Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Neptunus wint mijlpaal-wedstrijd
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won donderdagavond de derde wedstrijd op rij van het jonge seizoen, dat afgelopen weekeinde van start ging. Op eigen veld diende Neptunus Konica Minolta Pioniers een 4-2 nederlaag toe in een wedstrijd, die vooruit was geschoven om later in het jaar ruimte te maken als beide ploegen deelnemen aan de Europa Cup-toernooien.

Met deze overwinning won Neptunus een duel, waarin het een mijlpaal bereikte, want de ploeg speelde de 1000ste opeenvolgende wedstrijd op het hoogste niveau, de eerste ploeg die dit presteert. ADO, HCAW, Kinheim en Sparta-Feyenoord speelden eveneens 1000 of meer wedstrijden in de Hoofdklasse, maar geen daarvan speelde die wedstrijden achter elkaar.


...Dè Flanegin...
...terug op het eerste honk...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
De wedstrijd begon met een verrassing, want veteraan Dè Flanegin, die momenteel de Hitting Coach is van Pioniers, keerde teurg in de startende line-up en speelde weer op het eerste honk. Flanegin nam afscheid na het seizoen 2008 en kwam vorig jaar niet in actie toen hij bezig was aan zijn eerste seizoen als Hitting Coach van de ploeg.

Tegenover Opening Day-starter en voormalig teamgenoot Jurjen van Zijl opende Neptunus de score gelijk in de eerste slagbeurt door tweemaal te scoren. Van Zijl gooide vier wijd op lead-off hitter Eugène Kingsale, kreeg een honkslag tegen van Benjamin Dille en daarna ook vier wijd op Raily Legito, waardoor de honken snel vol kwamen. Een wilde worp zorgde daarna voor het eerste punt en nadat volgende slagman Danny Rombley drie slag had gekregen scoorde Dille het twee punt na een grounder van Jeffrey Arends, die vanavond de DH was, terwijl nieuwkomer Marvin Bleij het eerste honk verdedigde.


...Dushan Ruzic...
...winnende werper...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
De Australische Kroaat Dushan Ruzic begon voor Neptunus na in het weekeinde al een relief-optreden te hebben gehad. De rechtshander schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit en kreeg toen honkslagen tegen van Jeffrey de Vrieze en Kevin Dirksen (in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt), maar een dubbelspel en strikeout volgden.

Pioniers kwam langszij in de vierde inning. Rushan gooide toen vier wijd op Michael Duursma en raakte volgende slagman Norbert Lokhorst met een worp. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Mark Duursma, gevolgd door een RBI-grounder van Mervin Gario en een puntscorende honkslag van Dè Flanegin, die een gelijke stand opleverde.

Neptunus werd het zwijgen opgelegd na de eerste inning, want Van Zijl gooide hierna drie hitloze innings, maar kreeg toen twee hits en een punt tegen in de vijfde. Martijn Meeuwis opende met een honkslag en stal het tweede honk, schoof op na een OSS van Shaldimar Daantji en scoorde op een honkslag van Eugène Kingsale. Neptunus voegde daarna een 'insurance run' toe in de zesde slagbeurt. Raily Legito werd geraakt door een worp en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een grounder van Danny Rombley, die het einde betekende voor Van Zijl. Venezolaan Nelson Miguel Santander Olajo nam het over en werd begroet met een RBI-single van Jeffrey Arends, die de stand op 4-2 bracht.

Leon Boyd gooide de achtste inning voor Neptunus. Met één uit gooide hij vier wijd en kreeg toen een honkslag tegen, maar de inning kwam ten einde toen een vangbal een dubbelspel opleverde. Berry van Driel nam het werpen over in de negende, gooide vier wijd met één uit, maar schakelde toen de volgende twee slagmensen met drie slag uit en kreeg een save op zijn naam.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.