Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


L&D Amsterdam Pirates maakt transfers bekend
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates maakte dinsdagavond als eerste ploeg de transfers bekend en liet weten dat het twee nieuwe spelers zag komen voor het seizoen 2011. Powerhitter en eerste honkman Percy Isenia (Sparta-Feyenoord) en rechtshandige werper Jurrian Koks (ADO) zullen volgend jaar de Amsterdamse kleuren dragen. De club maakte ook bekend dat rechtshandige closer Pim Walsma en outfielder Michael Kramer volgend seizoen niet in de ploeg zullen terugkeren. Walsma zal dan uitkomen voor Corendon Kinheim, terwijl Kramer stopte, hoewel hij pas 21 jaar is. De transferperiode sluit om middernacht op 31 oktober.


...Percy Isenia...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit seizoen speelde de ervaren Percy Isenia in 38 wedstrijden en sloeg .279 (36-uit-129), het op één na hoogste slaggemiddelde bij Sparta-Feyenoord. De rechtshandige slagman scoorde 11 punten en sloeg 16 punten binnen, terwijl hij zes tweehonkslagen en één homerun produceerde. Na afloop van de reguliere competitie speelde Sparta-Feyenoord in de Play-Downs en boekte een 'sweep' in drie wedstrijden tegen ADO. Isenia kwam in die reeks niet in actie, omdat hij op dat moment in Venezuela verbleef, waar hij de Field Manager was van het Nederlands Dames Honkbal Team tijdens het Wereldkampioenschap Dames Honkbal. Isenia debuteerde in de Hoofdklasse tijdens het seizoen 1996 toen hij werd toegevoegd aan de selectie van Neptunus. Hij nam toen deel aan vier wedstrijden, waarin hij 5-uit-8 (.625) sloeg, vijfmaal scoorde, drie homeruns sloeg en vijf RBI's op zijn naam kreeg. Een jaar later werd hij de vast eerste honkman bij de Rotterdammers en ontwikkelde zich in een solide slagman. Als speler van Neptunus in 1996-2005 sloeg Isenia 44 homeruns. Na zijn rookie-seizoen sloeg hij er 40 in de volgende zeven seizoenen, waarna hij een homerunloos jaar had in 2004 (het enige in zijn loopbaan) en er nog één sloeg in zijn laatste seizoen in Rotterdam in 2005. Als speler van Neptunus was Isenia teamgenoot van werper Rob Cordemans met wie hij weer verenigd zal worden, want de rechtshander kwam na afloop van het seizoen 2009 naar Amsterdam. Na zijn 10 seizoenen bij Neptunus speelde Isenia twee seizoenen voor ADO (waar hij teamgenoot was van Koks) en nog drie homeruns toevoegde. De laatste drie jaar was Isenia de eerste honkman van Sparta-Feyenoord waar hij nog vier homeruns sloeg om zijn totaal op 51 te brengen. In 2008, zijn eerste bij Sparta-Feyenoord, voerde hij de ploeg aan met een slaggemiddelde van .304.

In 1999 maakte Isenia zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team, waarin hij in 153 officiële interlandwedstrijden uitkwam tot begin 2009. Met Oranje nam Isenia deel aan de Olympische Spelen van 2000 (Sydney, Australië) en 2008 (Peking, China), maar maakte geen deel uit van de Olympische selectie voor Athene (Griekenland, 2004). Isenia nam ook deel aan de 2006 World Baseball Classic, drie Wereldkampioenschappen, drie Intercontinental Cups, vier Europese Kampioenschappen, vijf Haarlemse Honkbal Weken en vier World Port Tournaments. In februari 2009 maakte Isenia deel uit van de voorselectie van het Nederlands Team dat zich toen in Florida voorbereidde op de tweede World Baseball Classic en speelde toen zijn laatste twee wedstrijden voor Oranje, want hij viel af voor de WBC en keerde ook later in het jaar niet meer terug in de nationale ploeg.


...Jurrian Koks...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Jurrian Koks gooide dit seizoen in 20 wedstrijden voor ADO, waarvan vijf als startende werper. De rechtshander was 3-5 en had geen saves, maar kwam tot 51 keer drie slag in 61 innings, terwijl hij slechts 15 vrije lopen weggaf. Koks kreeg 72 honkslagen en 30 punten tegen en sloot af met een 3.98 ERA. In de Play-Downs vs. Sparta-Feyenoord was Koks tweemaal de verliezende werper in relief. Hij nam deel aan alle drie de wedstrijden en had acht strikeouts in acht innings. Koks debuteerde in de Hoofdklasse in 2006 als werper van ADO, waar hij ook in 2007 gooide. In deze twee seizoenen was ook Koks teamgenoot van Rob Cordemans, die toen uitkwam voor de Haagse ploeg. Vervolgens gooide hij in 2008 voor Konica Minolta Pioniers, maar keer het volgende seizoen weer terug naar ADO.

Pim Walsma was dit seizoen 1-3 in 16 wedstrijden als reliever en verdiende slechts één save. De rechtshander gooide 20 2/3 inning, had 11 strikeouts, maar gooide 32 keer vier wijd. Walsma kreeg 17 hits en 22 punten tegen en sloot het seizoen af met een 7.40 ERA. In de Play-Offs vs. Corendon Kinheim werd Walsma in slechts één inning ingezet tijdens de vier gespeelde wedstrijden. Hij kwam daarna niet in actie tijdens de zes wedstrijden van de Holland Series tegen DOOR Neptunus.

...Pim Walsma...
(© Foto: Henk Seppen)
Walsma debuteerde in de Hoofdklasse in 2005 bij Amsterdam Pirates, waar hij in al zijn zes seizoenen op het hoogste niveau speelde. Tijdens de seizoenen 2008 en 2009 was Walsma de troef als closer bij de Amsterdammers en kreeg toen 20 saves op zijn naam.

Op 2 juli 2008 maakte Walsma zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team in een oefeninterland tegen Cuba in Rotterdam. Hierna kwam de rechtshander uit in negen officiële interlands voor Oranje, met wie hij deelnam aan de Haarlemse Honkbal Week en de Olympische Spelen in Peking (China) in 2008. Vorig jaar nam hij deel aan de World Baseball Classic en het World Port Tournament, maar werd niet geselecteerd voor het Wereldkampioenschap. Dit jaar maakte hij eveneens geen deel uit van de nationale ploeg.


...Michael Kramer...
(© Foto: Henk Seppen)
Michael Kramer sloeg .206 (21-uit-102, drie doubles, één triple) in zijn eerste volle seizoen in de Hoofdklasse, scoorde 11 punten, had 10 binnengeslagen punten en kreeg 17 keer vier wijd in 36 wedstrijden. In de Play-Offs vs. Corendon Kinheim speelde Kramer in alle vier de wedstrijden, sloeg .125 (2-uit-16) en scoorde vier punten. Hij speelde vervolgens ook in alle zes wedstrijden tijdens de Holland Series vs. DOOR Neptunus, sloeg .211 met twee doubles, scoorde eenmaal en had drie RBI's. In 2009 debuteerde Kramer in de Hoofdklasse en in de Piratesploeg, waarin hij toen in zeven wedstrijden speelde.

Dit seizoen eindigde L&D Amsterdam Pirates in de reguliere competitie op de derde plaats met een 25-17 'recprd' en plaatste zich voor de Play-Offs. Amsterdam stond onder leiding van Charles Urbanus, Jr., zijn eerste seizoen bij de club, nadat hij al eerder in Amsterdam Hoofd Coach was geweest van 1995-1997. In de best-of-five Play-Off schakelde Amsterdam (dat dit seizoen vijf rookies in de ploeg had) het op de tweede plaats geëindigde Corendon Kinheim met 3-1 uit om zich te plaatsen voor de Holland Series. In de finale trof Amsterdam regerend landskampioen DOOR Neptunus, dat in het seizoen domineerde en slechts driemaal verloor. Amsterdam was dicht bij een stunt, want het veroverde bijna de titel, maar verloor de best-of-seven uiteindelijk met 4-2, zodat de ploeg op de tweede plaats eindigde.

Met uitzondering van Pim Walsma en Michael Kramer keren alle spelers op het roster van dit jaar terug in de hoofdstedelijke ploeg, die dan opnieuw onder leiding zal staan van Hoofd Coach Charles Urbanus.

Voorzitter John Witte: ,,Het afgelopen seizoen hebben wij onze doelstellingen overtroffen. Met het behalen van de Holland Series kwalificeerden we ons voor deelname aan de Europa Cup. We hebben daarom onze ambities voor komend seizoen wat naar boven bijgesteld. Met de komst van Isenia en Koks vullen we de plekken die door het vertrek van Kramer en Walsma waren ontstaan en hebben we een team, waarmee we de nieuwe uitdagingen graag weer aan gaan.''

Voor komend seizoen stelde Amsterdam zich kandidaat voor de organisatie van het Europa Cup-toernooi.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.