Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


'Come-from-behind' zege Dragons in 11 innings
English
CHIBA (Japan) - De Chunichi Dragons brachten de Japan Series woensdag weer in evenwicht, 2-2, met een 'come-from-behind' 4-3 overwinning in 11 innings vs. de Chiba Lotte Marines in een wedstrijd die vier uur en 41 minutem duurde.

Startende werper voor de Dragons was de 45-jarige Masahiro Yamamoto, die de oudste speler werd in die in een Japan Series speelt. Yamamoto, die in zijn 27ste seizoen speelt, kreeg drie runs tegen in de derde inning. Yoshifumi Okada sloeg toen een honkslag en schoof op na een wilde worp. Hierna sloeg Tsuyoshi Nishioka een RBI-double en volgde Tadahito Iguchi met een 2-run homerun om de stand op 3-0 te brengen.


...Masahiro Yamamoto...
De 45-jarige Masahiro Yamamoto is niet de enige veteraan op het roster van de Dragons, want Motonobu Tanishige is 40 en speelt in zijn 22ste seizoen, terwijl Kazuhiro Wada 38 is en uitkomt in zijn 14e seizoen in de Japanse profcompetitie.

De Dragons kwamen terug in de vierde inning op de 21-jarige starter Yuki Karakawa. Masahiko Morino begon met een driehonkslag, waarna Kazuhiro Wada volgde met een RBI-double. De laatste schoof op na een vangbal en scoorde vervolgens na een opofferingsslag van Kei Nomoto om de stand op 3-2 te brengen.

In de vijfde inning kwamen de Dragons langszij toen lead-off hitter Motonobu Tanishige het honk bereikte na een fout en opschoof toen Yohei Oshima werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een stootslag-honkslag van Masahiro Araki, die veilig het eerste honk bereikte, omdat de tweede honkman verzuimde het eerste honk over te nemen toen de eerste honkman inkwam voor de stootslag. Maar met de honken vol sloeg volgende slagman Hirokazu Ibata in een dubbelspel, maar dat stelde de Dragons wel in de gelegenheid de gelijkmaker te scoren.

In de 2e9 kregen de Marines de kans het duel te winnen. Tae-Kyun Kim begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Hisao Heiuchi opschoof na een opofferingsstootslag van Tomoya Satozaki. Volgende slagman Tsuyoshi Nishioka sloeg de bal vervolgens diep het rechtsveld voor een ogenschijnlijke homerun, maar de bal ging net fout. Even later kreeg hij drie slag.


...Yohei Oshima...
In de 10e inning waren de Marines opnieuw dicht bij een punt. Lead-off hitter Ikuhiro Kiyota werd geraakt door een worp van reliever Takuya Asao, die daarna een honkslag tegen kreeg van Tadahito Iguchi, waarna een fout in het outfield volgde, zodat beide lopers het volgende honk konden bereiken. Na een vangbal kwamen de honken vol toen Toshiaki Imae opzettelijk vier wijd kreeg. Hierna werd Akifumi Takahashi ingebracht als nieuwe werper. Hij moest het opnemen tegen Kazuya Fukuura, die een line drive sloeg naar derde honkman Naomichi Donoue en die stapte vervolgens op zijn honk voor een dubbelspel en sloot zo de inning af.

In de eerste helft van de elfde inning, met een loper op het tweede honk en twee uit besliste Yohei Oshima de wedstrijd met het slaan van een driehonkslag, die de Dragons een 4-3 voorsprong opleverde. In de 2e11 schakelde Takahashi de eerste twee slagmensen uit, waarna closer Hitoki Iwase het overnam en het karwei afmaakte.

(3 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.