Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Neptunus verslaat Pioniers
English
ROTTERDAM - Met een 1-0 achterstand kwam koploper DOOR Neptunus tot een rally van acht punten in de derde inning en versloeg Konica Minolta Pioniers donderdagavond uiteindelijk met 10-3 bij de hervatting van het reguliere seizoen. De competitie beleefde onlangs de internationale onderbreking, want het Nederlands Honkbal Team nam deel aan de Haarlemse Honkbal Week en het Europees Kampioenschap.

Pioniers opende de score in de eerste inning op starter Kevin Heijstek. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Mervin Gario, die daarna opschoof na een wilde worp en scoorde na een grounder van Mark Duursma.

Na twee puntloze innings reageerde Neptunus met acht runs (waarvan er slechts twee verdiend waren) in de derde slagbeurt. In deze inning begon Martijn Meeuwis met een honkslag, waarna Shaldimar Daantji vier wijd kreeg. Een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Eugène Kingsale leidde hierna tot twee runs. Met één uit zorgde een honkslag van Raily Legito voor het derde punt en kwamen de honken vol te staan na een nieuwe fout en vrije loop. Jeffrey Arends volgde met een RBI-single en dat resulteerde in een werperswissel. Rookie Mica de Lincel werd ingebracht als reliever voor Shane Gnade met de honken vol en werd begroet met een 3-run double van Marvin Bleij, die de stand opvoerde naar 7-1. De Lincel, die debuteerde in de Hoofdklasse, gooide hierna vier wijd op twee slagmensen, waardoor de honken opnieuw vol kwamen te staan, voordat hij ook nog een vrije loop gaf aan Benjamin Dille, waardoor het 8-1 werd. Een force play-grounder maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

Neptunus voegde nog twee runs toe in de vierde inning na een honkslag van Arends en een OS van Daantji. Ook in deze slagbeurt was het debuut op het hoogste niveau van Kjeld de Lincel, die zijn broer op de heuvel opvolgde.

Pioniers pakte twee runs terug in de vijfde inning. Met één uit sloeg Shurty Tremus een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld na een grounder van Michael Duursma. Hierna kwamen de honken vol na honkslagen van Mervin Gario en Mark Duursma. Vervolgens werd Jourick Blanco ingebracht als pinch-hitter voor Mark-Jan Moorman voor zijn eerste optreden in dit seizoen. Blanco, die in het seizoen 2008 voor het laatst voor Pioniers speelde, sloeg een 2-run double in zijn eerste slagbeurt van het jaar om de achterstand terug te brengen tot 10-3, maar daar zou het bij blijven.

(5 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.