Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Roster-wijziging Oranje: De Jong vervangt Rooi
English
NIEUWEGEIN - Een paar uur nadat het 24-man roster van het Nederlands Honkbal Team voor het komende toernooi om de Intercontinental Cup vrijdagochtend bekend was gemaakt moest de selectie alsnog worden aangepast vanwege een blessure.


...Bas de Jong...
(© Foto: Henk Seppen)
Infielder Vince Rooi heeft last van een rib-blessire, maar na trainingen op dinsdag en donderdag leek het er op dat hij klaar was om voor Oranje te kunnen spelen tijdens het evenement in Taiwan. En dus bleef hij deel uitmaken van het roster en volgde de bekendmaking van de uit 24 spelers bestaande selectie.


...Vince Rooi...
(© Foto: Henk Seppen)
Echter, een paar uur na de bekendmaking informeerde Rooi Manager Jim Stoeckel dat hij toch nog last had van zijn blessure. In zijn plaats werd Bas de Jong aangewezen om de selectie weer te completeren. De jong maakte al deel uit van de voorselectie en trainde de afgelopen weken met de ploeg tijdens de voorbereidingen op de Intercontinental Cup. De Jong speelt, net als Vince Rooi, voor L&D Amsterdam Pirates.

Op 1 juli 2009 debuteerde De Jong in de nationale ploeg toen het een oefenduel in Amsterdam speelde tegen Jong Oranje. De rechtsvelder maakte vervolgens zijn internationale debuut een paar dagen later tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Vervolgens nam hij deel aan de hiernavolgende European Baseball Series, maar viel daarna af voor de selectie voor het Wereldkampioenschap. Dit jaar maakte Bas de Jong deel uit van de ploeg die deelnam aan de Haarlemse Honkbal Week en het Europees Kampioenschap, waar hij ook werd ingezet als eerste honkman.

(15 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.