Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Loek van Mil geruild naar Angels!
English

...Loek van Mil was populair tijdens...
...het Wereldkampioenschap 2007 in Taiwan...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
AMSTERDAM (Neth.) - De Nederlandse profwerper Loek van Mil is op 1 september geruild door de Minnesota Twins-organisatie naar de Los Angels Angels of Anaheim. Hiermee werd een eerdere ruil, gemaakt op 27 augustus, gecompleteerd waarin closer Brian Fuentes van de Angels naar de Twins ging voor een later aan te wijzen speler. Van Mil werd deze 'player to be named later'. Door deze ruil maakte Van Mil op 1 september deel uit van het Major League-roster, maar de volgende dag werd hij ingedeeld in het Double-A team van de Angels, omdat werpers Jason Bulger en Brian Stokes werden geactiveerd van de 'disabled list' na herstel van blessures. Hoewel Van Mil naar Double-A ging maakt hij wel deel uit van het 40-man roster, alleen niet van het 'active roster'. Omdat de Angels met zijn toewijzing naar Arkansas een optie op Van Mil hielden kan de ploeg hem op elk moment weer oproepen wanneer nodig.

Van Mil, die op 15 september 26 jaar wordt, gooide dit seizoen in 23 wedstrijden als reliever voor de New Britain Rock Cats, het Double-A team van de Minnesota Twins in de Eastern League. In 29 2/3 inning schakelde de lange rechtshander (2.10 meter) 21 slagmensen met drie slag uit. Zijn record was 1-2. Van Mil gooide ook in drie wedstrijden voor de Fort Myers Twins in de Florida State League (single-A), waar hij 0-1 was.

Na zijn indeling bij de Arkansas Travelers, het Double-A team van de Angels in de Texas League, op 2 september, gooide Van Mil afgelopen zaterdag in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg. Tegen de Springfield Cardinals gooide Van Mil de laatste inning in een 3-1 nederlaag.


...Loek van Mil toen hij in 2008 in Beloit speelde...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Loek van Mil tekende een profcontract op 7 juli 2005 bij de Twins. Hij maakte zijn professionele debuut in 2006 toen hij 1-2 was bij de Gulf Coast Twins (Rookie League) en gooide in 10 wedstrijden, waarvan acht als starter. In zijn eerste profseizoen gooide hij 24 keer drie slag.

Vanaf het seizoen 2007 wordt Van Mil alleen als reliever ingezet. In 2007 was Van Mil 2-2 voor de Elizabethton Twins (Rookie League). Een jaar later was hij ook 2-2 toen hij gooide voor de Beloit Snappers (Single-A). In 2009 kwam de rechtshander het grootste deel van het seizoen uit voor de Fort Myers Twins (Single-A), waar hij 0-0 was en later promoveerde naar Double-A, waarin in acht wedstrijden gooide voor de New Britain Rock Cats en tot 1-1 kwam.

In 2007 kwam Van Mil uit voor het Nederlands Honkbal Team tijdens het Wereldkampioenschap in Taiwan. In 2008 was hij aanvankelijk ook speler van de nationale ploeg die zou deelnamen aan de Olympische Spelen in Peking, maar moest toen twee dagen voor de start van het toernooi worden vervangen vanwege een blessure.

In 2005 en 2006 gooide Loek van Mil in de Hoofdklasse voor Mr. Cocker HCAW. Sinds november 2007 staat Van Mil op de ledenlijst van L&D Amsterdam Pirates.

(6 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.