Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Yankees 'come-from-behind' en winnen ALCS-opener
Nederlands
ARLINGTON, Texas (USA) - De New York Yankees stonden vrijdagavond met 5-0 achter vs. de Texas Rangers na zes innings en met 5-1 na zeven, maar kwamen toen tot een rally van vijf runs in de eerste helft van de achtste inning om een achterstand om te draaien in een 6-5 overwinning in de opener van de American League Championship Series.

Voormalig Texas-pitcher en huidige eigenaar Nolan Ryan gooide de ceremoniële eerste bal (met oud-catcher Jim Sundberg achter de plaat), waarna hij de wedstrijd bekeek samen met de voormalige Amerikaanse president (en voormalig Texas-eigenaar) George W. Bush.

Yankee-starter C.C. Sabathia (die negen dagen geleden voor het laatste gooide tijdens de ALDS vs. de Twins) kwam al vroeg in de problemen, want hij keek al tegen een 3-0 achterstand aan na slechts drie slagmensen tegenover zich te hebben gehad. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Elvis Andrus en kreeg daarna een honkslag tegen van Michael Young, die werd gevolgd door een 3-run homerun van Josh Hamilton die Texas een 3-0 voorsprong opleverde. Hierna sloeg Vladimir Guerrero de bal diep het midveld in, maar daar maakte Curtis Granderson vlak voor de omheining een vangbal. Sabathia kreeg daarna opnieuw twee honklopers, want hij kreeg een honkslag tegen van Nelson Cruz en gaf een nieuwe vrije loop weg, dit keer aan Ian Kinsler. Een binnenhoog pop-up van Jeff Francoeur volgde, maar toen kwamen de honken vol toen Sabathia ook vier wijd gooide op Matt Treanor. De inning kwam daarna ten einde toen Cruz op de plaat werd uitgegeven in een close play toen hij probeerde te scoren na een doorgeschoten bal. Een belangrijke nul, want er had mogelijk meer gescoord kunnen worden, maar nu bleef het bij drie punten.

Sabathia leek zich te herstellen, want hij zorgde voor drie nullen in de tweede inning, maar gooide toen vier wijd op openingsslagman Josh Hamilton in de derde slagbeurt, die daarna het tweede honk stal en het derde honk kreeg na schijn. Maar een strikeout en twee groundouts voorkwamen dat hij scoorde.

De Rangers richtten meer schade aan in de tweede helft van de vijfde inning door tweemaal te scoren met twee uit. Met één uit sloeg Matt Treanor een honkslag, net als Elvis Andrus met twee uit. Michael Young volgde daarna met een 2-run double die de stand op 5-0 bracht.

Texas-starter C.J. Wilson (die dit seizoen 11-3 was op eigen veld) schakelde drie slagmensen op rij uit in de eerste en tweede inning, maar kreeg toen vijf slagmensen tegenover zich in de derde inning. Met één uit sloeg Curtis Granderson een honkslag en kreeg Brett Gardner vier wijd, maar daarna maakten een vangbal en pop-fly een einde aan de inning. Wilson kreeg daarna wederom vijf Yankees tegenover zich in de vierde toen Robinson Cano en Marcus Thames een honkslag sloegen met twee uit, maar een line drive van Jorge Posada maakte een einde aan deze scoringskans. In de vijfde inning gooide Wilson vier wijd op lead-off hitter Curtis Granderson, maar een groundout en dubbelspel maakte een snel einde aan deze slagbeurt.

In de 2e5 nam Joba Chamberlain de pitching over van Sabathia, gooide vier wijd op Nelson Cruz met één uit, maar kwam niet in de problemen. Chamberlain's opvolger Dustin Moseley gooide een puntloze zesde inning. Met één uit bereikte Jorge Cantu het honk na een fout van derde honkman Alex Rodriguez en dat leverde hem de nodige reacties op van de Texas-fans, omdat hij een voormalige Ranger is, net als Mark Teixeira. Maar hierna schakelde Moseley de volgende twee slagmensen uit met drie slag om de inning te beëindigen.

C.J. Wilson schakelde weer drie slagmensen uit in de zesde, maar kreeg toen een lead-off homerun to Robinson Cano in de eerste helft van de zevende, maar volgde toen met drie nullen.

Maar in de achtste inning veranderde het snel en sloegen de Yankees toe. Brett Gardner opende eerst met een infield-hit en scoorde toen helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag van Derek Jeter. Hierna werd Wilson opgevolgd door Darren Oliver, maar de linkshander begon met vier wijd op Nick Swisher en kreeg toen Mark Teixeira tegenover zich, die hij ook vier wijd gaf, waardoor de honken vol kwamen en de andere voormalige Ranger Alex Rodriguez aan slag kwam. Hij nam het op tegen nieuwe werper Darren O'Day en dreunde zijn eerste worp het linksveld in voor een 2-run single die de stand op 5-4 bracht. En dat bracht weer een nieuwe werper naar de heuvel, want Clay Rapada werd de vervanger van O'Day. Rapada, die pas eerder op de dag aan het roster werd toegevoegd, werd begroet met een RBI-single van Robinson Cano op zijn eerste worp die de score in balans bracht (5-5). Hierna werd Derek Holland de vijfde Texas-pitcher in deze inning en hij nam het over met lopers op het eerste en derde honk, maar nog steeds nul uit. Maar op zijn zesde pitch sloeg ook Marcus Thames een honkslag die Rodriguez binnen bracht en de Yankees een 6-5 voorsprong opleverde. Hierna sloeg Jorge Posada een vangbal in diep rechtsveld, die Cano naar het derde honk bracht. Holland gooide toen drie slag op Curtis Granderson en kreeg een groundout van Brett Gardner, maar de Yankees beleefden een uitstekende comeback en hadden de leiding overgenomen.

In de 2e8 werd Kerry Wood de nieuwe werper voor de Yankees. Die begon met vier wijd voor Ian Kinsler, maar volgde daarna met een pick-off, waarna Kinsler werd uitgeschakeld in een rundown. Hierna volgde een groundout, waarna Wood drie slag gooide op pinch-hitter Julio Borbon.

De Yankees leken hun aanval te vervolgen in de negende toen Derek Jeter opende met een tweehonkslag in diep midveld, maar hij strandde op het tweede honk.

Closer Mariano Rivera (die eerder dit seizoen twee blown saves had vs. de Rangers) beklom de heuvel voor de Yankees in de negende. De veteraan werd begroet met een lead-off single van pinch-hitter Mitch Moreland, die naar het tweede honk werd gebracht via een opofferingsstootslag van Elvis Andrus op een 1 wijd-2 slag stand. Hierna schakelde Rivera Michael Young met drie slag uit, waarna een grounder naar Alex Rodriguez van Josh Hamilton een einde aan de wedstrijd maakte.

(15 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.