Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


HCAW kruipt naar top-vier
English
HAARLEM / DEN HAAG / ROTTERDAM / ALMERE - Mr. Cocker HCAW nadert de huidige top-vier, zeker nu Konica Minolta Pioniers zaterdagmiddag met 3-1 verloor bij Sparta-Feyenoord. In Den Haag stond HCAW met 4-2 achter toen de negende inning begon, maar draaide toen het duel om en won met 8-4. In Haarlem diende koploper DOOR Neptunus het op de tweede plaats staande Corendon Kinheim een ruimte 9-3 nederlaag toe. In de avond boekte L&D Amsterdam Pirates een 7-0 shutout-zege bij Almere Magpies.

Stand & Programma

In Haarlem nam Neptunus een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Raily Legito een 2-run homerun sloeg. Met een 3-0 voorsprong kwam Neptunus tot een rally van vijf runs in de zesde inning op drie hits. Twee van die punten werden gescoord na een honkslag van Legito, die vandaag vijf RBI's had en 3-uit-4 sloeg. Met een 8-0 achterstand scoorde Kinheim drie punten in de achtste inning.

In Den Haag nam HCAW een 1-0 voorsprong in de derde inning, maar daarna scoorde ADO driemaal in de zesde slagbeurt. Eerst werd de gelijkmaker gescoord na een doorgeschoten bal, waarna Ludwin Obispo met een honkslag voor twee punten zorgde. HCAW pakte een punt terug in de zevende, maar ADO antwoordde direct met een eigen punt in hun zevende beurt. Met een 4-2 achterstand kwam HCAW zesmaal tot scoren op slechts één honkslag in de 1e9 toen de ADO-verdediging in elkaar stortte en liefst vijf fouten maakte.

In Rotterdam werd Sparta-Feyenoord 'outhit' met 7-6 door Pioniers, maar scoorde punten in de tweede, vierde en zesde inning om een 3-0 voorsprong te nemen. Pioniers scoorde het enige punt in de zevende inning. Winnende werper José Ventura gooide het gehele duel en kwam tot 12 strikeouts.

In Almere kwam Pirates to 10 honkslagen, waaronder drie van Kenny Berkenbosch, maar stond slechts met 1-0 voor na zes innings. Winnende werper Rob Cordemans stond slechts twee hits toe in zeven innings, waarna Frank van Heijst het duel afmaakte.

Complete verslagen volgen later

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

(15 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.