Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oranje neemt deel aan evenement in Florida
English
NIEUWEGEIN / ST. PETERSBURG, Florida (USA) - Het Nederlands Honkbal Team neemt volgend jaar februari/maart deel aan St. Peterburg International Baseball, een evenement in het Amerikaanse St. Petersburg (Florida).

In dit evenement ontmoeten de nationale ploegen van Nederland en Canada elkaar, maar ook Major League-teams, die op dat moment met Spring Training bezig zijn. Daaronder de Tampa Bay Rays, die momenteel als AL East-kampioen deelnemen aan de American League Division Series. De eerste wedstrijden worden gespeeld op 26 februari en het speelschema bestaat uit 15 tot 20 wedstrijden.

St. Petersburg International Baseball heeft ook evenementen in de zomer en de herft, maar Oranje zal deelnemen aan het voorjaars-evenement. De wedstrijden worden gespeeld op Al Lang Field (foto links) in het fraaie St. Petersburg, van 1998-2008 de thuisbasis tijdens de Spring Training van de Tampa Bay Rays. Sinds 2009 houden de Rays hun Spring Training in Port Charlotte (Florida). St. Petersburg is ook de locatie van Tropicana Field, het Major League-stadion van de Rays.

In het persbericht stelt Technisch Directeur Robert Eenhoorn: ,,Dit is een geweldige stimulans voor het Nederlands honkbal en zal ons helpen bij het realiseren van onze doelen. De mogelijkheid om tegen teams van een Major League-organisatie te spelen is zeer motiverend voor de bond, de spelers en de fans. We hopen dat dit de start is van een langdurige relatie met de stad St. Petersburg. We gaan er alles aan doen om het Nederlandse honkbal te vertegenwoordigen op de positieve manier zoals iedereen dat tegenwoordig van ons gewend is.''

St. Petersburg Burgemeester Bill Foster ziet zijn stad als internationale honkbalstad. ,,Er komen veel internationale bezoekers naar onze stad'', zegt Foster. ,,Deze league geeft ons toerisme een extra dimensie en onze gasten de kans om van internationaal honkbal te genieten. Ik ben heel blij met de deelname van Nederland, Canada en AustraliŽ.'' De laatste is deelnemer aan het zomer-evenement.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.