Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Weer record voor Neptunus
English
DEN HAAG / HAARLEM / ROTTERDAM / ALMERE - Met een 5-0 shutout-zege bij ADO boekte koploper DOOR Neptunus zaterdagmiddag de 38ste overwinning van het seizoen. Hiermee evenaarden de Rotterdammers zowel hun clubrecord als het Hoofdklasse-record. In 1999 werd Neptunus de eerste ploeg met 38 overwinningen in het reguliere seizoen, dat werd afgesloten met een 38-7 'record'. In 2002 evenaarde Neptunus het record en sloot eveneens af met 38-7, maar ook tweemaal een gelijk speel in de competitie die toen uit 47 wedstrijden bestond. Op het moment staat Neptunus op 38-3 en heeft zondag de kans de 39ste zege te boeken in de laatste wedstrijd van de competitie. In zowel 1999 als 2002 veroverde Neptunus uiteindelijk ook het landskampioenschap.

In Den Haag scoorde Neptunus tweemaal in de vierde inning op een one-out, 2-run single met volle honken van Martijn Meeuwis op startende werper Boudewijn van Elswijk, die zijn eerste start maakte als werper, want hij is normaal gesproken een veldspeler. In de vijfde voegde Neptunus een punt toe toen Danny Rombley een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Jeffrey Arends (die 3-uit-5 sloeg). Een wilde worp in de zevende inning stelde Benjamin Dille in staat te scoren, waarna een opofferingsslag van Shaldimar Daantji de stand in de achtste op 5-0 bracht. Neptunus gebruikte vier werpers, die samen een 5-hitter gooiden.

In Haarlem kwam L&D Amsterdam Pirates tot een 2-0 shutout tegen Corendon Kinheim. Amsterdam werd zes innings puntloos gehouden door starter Duko Jansen, maar scoorde toen het eerste punt in de zevende toen Kenny Berkenbosch opende met een tweehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Bas Nooij. Het tweede punt werd daarna toegevoegd in de achtste op reliever Steven van Groningen toen Nick Urbanus een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Bas de Jong. Amsterdam-starter Rob Cordemans hield Kinheim hitloos in de eerste drie innings en stond uiteindelijk slechts drie honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide. Al Morales Gomes maakte het karwei af en stond geen hits meer toe op weg naar zijn vierde save.

In Rotterdam versloeg Mr. Cocker HCAW Sparta-Feyenoord met 2-1 in 10 innings. HCAW nam een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt toen Rick Pluijmers met één uit een honkslag sloeg, opschoof na een tweehonkslag van Wuillians Vasquez en scoorde op een 2-out single van Bart Sabel. Sparta-Feyenoord bracht de stand in evenwicht in de vijfde inning toen Rutger Veugelers een honkslag sloeg met één uit, het tweede honk stal, opschoof na een foute aangooi en daarna scoorde na een honkslag van Ramiro Balentina. In de achtste inning strandde HCAW twee lopers en liet Sparta-Feyenoord de honken vol achter. HCAW hernam daarna de leiding in de tiende inning op linkshander Gregory Gustina, die het gehele duel gooide voor Sparta-Feyenoord. Bart Gabriëls begon met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde na een honkslag van Randy Daal.

In Almere stond Konica Minolta Pioniers zaterdagavond slechts met 2-1 voor vs. Almere Magpies na vijf innings, maar kwam daarna tot een rally van elf punten in de zesde slagbeurt op weg naar een 13-1 overwinning. In de eerste vijf innings had Almere met 9-4 meer hits dan Pioniers, maar scoorde slechts eenmaal.
Pioniers opende de score in de eerste inning toen Mervin Gario scoorde na een wilde worp en voegde een run toe in de tweede toen Gario een RBI-double sloeg. Almere pakte een punt terug in de 2e2 toen Juriën Overman scoorde na een fout. Hierna hield Almere-starter Dennis Burgersdijk Pioniers puntloos in de volgende twee innings en reliever Joep de Wit deed hetzelfde in de vijfde. Maar in de zesde slagbeurt kwam Pioniers tot zeven honkslagen en scoorde elf punten op De Wit en zijn opvolger Forstin Coenraad. In deze inning werden de eerste drie innings gescoord na een grounder, schijn en wilde worp, waarna er nog twee volgden na een honkslag van Jakub Malik. Hierna nam Coenraad de pitching over, maar kreeg vier honkslagen op rij tegen, een one-run single van Norbert Lokhorst, 2-run single van Shurty Tremus, 2-run triple van Skip Visser en RBI-single van Mervin Gario, voordat de inning eindelijk kon worden afgesloten toen Michael Duursma een vangbal sloeg.

(14 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.