Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg Halman's team in Triple-A finale!
English
SEATTLE, Washington (USA) - De Nederlandse profhonkballer Greg Halman heeft zich met de Tacoma Rainers, het Triple-A team van de Seattle Mariners, geplaatst voor de finale in de Pacific Coast League, die dinsdagavond van start gaat. Halman's team opende de best-of-five Play-Off vs. de Sacramento River Cats (Oakland A's) met twee overwinningen (10-8, 8-5) in Sacramento, maar verloor daarna de volgende twee wedstrijden in hun tijdelijke thuisstadion in Seattle. Zondagavond won Tacoma de beslissende vijfde wedstrijd in de Pacific Conference om zich te plaatsen voor de finale. In de best-of-five finale staat Tacoma tegenover de Memphis Redbirds (St. Louis Cardinals), die de Oklahoma City RedHawks (Texas Rangers) versloegen in de finale van de American Conference.

Tacoma, de kampioen in de Pacific North Division, ging huiswaarts met een 2-0 voorsprong, maar ging toen tweemaal onderuit tegen Sacramento, de kampioen van de Pacific South Division, waardoor een vijfde en beslissende wedstrijd noodzakelijk was. De laatste drie wedstrijden werden allen gespeeld in Safeco Field, het thuisveld van de Seattle Mariners, omdat Tacoma's eigen accomodatie, Cheney Stadium, wordt gerenoveerd. Hierdoor zullen alles wedstrijden in de PCL-finale in Memphis worden gespeeld, inclusief de thuiswedstrijden van Tacoma.

Vrijdag won Sacramento met 6-2 om een vierde duel af te dwingen. Sacramento scoorde tweemaal in de eerste inning toen Matt Watson een 2-run homerun sloeg, waarna een derde punt volgde in de derde inning na een opofferingsslag. In de 2e3 pakte Tacoma een punt terug toen Eliezer Alfonzo begon met vier wijd, opschoof na een tweehonkslag van Tug Hulett en scoorde op een opofferingsslag van Greg Halman.

...Greg Halman...
...Triple-A kampioensfinale...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sacramento besliste het duel daarna in de zesde inning toen Michael Taylor een 3-run homerun sloeg en de stand op 6-1 bracht. Tacoma kon hierna alleen nog maar een punt scoren in de zevende inning.

Op zaterdag bracht Sacramento de reeks in balans (2-2) door met 5-1 te winnen. De ploeg uit California opende de score wederom in de eerste inning, dit keer via een honkslag van Matt Watson. Na vier puntloze innings verdubbelde Sacramento de voorsprong in de zesde na een honkslag van Corey Brown, waarna een rally van drie runs volgde in de negende slagbeurt met als hoogtepunt een 2-run double van Travis Buck. Tacoma scoorde daarna hun enige punt in de 2e9 na een opofferingsslag van Eliezer Alfonzo. Greg Halman sloeg in dit duel 1-uit-3. Voormalig Major League-pitcher Brett Tomko gooide zes innings voor de River Cats en stond slechts drie hits toe, terwijl hij zes strikeouts had.

Op zondag stond Tacoma met 1-0 achter, maar kwam langszij in de zesde, waarna men de leiding in de zevende overnam op weg naar een 4-1 zege om de Pacific Conference-titel te pakken. In de eerste helft van de vijfde inning homerde Chris Carter met twee uit om Sacramento een 1-0 voorsprong te bezorgen. In de 2e5 speelde Greg Halman een rol in de comeback van Tacoma. Met één uit sloeg Dustin Ackley een honkslag, komt daarna in scoringspositie als Halman ook een honkslag slaat en scoort de gelijkmaker na een honkslag van Matt Mangini. In de zevende inning neemt Tacoma een 2-1 voorsprong in een heel opmerkelijke situatie. Met één uit lijkt loper Mike Wilson op het tweede honk gedwongen te worden uitgeschakeld na een grounder richting kort, die vervolgens lijkt te eindigen in een 'inning-ending double play'. Hierna maakte Sacramento's eerste honkman Tommy Everidge echter een cruciale denkfout, want hij gooit de bal het publiek in als een souvenir, omdat hij denkt dat het dubbelspel is gemaakt en de inning dus afgelopen is. Echter, Wilson werd 'safe' gegeven op het tweede honk en dat betekende dat alleen de slagman was uitgeschakeld voor de tweede nul. Omdat Everidge de bal het veld uit gooide kreeg loper Wilson reglementair recht op twee honken en kon hij dus het leidende punt scoren. Everidge speelde dit seizoen in 65 wedstrijden voor Tacoma en sloeg .229 met zeven homeruns, voordat hij eind juni werd geruild naar de Houston Astros-organisatie. Een week later werd hij daar ontslagen ('released'), maar tekende toen op 31 augustus weer een contract bij de Oakland A's, waar hij in januari ook al was ontslagen, voordat hij werd gecontracteerd door de Mariners, die hem indeelden in het Triple-A team. Tacoma bracht de stand daarna op 4-1 in de achtste inning toen Matt Mangini een 2-run homerun sloeg. Winnende werper Ryan Feierabend gooide acht sterke innings en stond slechts twee honkslagen toe.

verslag eerste twee wedstrijden van Tacoma


Memphis vs. Oklahoma City
OKLAHOMA CITY, Oklahoma (USA) - De Memphis Redbirds, de kampioen van de American North Division, namen eveneens een 2-0 voorsprong in hun reeks vs. de Oklahoma City RedHawks. De Redbirds wonnen thuis met 7-5 en 3-2, waarna de volgende dag in Oklahoma City een 3-0 'sweep' werd gecompleteerd via een 6-2 overwinning.

Memphis brak een 1-1 stand door tweemaal te scoren in de derde inning via een 2-run double van Mark Hamilton. De Redbirds voegden daarna nog twee runs toe in de zesde slagbeurt na een tweehonkslag van Donovan Solano en een honkslag van James Rapoport. In de achtste bracht Memphis de stand op 6-1 na een RBI-double van Allen Craig. Oklahoma City wist alleen nog maar een punt te scoren in de achtste na een tweehonkslag van de Venezolaan Hernan Iribarren.

(13 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.