Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Pioniers maakt einde aan Kinheim-streak; drie wedstrijden opnieuw afgelast
English
ALMERE / BUSSUM / HOOFDDORP / ROTTERDAM - Op een regenachtige dinsdagavond werd het duel tussen Mr. Cocker HCAW en L&D Amsterdam Pirates de eerste van de vier vastgestelde inhaalwedstrijden die opnieuw moest worden afgelast vanwege regen. De overige drie wedstrijden stonden aanvankelijk nog op het programma om door te gaan, waarvan er twee werden uitgesteld vanwege regen. Dat leidde uiteindelijk ook in de afgelasting van de wedstrijd tussen Almere Magpies en DOOR Neptunus in Almere en de confrontatie tussen Sparta-Feyenoord en ADO in Rotterdam. de ontmoetingen tussen HCAW vs. Amsterdam en Sparta-Feyenoord vs. ADO zijn opnieuw vastgesteld voor dinsdag 18 mei. Het duel tussen Almere en Neptunus gaat naar dinsdag 15 juni, omdat Neptunus aanstaande dinsdag al een wedstrijd op het schema heeft staan.

De wedstrijden stonden oorspronkelijk op het programma voor zondag 2 mei, maar verregenden toen en werden verschoven naar de volgende dag. Echter, ook toen werden de vier wedstrijden afgelast vanwege regen opnieuw vastgesteld voor vandaag.


...Jurjen van Zijl...
...2-hitter...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
De enige wedstrijd die op tijd begon was tussen Konica Minolta Pioniers en Corendon Kinheim en die kon uiteindelijk ook geheel worden gespeeld. Pioniers won het duel met 2-0 en maakte daarmee een einde aan de winning streak van Kinheim, die op 10 overwinningen stond. Ondanks de lage temperaturen, de koude wind en het feit dat het duel vanaf de zesde inning in de regen werd gespeeld kon de wedstrijd volledig worden uitgespeeld.

De wedstrijd bleef zes innings lang puntloos en was een pitchersduel tussen linkshander Nick Veltkamp (Kinheim) en rechtshander Jurjen van Zijl (Pioniers). De laatste schakelde de eerste 10 slagmensen die hij zag op rij uit, voordat hij een honkslag moest toestaan aan Dirk van 't Klooster met één uit in de vierde inning, maar dat bleef de enige hit die hij tegen kreeg in de eerste zeven innings die hij gooide. In de vijfde en zesde inning gooide Van Zijl een keer vier wijd en kreeg daarna een honkslag tegen van Björn Henrichs in de achtste inning, maar geen van vier Kinheim-lopers wist in dit duel voorbij het eerste honk te komen. Van Zijl gooide het gehele duel, had vier strikeouts en kwam tot een 2-hitter.

Pioniers kreeg meer honklopers en ook een aantal scoringskansen in hun eerste vijf slagbeurten. In de eerste inning sloeg Michael Duursma een honkslag met één uit en bereikte het derde honk na een grounder en een fout, maar bleef daar achter, omdat Veltkamp de volgende acht slagmensen op rij uitschakelde en 12 van de volgende 13 slagmensen. In de vijfde inning, met twee uit, kreeg Kevin Dirksen vier wijd en zorgde Jefferson Muzo met een honkslag voor lopers op het eerste en derde honk, maar opnieuw wist Pioniers niet tot scoren te komen. Een nieuwe scoringskans kwam in de zesde slagbeurt. Met één uit gooide Veltkamp vier wijd op Jakub Malik en deed hetzelfde op Norbert Lokhorst met twee uit. Hierna nam Onno Baur het werpen van Veltkamp over en sloot de inning af met drie slag voor de volgende slagman.

Pioniers scoorde daarna tweemaal in de zevende inning. Met één uit sloeg Kevin Dirksen een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Mervin Gario, die daarna opschoof toen ook Jefferson Muzo een honkslag sloeg. Met twee uit sloeg ook Mark Duursma een honkslag, waardoor Gario kon scoren, maar ook Muzo wist te scoren toen er een foute aangooi vanuit het linksveld volgde.

(11 mei)

Line Score, Box Score & Play-by-Play

Stand & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.