Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Amsterdam dient Neptunus eerste verlies toe
English
DEN HAAG / HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam donderdagavond terug van een achterstand om in 12 innings met 3-2 te winnen en diende koploper DOOR Neptunus daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe, waarmee een einde kwam aan hun 10-game winning streak. In Den Haag stond ook ADO (dat vijf fouten maakte) tweemaal achter vs. Konica Minolta Pioniers, maar dat was al vroeg in de wedstrijd en ging winnen met 10-9. In Haarlem boekte Corendon Kinheim een 2-0 shutout-zege vs. Mr. Cocker HCAW en scoorde de runs in de eerste en tweede inning. In Rotterdam was Almere Magpies de derde ploeg op donderdagavond die achterstand, maar het duel omdraaide in eigen voordeel. Almere werd 'outhit' met 7-4 door Sparta-Feyenoord, maar won met 8-3.

Stand & Programma


L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus, 3-2 (12)

...Neptunus-starter Dushan Ruzic...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam donderdagavond terug van een achterstand om in 12 innings met 3-2 te winnen en diende koploper DOOR Neptunus daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe, waarmee een einde kwam aan hun 10-game winning streak. Neptunus had tweemaal de leiding, maar beide keren bracht Amsterdam de stand in evenwicht en won uiteindelijk.

Neptunus scoorde een onverdiend punt in de vierde, waarna Pirates in de zesde langszij kwam. In de vierde opende Benjamin Dille met een harde grounder richting korte stop Nick Urbanus, die daarna een schitterende Major League-play maakte door de bal te fielden op de infieldrand aan de linkerkant en de slagman overtuigend uit te gooien op het eerste honk. Hierna sloeg Raily Legito een honkslag en schoof op na een honkslag van Danny Rombley, waarna hij scoorde toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren op een grounder van Marvin Bleij. In de zesde kwam Amsterdam langszij toen Roelie Henrique begon met vier wijd, opschoof na twee opofferingsstootslagen en scoorde na een honkslag van Sidney de Jong.

Neptunus hernam de leiding in de zevende via een ander onverdiend punt. Marvin Bleij begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Eldrion Regina. Hij schoof vervolgens op na een honkslag van Marvin Bleij, maar kon scoren toen linksvelder Roelie Henrique een fout maakte, iets wat hij vijf innings later aanvallend goedmaakte.


...Neptunus' Hoofd Coach Steve Janssen vraagt umpire Peter Gulickx...
...om uitleg nadat Raily Legito uitgaat bij een steelpoging in de 10e...
...rechts heeft Legito een 'gesprek' met umpire Niek Elshof...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e9, met een 2-1 voorsprong voor Neptunus, twee uit en een loper op het derde honk, leek de ervaren korte stop Jeroen Sluijter de wedstrijd af te sluiten met het uitgooien van de slagman, maar in plaats daarvan eindigde zijn aangooi in de grond, kon de loper de gelijkmaker scoren en werd een verlenging afgedwongen. Het bedierf de start en beslissing voor Dushan Ruzic, die acht solide innings had gegooid, acht keer drie slag had en slechts drie honkslagen toestond.

In de elfde inning kreeg Neptunus een loper op het tweede honk toen Raily Legito vier wijd kreeg met één uit en het tweede honk kreeg na schijn. Maar hierna werd Legito uitgeschakeld bij een poging het derde honk te stelen en dat leidde tot een discussie met de umpires, kort erna gevolgd door de derde nul.

Nadat Neptunus de honken vol achterliet in de 1e12 besliste Amsterdam het duel korte tijd later. In de Neptunus-twaalfde opende Marvin Bleij met vier wijd en dat had een werperswissel tot gevolg. Pim Walsma werd opgevolgd door Al Morales Gomes, maar de Mexicaanse maakte een opmerkelijke beweging door de bal richting eerste honk te willen gooien, maar dan ineens te stoppen, resulterend in schijn en een loper in scoringspositie. Bleij bereikte daarna zelfs het derde honk toen Elrion Regina volgde met een OSS. Een grounder volgde, maar toen kwamen de honken vol te staan toen de volgende twee slagmensen vier wijd kreeg. De inning kwam ten einde, nadat volgende slagman Dwayne Kemp werd uitgevangen. In de 2e12, met twee uit, sloeg Wesley Connor een honkslag, waarna zijn pinch-runner Koen Nooij opschoof toen volgende slagman Michael Kramer werd geraakt door een worp. Na een bezoek aan de werper raakte Roelie Henrique de eerste worp van werper Jorian van Acker vol en sloeg een line drive, walk-off, RBI-double in diep rechtsveld, die Amsterdam een 3-2 zege opleverde.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Roelie Henrique wordt omhelsd door teamgenoten...
...na zijn 12e inning walk-off double...
(© Foto: Henk Seppen)

...Roelie Henrique (midden)...
...breedlachend na afloop...
(© Foto: Henk Seppen)


ADO vs. Konica Minolta Pioniers, 10-9 (7 1/2)
DEN HAAG (Neth.) - In Den Haag stond ook ADO (dat vijf fouten maakte) tweemaal achter vs. Konica Minolta Pioniers, maar dat was al vroeg in de wedstrijd. Pioniers nam een 3-0 voorsprong in de eerste, maar zag ADO in hun eerste beurt langszij komen. Pioniers hernam de leiding in de tweede, maar opnieuw scoorde ADO de gelijkmaker. Vanaf de derde inning was het duel in handen van ADO, dat zes punten scoorde in de volgende drie slagbeurten op weg naar een 10-9 overwinning in een wedstrijd die na 7 1/2 inning werd gestopt, vanwege de 22:50 curfew regel. Met een 10-3 achterstand wist Pioniers nog terug te komen met twee runs in de zesde en drie in de achtste, maar stond met lege handen en leed de vierde nederlaag op rij.

In de eerste inning bezorgden een grounder van Mark Duursma, tweehonkslag van Jakub Malik en honkslag van Dè Flanegin Pioniers drie punetn, maar in de tweede helft van de eerste inning bracht ADO de stand onmiddellijk in evenwicht. Een honkslag van Anthony Vrolijk en een 2-run homerun van Matt Ryan zorgden voor 3-3. Pioniers hernam de leiding in de tweede inning toen Jefferson Muzo scoorde na een foute aangooi, maar opnieuw kwam ADO langszij in hun tweede beurt na een honkslag van Berti Richardson.

Na de stand voor de tweede keer in balans te hebben gebracht liet ADO drie lopers achter, maar voegde toen drie runs toe in de derde, dankzij een wild worp, tweehonkslag van Jeroen Stentler en honkslag van Frans Richardson. Een volgend punt werd toegevoegd in de vierde en nog eens twee in de vijfde om de stand op 10-4 te brengen.

Pioniers pakte twee punten terug in de zesde inning en bracht de spanning terug door driemaal te scoren met twee uit in de achtste inning (op slechts één hit) om de achterstand tot op één punt terug te brengen. In de achtste zorgden twee fouten voor twee lopers en volle honken met twee uit, waarna pinch-hitter Jeffrey de Vriez een 2-run single afleverde, gevolgd door vier wijd met volle honken voor Mervin Gario, waardoor het 10-9 werd, maar een vangbal sloot de inning af. Het betekende ook het einde van de wedstrijd, want de 22:50 uur curfew-regel was bereikt en omdat de thuisploeg aan de leiding ging werd de achtste inning niet meer afgemaakt en werd het duel officiëel afgesloten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW, 2-0
HAARLEM - In Haarlem boekte Corendon Kinheim een 2-0 shutout-zege vs. Mr. Cocker HCAW en scoorde de runs in de eerste en tweede inning. David Bergman had wederom een prima optreden op de heuvel voor Kinheim, want hij kwam tot negen strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen in zeven innings om zijn 'record' te verhogen naar 4-0. Michiel van Kampen gooide de negende inning en verdiende zijn vierde save van het seizoen.

Kinheim scoorde het eerste punt in de eerste inning met twee uit toen Jason Halman een infield-hit sloeg en scoorde toen Bryan Engelhardt volgde met een tweehonkslag. Het tweede punt werd gescoord in de volgende slagbeurt. Rodney Michel kreeg drie slag, maar kon het eerste honk bereiken na een doorgeschoten bal, schoof op na een wilde worp en een grounder en scoorde na een nieuwe wilde worp.

In het restant van het duel bereikte Kinheim regelmatig het honk, maar liet vijf lopers achter. HCAW liet vijf lopers achter, waaronder lopers op het derde honk in de tweede, zevende en negende inning. In de negende sloegen Michael Pluijmers en Bart Gabriëls een honkslag met slechts één uit, maar toen schakelde Michiel van Kampen de volgende twee slagmensen uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Sparta-Feyenoord vs. Almere Magpies, 3-8
ROTTERDAM - In Rotterdam was Almere Magpies de derde ploeg op donderdagavond die achterstand, maar het duel omdraaide in eigen voordeel. Almere werd 'outhit' met 7-4 door Sparta-Feyenoord, maar won met 8-3. Met een 3-1 voorsprong maakte Sparta-Feyenoord een verrassende werperswissel. Starter Tim Roodenburg gooide een No-Hitter, maar werd desondanks in de zevende inning vervangen door Herman Gaarman, waarna de problemen begonnen. De linkshander gooide vier wijd op de eerste slagman, verloor de No-Hitter en vertrok na drie slagmensen. Zijn opvolger Raynard Doran nam het werpen over met volle honken, maar gooide toen tweemaal vier wijd, waardoor de stand in evenwicht kwam, gevolgd door twee puntscorende honkslagen, die Almere een 6-3 voorsprong opleverden.

Sparta-Feyenoord opende de score met twee runs in de derde inning na een honkslag van Nick Eppinga en een tweehonkslag van Percy Isenia, die overigens ook resulteerde in een rundown-out, waarbij loper José Ventura (die ook een honkslag had geslagen) werd uitgeschakeld bij het derde honk. De thuisploeg bracht de stand op 3-0 in de vijfde inning toen Ventura opnieuw een honkslag sloeg en scoorde na een OS van Ramiro Balentina.

Almere pakte een punt terug in de zesde inning toen Sytse Visbeen begon met vier wijd en scoorde na een fout met twee uit. Na zes innings langs een No-Hitter te hebben gegooid werd Sparta-Feyenoord starter Tim Roodenburg vervangen toen de zevende inning begon. Roodenburg had last van een vingerblessure en Hoofd Coach Luty Bernadina stelde na afloop dat zijn starter ook al behoorlijk wat pitches had gegooid. ,,We willen onze werpers niet overbelasten. Het is nog een lang seizoen, maar helaas konden we de No-Hitter daarna niet vasthouden'', aldus Bernadina.

In de zesde kwam Almere tot slechts drie honkslagen, maar twee werpers gaven toen ook nog vier vrije lopen weg. Nadat reliever Herman Gaarman de honken vol zag komen via tweemaal vier wijd en een honkslag van Siegert Flaneur (die de No-Hitter brak) werd hij vervangen door Raynard Doran, die vervolgens twee puntscorende vrije lopen weggaf. Die werden gevolgd door honkslagen van Joey Berkenbosch (one-run) en Giovanni Samboe (2-run) en een puntscorende double play-grounder, waardoor het 7-3 in het voordeel van Almere werd. Almere voegde nog een punt toe in de achtste op een grounder van Wesley Bernardus.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.