Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Winst voor Neptunus, Pirates, Pioniers
English
ROTTERDAM / BUSSUM / HOOFDDORP / AMSTERDAM - DOOR Neptunus, L&D Amsterdam Pirates en Konica Minolta Pioniers, drie ploegen uit de huidige top-4, zijn donderdag weer tot winst gekomen. De vierde ploeg, Corendon Kinheim verloor met 3-2 van Neptunus. Amsterdam kwam tot een 5-0 shutout tegen Almere Magpies en Pioniers boekte een 7-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord. In de vierde wedstrijd registreerde Mr. Cocker HCAW ook een shutout en won met 10-0 van ADO.

Stand & Programma


DOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim, 3-2
ROTTERDAM - Neptunus scoorde tweemaal in de derde inning, maar toen kwam Kinheim langszij door te scoren in de vierde en vijfde slagbeurt. In de achtste inning hernam Neptunus de leiding, dankzij een honkslag van oud-Kinheim-speler Danny Rombley. Kinheim-starter David Bergman leed zijn eerste nederlaag van het seizoen en staat nu op 4-1, terwijl Neptunus-reliever Dushan Ruzic zijn 'record' verhoogde naar 4-0.

In de derde inning scoorde Neptunus tweemaal met twee uit. Bergman gooide vier wijd op Shaldimar Daanjit met één uit en die stal vervolgens het tweede honk. Na een groudout bracht Benjamin Dille Daantji binnen met een honkslag. Een tweehonkslag van Raily Legito zorgde even later voor 2-0.

In de vierde inning pakte Kinheim een punt terug op starter Kevin Heijstek. Bryan Engelhardt opende met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde toen Rodney Michel een honkslag sloeg. In de volgende slagbeurt kwam Kinheim langzij. Met twee uit sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag en scoorde toen Jason Halman volgde met een tweehonkslag. De laatste bleef achter, omdat hierna een groundout volgde.

In de zesde inning kreeg Kinheim twee lopers op de honken met twee uit, maar beiden bleven achter. In de zevende was het de beurt aan Neptunus om twee lopers achter te laten op de honken. Maar in de achtste hernam de thuisploeg de leiding. Benjamin Dille opende met een honkslag en schoof op naar het tweede honk toen ook Raily Legito een honkslag sloeg. Hierna nam Nick Stuifbergen het werpen van David Bergman over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Danny Rombley. In 2005 keerde Rombley terug naar Nederland na ene profavontuur bij de Montreal Expos en ging bij Kinheim spelen. Na afloop van vorig seizoen besloot hij naar Neptunus te gaan.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Mr. Cocker HCAW vs. ADO, 10-0

...Kevin Miner...
...complete wedstrijd...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
BUSSUM - HCAW kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Dirimo Chavez, terwijl zijn landgenoot Wuilluians Vasquez drie RBI's had en twee doubles sloeg. Kevin Miner gooide het gehele duel en kreeg vijf hits tegen.

HCAW had vandaag genoeg aan zeven innings, dankzij een 8-run rally in de zesde die de ploeg een 9-0 voorsprong opleverde. Hierdoor had het team nog slechts één punt nodig om op het verschil van tien te komen en dat punt kwam in de zevende beurt.

Maar in de eerste vijf innings was het slechts een 1-0 wedstrijd. HCAW brak een puntloze stand in de vierde inning toen Randy Daal een honkslag sloeg met één uit en opschoof naar het derde honk na een tweehonkslag van Dirimo Enrique Vasquez. Hij scoorde even later toen rookie Mitchel Koot volgde met een honksklag, maar twee lopers bleven achter, omdat hierna een pop-up en strikeout volgden.

ADO kreeg twee lopers op de honken met twee uit in de vijfde, maar kwam toen niet tot scoren, waarna HCAW de honken vol kreeg in de eigen vijfde beurt, maar ook niet wist te scoren.

Daarna, in de zesde inning, kwam HCAW tot zeven honkslagen en scoorde acht punten om het duel te beslissen. Met één uit sloegen Dirimo Enrique Chavez, Bart Sabel en Sebastiaan Olgers een honkslag om de honken vol te zetten. Na een coachbezoek aan de heuvel sloeg ook Adrian Anthony een honkslag en zorgde voor twee punten, wat het einde betekende voor starter Jurrian Koks. Zijn opvolger Martijn Riphagen gooide vier wijd op Michael Pluijmers en Bart Gabriëls, resulterend in een volgend punt. Hierna leverde Randy Daal een RBI-single af en maakte Wuilluians Martin Vasquez de honken schoon met een 3-run double. Riphagen werd vervangen door Tjibbe van Dijk, die begon met een strikeout, maar daarna een RBI-single tegen kreeg van Chavez (zijn tweede honkslag in deze beurt) om de stand op 9-0 te brengen. Chavez werd later de derde nul bij een poging op te schuiven naar het tweede honk.

In de zevende inning bereikte HCAW het verschil van 10 punten toen Quensley Bazoer scoorde op vier wijd met volle honken voor Bart Gabriëls.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Konica Minolta Pioniers vs. Sparta-Feyenoord, 7-0
HOOFDDORP - Pioniers sloeg 17 honkslagen, waaronder drie van Jeffrey de Vrieze en Jakub Malik. De laatste homerde ook en had drie RBI's, terwijl hij ook nog tweemaal scoorde. Sparta-Feyenoord sloeg slechts vier honkslagen op vier verschillende werpers.

Pioniers opende de score gelijk in de eerste slagbeurt. De twee runs werden gescoord op startende werper Tim Roodenburg, die aanvankelijk was aangekondigd als starter voor aanstaande zaterdag en herstellende was van een vingerblessure. Roodenburg begon met vier wijd op openingsslagman Michael Duursma en kreeg daarna een honkslag tegen van Norbert Lokhorst. Met één uit scoorden de twee na een honkslag van Jakub Malik.

Twee runs werden toegevoegd in de derde innign. Met twee uit sloeg Malik een honkslag en bracht Mervin Gario hem binnen met een tweehonkslag. De laatste scoorde even later zelf toen Linoy Croes volgde met een nieuwe honkslag.

In de zesde verhoogde Pioniers de stand naar 6-0. Met één uit kwamen de honken vol na honkslagen van Jeffrey de Vrieze, Shurty Tremus en Tjerk Hogervorst. De laatste is weer teruggekeerd in de line-up, nadat hij het eerste deel van het seizoen had gemist wegens een blessure. Hierna sloeg op Michael Duursma een honkslag en bracht een punt binnen, maar Tremus werd op de plaat uitgeschakeld. Het volgende punt kwam tot stand toen Norbert Lokhorst de vijfde honkslag op rij afleverde. Het zevende punt werd gescoord in de zevende toen Jakub Malik een one-out homerun sloeg.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


L&D Amsterdam Pirates vs. Almere Magpies, 5-0
AMSTERDAM - Bas de Jong sloeg een 3-run homerun in de vijfde inning om Amsterdam een 4-0 voorsprong te bezorgen, terwijl startende werper Ben Grover zeven innings gooide en zijn eerste zege op zijn naam kreeg. Almere kwam tot slechts vier honkslagen.

In de tweede inning kreeg Amsterdam de honken vol toen Kenny Berkenbosch en Vince Rooi en honkslag en (met twee uit) Michael Kramer vier wijd kreeg, maar allen bleven achter, omdat een strikeout de slagbeurt daarna afsloot. Pirates scoorde daarna wel het eerste punt in de volgende slagbeurt. Zaïr Koeiman begon met een honkslag, schoof op na een foute aangooi na een mislukte pick-off en een honkslag van Bas de Jong, waarna hij scoorde op een fout.

In de vijfde inning voegde Amsterdam drie runs toe. Koeiman opende weer met een honkslag, waarna Sidney de Jong ook een honkslag afleverde. Hierna homerde Bas de Jong om de stand op 4-0 te brengen. Amsterdam kreeg vervolgens opnieuw de honken vol, maar liet wederom drie lopers achter. Almere strandde drie lopers in de zesde inning.

Amsterdam scoorde het vijfde punt in de zevende inning toen Vince Rooi vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Michael Kramer.

Line Score, Box Score & Play-by-Play

(13 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.