Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


WK Vrouwen Honkbal onderbroken na incident!
English
CARACAS (Venezuela) - Het vierde Wereldkampioenschap Honkbal voor Vrouwen is op de tweede speeldag voorlopig onderbroken na een schiet-incident (!) tijdens de wedstrijd tusssen Nederland en Hong Kong! Toen het duel werd afgebroken stond Oranje met 12-9 voor na drie complete innings. Twee andere wedstrijden, die later op de vrijdag gespeeld moesten worden, werden geschrapt, net als alle wedstrijden die voor zaterdag op het programma stonden.

In een verklaring bevestigt de International BAseball Federation (IBAF) ''dat een kogel een speelster van de ploeg van Hong Kong heeft geraakt in een onderbeen tijdens de wedstrijd die vandaag 13 augustus 2010 plaatsvond in Caracas, Venezuela. Op dat moment onderbrak de IBAF deze wedstrijd en hiernavolgende wedstrijden.''

In de verklaring stelt de IBAF verder ''dat de geblesseerde speelster stabiel is en momenteel wordt verzorgd in een militair ziekenhuis in Caracas en succesvol is geopereeerd.''

De IBAF stelt verder dat ''alle delegaties veilig terug zijn in het hotel.''

Na het incident bespraken vertegenwoordigers van de IBAF de situatie met de Venezolaanse regering en spraken telefonisch met President Hugo Chavez en de Vice-President, de Minister van Binnenlandse Zaken en Justitie en de Minister van Sport. De Minister van Buitelandse Zaken bevestigde dat hij reeds in gesprek was met de Ambassades van de verschillende delegaties.

De regering toonde haar bezorgdheid en verdriet met betrekking tot de gebeurtenissen die plaatsvonden in het José Antonio Canasavo Stadion in Caracas. De regering bevestigde dat veiligheid- en beschermingsmaatregelen worden opgevoerd voor de delegaties die besluiten in Venezuela te blijven. Een officiëel rapport van het incident zal aan de delegaties worden gepresenteerd voor hun beoordeling.

De IBAF neemt geen verdere beslissingen zonder analyse van het rapport en overleg met de delegaties. De IBAF onderstreept dat de veiligheid van de atleten, officials, organisatie en vrijwilligers de hoogste prioriteit heeft.

Een bijeenkomst met betrekking tot het incident met alle delegaties wordt zaterdagochtend gehouden.


...Letticia Horstman (44) wordt verwelkomd...
...na het scoren van een punt...
(foto: Américo Morillo)
de wedstrijd
Nadat in de eerste inning drie Nederlandse slagvrouwen op rij uitgingen scoorde Hong Kong tweemaal in de eigen eerste beurt op startende werpster Mickey Ras, die driemaal vier wijd gooide in deze inning en twee hits toestond, maar de Aziaten lieten ook drie loopsters achter. In de tweede inning kwam Oranje langszij. Met één uit kreeg Minke Blok vier wijd en sloeg Letticia Horstman een tweehonkslag. Een grounder van Thari Diefenbach zorgde daarna voor het eerste punt, waarna de gelijkmaker werd gescoord na een honkslag van Marlina Becker.

In de tweede helft van de tweede inning leek Hong Kong een beslissende voorsprong te nemen, want de ploeg kwam tot een rally van zeven punte op vier honkslagen om een 9-2 voorsprong te nemen. Echter, het Nederlands Team had ook een grote rally in petto in de derde slagbeurt en scoorde 10 (!) punten om een 12-9 voorsprong te nemen. In deze inning kwamen er 16 slagvrouwen aan slag, die samen vijf honkslagen produceerden. Tessa Heeres, Kirsten Vierdag en Jessica Kroeskop begonnen met honkslagen en zorgden voor volle honken, waarna een opofferingsslag van Hilde Bosker, honkslag van Minke Blok en een fout Nederland drie runs opleverden. De honken kwamen opnieuw vol te staan na een vrije loop. Vier wijd voor Marlina Becker, honkslag van pinch-hitter Linde Gerritsen, vier wijd voor Tessa Heeres, een doorgeschoten bal en een wilde worp zorgden voor een 10-9 voorsprong in het voordeel van Nederland. Een nieuwe fout en een nieuwe vrije loop met volle honken, die keer voor Letticia Horstman, leidden tot nog eens twee runs en een 12-9 voorsprong voor Oranje.

Hierna werd het duel na drie complete innings gestaakt.

(13 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.