Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Kinheim wint tiende op rij
English
DEN HAAG / HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM - Corendon Kinheim boekte zondag opnieuw een 'come-from-behind'-overwinning en werd met 10-4 (!) 'outhit, maar versloeg Mr. Cocker HCAW met 2-1 om hun winning streak intact te houden en te verhogen naar 10 wedstrijden. DOOR Neptunus kwam tot een rally van acht punten in de derde inning om met 10-4 te winnen vs. L&D Amsterdam Pirates. Na twee close games, een winst en een nederlaag, won Konica Minolta Pioniers vandaag comfortabeler met 9-1 van ADO. Sparta-Feyenoord stond in de eerste inning met 3-0 achter, maar won met 5-3 vs. Almere Magpies.

Stand & Programma


ADO vs. Konica Minolta Pioniers, 1-9
DEN HAAG - Na twee close games, een winst en een nederlaag, won Konica Minolta Pioniers vandaag comfortabeler met 9-1 van ADO en klom weer naar de top-vier.

Maar het was ADO dat de score opende in de tweede inning. Pioniers-starter Ramon Romeijn kreeg een lead-off single tegen van Michel Korzeniewski, waarna de honken vol kwamen toen Koen Meershoek een honkslag sloeg met één uit en Irvin Redan vier wijd kreeg. Een grounder van Patrick Wabbijn leverde ADO een 1-0 voorsprong op, maar twee lopers bleven achter en dit zou het enige Haagse punt zijn. Nadat Pioniers de stand in evenwicht had gebracht in de vierde inning kreeg ADO de honken opnieuw vol in de vierde. Vier slagmensen op rij kregen vier wijd, maar geen van hen scoorde. Met één uit kreeg Koen Meershoek vier wijd, maar ging gelijk uit bij een steelpoging. Hierna gooide Romeijn nog tweemaal vier wijd en werd opgevolgd door Dave Draijer, die voor volle honken zorgde met een nieuwe vrije loop, maar daarna volgde een vangbal die de inning afsloot. In de zesde inning liet ADO nog eens twee lopers achter.

Pioniers kwam langszij in de vierde inning toen Michael Duursma begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Dè Flanegin. Twee runs werden daarna toegevoegd in de vijfde. ADO-starter Ludwin Obispo gooide vier wijd op Linoy Croes en kreeg een honkslag tegen van Shurty Tremus, waarna beiden scoorden op een one-out single van Jefferson Muzo. In de zevende inning werd de stand verhoogd naar 4-1 toen Linoy Croes (die op 10 april homerde in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt) opende met een homerun.

In de negende inning kwam Pioniers nog eens tot een rally van vijf punten. Linoy Croes (die viermaal op het honk kwam) voegde een RBI-double toe. Met de honken vol en na een werperswissel leverde Michael Duursma een 2-run single af, waarna een wilde worp en een driehonkslag van Mark Duursma de stand opvoerden naar 9-1.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW, 2-1
HAARLEM - Corendon Kinheim boekte zondag opnieuw een 'come-from-behind'-overwinning en werd met 10-4 (!) 'outhit, maar versloeg Mr. Cocker HCAW met 2-1 om hun winning streak intact te houden en te verhogen naar 10 wedstrijden.


...Kevin Roovers...
...HCAW-starter...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
De wedstrijd bleef puntloos in de eerste vier innings. HCAW kwam in die periode tot vijf honkslagen en liet drie lopers achter. In de derde inning kreeg de Bussumse ploeg de honken vol toen Joep van Els, Adrian Anthony en Michael Pluijmers met één uit een honkslag sloegen, maar hierna sloeg Bart Gabriëls in een dubbelspel. Kinheim produceerde slechts twee honkslagen en liet twee lopers achter. In de eerste inning bereikte lead-off hitter René Cremer het honk na een fout en volgde Dirk van 't Klooster met een honkslag, maar daarna volgden drie nullen. In de tweede opende Rafael Jozefa met een honkslag, maar daarna schakelde HCAW-starter Kevin Roovers de volgende acht slagmensen op rij uit.

In de vijfde inning opende Kinhgeim de score toen Jozefa vier wijd kreeg, het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde op een OS van Onno Jansen. HCAW kwam langszij in de volgende slagbeurt. Met één uit sloegen Michael Pluijmers en Bart Gabriëls een honkslag, waarna Randy Daal een tweehonkslag sloeg om de gelijkmaker binnen te brengen, maar Gabriëls werd uitgeschakeld op de plaat toen ook hij probeerde te scoren.

Kinheim scoorde het leidende punt in de achtste inning toen Rodney Michel een honkslag sloeg, opschoof na een OSS van Remco Draijer en een doorgeschoten bal. Met twee uit werd Joran Klarenbeek daarna ingebracht als opvolger van Roovers. Hij schakelde Dirk van 't Klooster met drie slag uit, maar de derde slagbal eindigde in een doorgeschoten bal, die Michel in staat stelde te scoren en de Kinheim een 2-1 voorsprong opleverde.

In de 1e9 gooide closer Michiel van Kampen voor Kinheim, kreeg twee 2-out singles tegen, maar sloot af met een strikeout om zijn zesde save op zijn naam te schrijven.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus, 4-10
AMSTERDAM - DOOR Neptunus kwam tot een rally van acht punten in de derde inning om met 10-4 te winnen vs. L&D Amsterdam Pirates. In de derde inning werden totaal elf punten gescoord, maar beide ploegen maakten toen samen ook vijf veldfouten in deze slagbeurt.

Na vier lopers te hebben achtergelaten in de eerste twee innings nam Neptunus bezit van de wedstrijd met een 8-run rally in de derde slagbeurt. Allen punten kwamen op naam van starter Jos de Jong, die in deze beurt vijf hits tegen kreeg, waaronder twee doubles van Raily Legito. De Jong raakte lead-off hitter Benjamin Dille met een worp en moest daarna de eerste tweehonkslag van Legito verwerken. Een honkslag van Danny Rombley en een grounder van Jeffrey Arends zorgden daarna voor de eerste twee runs. Hierna kreeg Marvin Bleij, sloeg Jeroen Sluijter met een honkslag een punt binnen en kwamen de honken vol toen Mourik Huijser (die vandaag de catcher was) ook vier wijd kreeg. Een 'force play-grounder' van Shaldimar Daantji resulteerde daarna in twee foute aangooien en leverde Neptunus nog eens twee runs op. Hierna verhoogden een honkslag van Martijn Meeuwis, opofferingsslag van Dille en de tweede double van Legito de stand naar 8-0.


...Diegomar Markwell...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
In de 2e3 pakte Amsterdam drie punten terug op startende werper Diegomar Markwell. Alle punten waren onverdiend, omdat nu de Neptuniaanse verdediging driemaal in de fout ging. Lead-off hitter Rashid Gerard bereikte het honk na een fout, waarna Nick Urbanus een honkslag sloeg, gevolgd door een nieuwe fout, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Een honkslag van Michael Kramer en een grounder van Roelie Henrique waren vervolgens goed voor twee Piratespunten. Henrique's grounder werd gevolgd door een fout die hem naar het derde honk bracht. Henrique scoorde vervolgens na een opofferingsslag van Zaïr Koeiman.

Amsterdam scoorde het eerste punt in de zesde inning toen Sidney de Jong (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag sloeg en scoorde op de vierde fout in de Neptunus-verdediging.

Met een 8-0 voorsprong was Neptunus niet in staat de stand op te voeren naar een verschil van tien punten, want relievers Al Morales Gomes en Rik Geestman schakelden 13 slagmensen op rij uit tussen de derde en zevende inning. In de negende voegde Neptunus twee runs toe op Pim Walsma, beide onverdiend, want nu maakte Amsterdam weer twee fouten. Raily Legito kwam op het honk na een fout en scoorde op een honkslag van Jeroen Sluijter, waarna de honken vol kwamen en Jeffrey Arends even later scoorde op een vier wijd voor Shaldimar Daantji.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Nick Urbanus springt op als Marvin Bleij...
...richting tweede honk slide...
(© Foto: www.reni-foto.nl)

...High fives na de wedstrijd...
...Neptunus wint met 10-4...
(© Photo: www.reni-foto.nl)


Sparta-Feyenoord vs. Almere Magpies, 5-3
ROTTERDAM - Sparta-Feyenoord stond in de eerste inning met 3-0 achter, maar won met 5-3 vs. Almere Magpies.

Almere leek een goede start te hebben, want het scoorde drie punten in de eerste inning op starting pitcher José Ventura. Wesley Bernardus begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een hierna volgende grounder van Sytse Visbeen. Maar vervolgens kreeg ook Joey Berkenbosch vier wijd, waarna een wilde worp de lopers naar het tweede en derde honk bracht. Beiden scoorden toen Giovanni Samboe volgde met een honkslag en hij later zelf de stand op 3-0 bracht na een fout.

Nadat Almere twee lopers achterliet in de tweede inning reageerde Sparta-Feyenoord met twee runs in de eigen tweede slagbeurt op starter Dennis Burgersdijk. Roderick Simon opende met een honkslag, waarna Imco Rudolph een honkslag sloeg met één uit. Met twee uit plaatste Nick Eppinga een squeeze-stootslag-honkslag om Simon binnen te brengen. Met Eppinga op het eerste en Rudolph op het derde honk stal de eerste het tweede honk, waarna de laatste thuis kon stelen om de stand op 3-2 te brengen.

In de vierde inning bracht Sparta-Feyenoord de stand in evenwicht toen Sape Wagenaar vier wijd kreeg met twee uit, opschoof naar het derde honk na een honkslag van Eppinga en scoorde toen Eppinga uitging bij een steelpoging.

Sparta-Feyenoord nam een 4-3 voorsprong in de zesde inning toen Roderick Simon begon met een honkslag en later scoorde na een wilde worp. De thuisploeg voegde een 'insurance run' toe in de volgende slagbeurt toen Kevin van Nederpelt een honkslag sloeg en ook scoorde na een wilde worp.

José Ventura herstelde zich na de eerste inning. Hij stond nog twee lopers toen in de tweede inning, maar schakelde daarna 11 van de volgenden 13 slagmensen uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.