Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Neptunus, Amsterdam, HCAW completeren sweep
English
ROTTERDAM / BUSSUM / HOOFDDORP / AMSTERDAM - DOOR Neptunus, L&D Amsterdam Pirates en Mr. Cocker HCAW completeerden allen zaterdag een 3-game sweep. Neptunus draaide een achterstand om en won met 9-8 vs. Corendon Kinheim, dat nu viermaal op rij heeft verloren. Met de winst bleef Neptunus op eigen veld ongeslagen en verhoogde hun thuisrecord naar 9-0. Amsterdam versloeg Almere Magpies met 14-4 en diende hun tegenstander de vijfde opeenvolgende nederlaag toe. HCAW won met 6-0 van ADO, dat nu eveneens vijfmaal op rij heeft verloren. Met de winst nam HCAW bezit van de vierde plaats. Sparta-Feyenoord stond vrijwel het gehele duel voor vs. Konica Minolta Pioniers, dat de stand in de achtste inning op 8-8 bracht. Maar in de negende scoorde Sparta-Feyenoord twee punten om alsnog met 10-8 te winnen.

In Rotterdam stond Kinheim met 8-5 voor in de achtste inning, maar toen maakte hun verdediging vier fouten die Neptunus vier punten en de winst opleverden. Dushan Ruzic gooide de laatste 2 2/3 inning en verdiende zijn 'league-leading' vijfde overwinning.

In Bussum stond HCAW-starter Kevin Roovers vijf hits toe in acht innings, terwijl zijn teamgenoten tot 11 honkslagen kwamen, waaronder drie van Bart GabriŽls. Met een 1-0 voorsprong scoorde HCAW drie punten in de vijfde inning, waaronder twee op een driehonkslag van GabriŽls.

In Hoofddorp stond Sparta-Feyenoord halverwege de derde inning met 5-0 voor, maar toen scoorde Pioniers vier punten. Echter, Sparta-Feyenoord hield de voorsprong vast en voegde drie runs toe in de vijfde. Pioniers kwam terug tot 8-6 en bracht de stand in evenwicht in de achtste inning. In de negende kwam Sparta-Feyenoord onmiddellijk weer terug en scoorde twee punten op een one-out triple van Sape Wagenaar. Infielder Mike Bazuin, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde voor Sparta-Feyenoord, sloot het duel af als werper en werd de winnaar.

In Amsterdam kwam Pirates tot 19 honkslagen, waaronder vijf van Bas de Jong, die alleen een homerun miste om tot een 'cycle' te komen. De Jong had ook vier RBI's. Amsterdam stond aanvankelijk met 3-0 achter in de eerste inning, maar na eenmaal te hebben gescoord in de eigen eerste beurt kwam de ploeg tot een rally van vijf punten in de tweede om het heft in handen te nemen.

Complete verslagen volgen later

Stand & Programma

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

(16 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.