit over Win Remmerswaal, de eerste in Nederland geboren en opgegroeide honkballer die de Major League bereikte.

In het programma Westdoc begint de door Jan Hermsen gemaakte, 20 minuten durende, documentaire om 17:20 uur en kan ook (via een live stream) worden bekeken via de website van TV West.
De documentaire wordt daarna vanaf 19:23 uur elk uur herhaald tot 7 uur donderdagochtend. Ook op donderdag 4 november is het programma nog te zien om 9:22, 11:30, 14:30 en 16:30 uur.


...Win Remmerswaal...
In een persbericht kondigt TV West de documentaire als volgt aan:
''Win Remmerswaal had alles in zich om een grote honkballer te worden. De Wassenaarder tekende op jonge leeftijd een profcontract in de Verenigde Staten en was in 1979 de eerste Europeaan die zijn debuut maakte in de Major League. Een schouderblessure stond een grote carrière echter in de weg. Nu woont de oud-honkballer in een verpleeghuis. Waar ging het mis en hoe goed was de honkballer Win Remmerswaal? TV-West-verslaggever Jan Hermsen dook in het leven van Win Remmerswaal en sprak met oud-collega’s, zijn 86-jarige vader Jaap Remmerswaal en met Win Remmerswaal zelf.''

Op 22 november 1974 tekende Win Remmerswaal, die speelde voor het Haagse Storks (en zijn loopbaan begon bij Wassenaar), een contract bij de Boston Red Sox. In het volgende jaar maakte hij zijn professionele debuut en speelde in het Single-A team van de Red Sox en in de hiernavolgende seizoenen promoveerde hij naar Double-A en Triple-A. Op 3 augustus 1979 maakte Remmerswaal zijn debuut in het Major League-team van de Red Sox en zou dat seizoen in acht wedstrijden gooien. In 1980 voegde Remmerswaal nog 14 optredens in de big league toe. Na afloop van het seizoen 1981, waarin hij op Triple-A niveau gooide, kwam Remmerswaal's professionele loopbaan ten einde.


...Win Remmerswaal wordt herenigd met...
...oud-teamgenoot Bruce Hurst in 2006...
(© Foto: Rick Meijaard)
In 2006 regelde De Telegraaf-journalist Marco Stoovelaar (ja, de webmaster van deze site) een ontmoeting tussen Win Remmerswaal en zijn voormalige teamgenoot Bruce Hurst. In dat jaar was Hurst de Pitching Coach van de nationale ploeg van China, dat toen deelnam aan de Haarlemse Honkbal Week. Remmerswaal, die tegenwoordig in een verzorgingshuis woont vanwege zijn gezondheid, en Hurst ontmoetten elkaar weer na vele jaren en Rick Meijaard (één van de Honkbal Week-fotografen die Marco vergezelde) kreeg de kans een aantal memorabele foto's te maken. Toen Remmerswaal en Hurst in de minor league van de Red Sox-organisatie speelden waren ze kamergenoot van elkaar.


...Win Remmerswaal als coach van Pirates...
...in 1989 met zijn assistent Jaap Muts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na afloop van zijn professionele loopbaan in Amerikaan gooide Remmerswaal (die eerder dit jaar 56 jaar werd) een aantal seizoenen in Italië, waar hij uitkwam voor Parma, voordat hij stopte.

Hij keerde vervolgens terug naar Nederland waar hij in 1989 de Hoofd Coach was van Amsterdam Pirates in de Hoofdklasse.

Na de ploeg één seizoen onder zijn hoede te hebben gehad keerde hij terug naar Italië. Daar lag hij als gevolg van een dubbele longonsteking korte tijd in coma, waarna hij sindsdien in een verpleeghuis woont.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.