Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober, 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tampa Bay, San Francisco winnen titel; Yankees, Braves Wild Card
Nederlands
BOSTON, Massachusetts / KANSAS CITY, Missouri / ATLANTA, Georgia / SAN FRANCISCO, California (USA) - De kampioenschappen in de American League East en de National League West, plus de Wild Cards, werden zondag beslist in de allerlaatste wedstrijden van het reguliere seizoen. Hierdoor werden de combinaties bekend voor League Division Championships, die op woensdag 6 oktober van start gaan.

American League

In Boston verloren de New York Yankees met 8-4 van de Boston Red Sox en dat betekende dat de Tampa Bay Rays, die later aan hun laatste wedstrijden begonnen, de titel wonnen in de AL East op basis van het onderling resultaat tussen de Yankees en Rays in de competitie. Hierdoor eindigden de Yankees op de tweede plaats en wonnen de Wild Card. In Kansas City stonden de Tampa Bay Rays met 2-0 achter vs. de Kansas City Royals, scoorde daarna tweemaal in de negende inning, hoorden van het verlies van de Yankees en gingen met 3-2 winnen in 12 innings.

Door deze resultaten speelt Tampa Bay tegen de Texas Rangers in hun reeks, die woensdag begint in St. Petersburg (Florida). De Yankees ontmoeten de Minnesota Twins in de andere Division Series, die begint in Minneapolis (Minnesota).

National League

In Atlanta wonnen de Atlanta Braves met 8-7 vs. de Philadelphia Phillies, maar moesten toen wachten op het resultaat van de ontmoeting tussen de San Francisco Giants en San Diego Padres. Als de Padres hadden gewonnen was de ploeg op een gedeelde eerste plaats gekomen met de Giants en had er maandagavond een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden om de titel. Vervolgens had de verliezer van die wedstrijd disndag een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen de Braves om te bepalen wie de Wild Card zou winnen. Zover kwam het niet. De Giants kwamen tot een 3-0 shutout tegen de Padres in hun 162e en laatste wedstrijd van de reguliere competitie om de NL West-titel te veroveren. Door dit verlies werden de Padres uitgeschakeld en wonnen de Braves de Wild Card. De wedstrijd tussen de Giants en Padres was ook de allerlaatste die in dit Major League-seizoen werd afgesloten.

Hierdoor zullen de Giants en Braves elkaar treffen in de NL Division Series, die donderdag in San Francisco begint. De Philadelphia Phillies openden hun reeks woesndag thuis tegen de Cincinnati Reds. Met 97 overwinningen en 65 nederlagen hadden de Phillies het beste 'record' in de hele Major League. Voor de Phillies was het de eerste keer dat zij dit presteeerden in hun lange historie, die begon in 1883!

(3 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.