Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Game 6 eindigt in 15-inning gelijkspel!
English
NAGOYA (Japan) - Game 6 van de Japan Series tussen de Chiba Lotte Marines en Chunichi Dragons eindigde zaterdagavond in een zeldzaam 2-2 gelijkspel in 15 innings en dat betekent dat de best-of-seven finale mogelijk een achtste duel nodig heeft om het kampioenschap te beslissen. De langste wedstrijd uit de 61-jarige geschiedenis van de Japan Series duurde 5 uur en 43 minuten en brak het record van Game 4 van de 1975 Series tussen Hankyu Braves en Hiroshima Carp, die toen eindigde in een 4-4 stand na 13 innings.

In de reguliere competitie zijn gelijke eindstanden mogelijk, want wedstrijden in de Central League worden gestopt na 12 innings en in de Pacific League na 15 innings, terwijl wedstrijden worden afgesloten voor middernacht. De oorspronkelijke gedachte achter deze regels is dat toeschouwers de kans moeten hebben om de laatste trein te kunnen halen om weer thuis te komen. Game 6 naderde middernacht, want het was 23:53 uur toen de 15e inning werd afgesloten en de wedstrijd ten einde kwam. Omdat de wedstrijd een volgende dag niet wordt uitgespeeld kwam die officiëel ten einde en dat betekende dat de Marines nog steeds met 3-2 voorstaan in de Series. Wanneer ze zondag Game 7 winnen zijn ze kampioen, maar wanneer de Dragons winnen staat de Series op 3-3 en zal er een achtste en beslissende wedstrijden worden gespeeld.

De twee startende werpers, beiden linkshanders, domineerden aanvankelijk. De Taiwanese Dragons-starter Wei-Ying Chen kreeg slechts vier honkslagen tegen in zeven innings, terwijl Yoshihisa Naruse zeven keer drie slag gooide in zes innings. De twee ploegen gebruikten samen 15 werpers.


...Wei-Ying Chen...

...Yoshihisa Naruse...
...starting pitchers...
In de eerste helft van de eerste inning opende Tsuyoshi Nishioka voor de Marines met een honkslag en ging scoren op een 2-out single van Saburo Omura. In de tweede helft van de eerste inning kwamen de Dragons langszij. Masahiro Araki begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde na een tweehonkslag van Masashiko Morino.

De Dragons namen een 2-1 voorsprong in de zevende inning. Met één uit sloeg Hirokazu Ibata een honkslag en stal het tweede honk. Hierna kreeg Kazuhiro Wada opzettelijk vier wijd, maar toen volgde Tony Blanco met een tweehonkslag om de stand op 2-1 te brengen.

In de achtste inning zorgden de Marines voor een nieuwe gelijke stand. Met één uit sloeg Ikuhiro Kiyota een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Saburo Omura.

Beide ploegen kregen scoringskansen in de 10e en 11e inning, maar slaagden er toen niet in stootslagen neer te leggen. In de 1e10 veroorzaakten de Marines een dubbelspel met een stootslag, kreeg toen alsnog lopers op het eerste en tweede honk en zag Tomoya Satozaki toen de bal die het midveld inslaan, maar daar maakte rookie Yohei Oshima een fraaie vangbal. In de 2e10 hadden de Dragons lopers op het eerste en derde honk met twee uit, maar volgde een grounder.
In de 1e11 sloegen de Marines met een stootslag opnieuw in een dubbelspel, dit keer toen de slagman met zijn stootslag de bal de lucht insloeg. In de 2e11 was er een loper op het honk met één uit, maar die ging uit bij stelen toen een poging voor een opofferingsstootslag mislukte. Er volgden nog twee vrije lopen om de honken vol te zetten, maar hierna maakte Masahiro Araki met een line drive een einde aan de slagbeurt.

(6 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.