Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Rangers brengen ALCS vs. Yankees in balans
Nederlands
ARLINGTON, Texas (USA) - Voor de tweede dag op rij sloegen de Texas Rangers vroeg toe en hadden een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong tegen de New York Yankees en dit keer wist de ploeg die vast te houden en won met 7-2 om de best-of-seven American Leagu Championship Series in evenwicht te brengen, 1-1. De Series gaat nu naar New York, waar Game 3, 4 en 5 in de Bronx worden gespeeld op maandag, dinsdag en woensdag. Voor de Rangers was dit de eerste overwinning ooit in een postseason en hiermee maakte ze ook een einde aan een 9-game losing streak tegen de Yankees in het postseason.

In tegenstelling tot de dag ervoor was de Yankees dit keer niet in staat de wedstrijd in eigen voordeel om te draaien. In Game One, op vrijdagavond, stond de ploeg met 5-0 achter, maar won met 6-5. Vandaag (zaterdagmiddag) stond men opnieuw snel met 5-0 achter, maar dit keer hield de Texas-bullpen de voorsprong vast.

De Rangers opende de score in de eerste inning. Elvis Andrus begon met een honkslag op Phil Hughes, schoof op na een wilde worp en stal het derde honk. Hierna kreeg Josh Hamilton vier wijd en met twee uit werd een double-steal uitgevoerd, waarbij Hamilton twee stal en Andrus de plaat om de Rangers op 1-0 te zetten. Het was pas de vijfde keer dat een thuisplaat werd gestolen in de LCS-historie.

In de tweede inning dreigden de Yankees iets terug te doen toen Nick Swisher een tweehonkslag sloeg met twee uit en Jorge Posada vier wijd kreeg, maar toen volgde een line out. Texas voegde twee runs toen in de tweede helft van de tweede. Eerst homerde David Murphy met één uit en daarna kreeg Hughes 2-out singles tegen van Mitch Moreland en Elvis Andrus, gevolgd door een RBI-double van Michael Young, die de stand op 3-0 bracht.

In de derde bereikte New York weer tweemaal de honken met één uit toen Derek Jeter een honkslag sloeg en Curtis Granderson werd geraakt door een worp, maar dit keer volgden een binnenhoog en gedwongen nul. Texas scoorde vervolgens weer tweemaal in hun derde slagbeurt. Nelson Cruz opende met een tweehonkslag en schoof op na een OSS van Ian Kinsler, waarna back-to-back doubles volgden van David Murphy en Bengie Molina leidden tot twee runs en een 5-0 stand.

In de vierde pakten de Yankees een punt terug. Robinson Cano opende met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp van starter Colby Lewis en scoorde met twee uit (twee strikeouts) na een honkslag van Lance Berkman.

De Rangers deden toen iets was ze de dag ervoor niet deden, meer punten scoren en de voorsprong opvoeren. In de vijfde begon Nelson Cruz opnieuw met een tweehonkslag, waarna Ian Kinsler volgde met een driehonkslag. Dat leidde tot een werperswissel en Joba Chamberlain werd ingebracht als vervanger voor Phil Hughes. Die begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een RBI-single tegen van Mitch Moreland, die de stand op 7-1 bracht.

Hierna scoorden de Rangers geen punten meer, maar dit keer was hun voorsprong genoeg, omdat de bullpen de zaak onder controle hield, in tegenstelling tot de dag ervoor. In de Yankees-zesde homerde Robinson Cano met één uit om de stand op 7-2 te brengen. Daarna, met twee uit, sloeg Jorge Posada een honkslag en kreeg Lance Berkman vier wijd, waarna reliever Clay Rapada werd ingebracht, die de slagbeurt afsloot met drie slag voor pinch-hitter Marcus Thames.

In de zevende werd Alexi Ogando de nieuwe Texas-werper en die begon met vier wijd voor Derek Jeter, waarna hij een 2-out single tegen kreeg van Alex Rodriguez, maar eindigde met drie slag op Robinson Cano.

De Yankees bleven de honken bereiken, maar konden niet meer scoren. In de achtste gooide nieuwe werper Darren Oliver vier wijd op lead-off hitter Nick Swisher, maar kreeg toen twee nullen en gaf de bal over aan Darren O'Day, die afsloot met een groundout. In de 2e8 verzuimden ook de Rangers nog een punt toe te voegen. Reliever Boone Logan gooide vier op lead-off hitter Mitch Moreland en werd opgevolgd door Sergio Mitre, die vier wijd gooide op Elvis Andrus. Er volgde een dubbelspel, waarna Josh Hamilton voor de tweede keer in dit duel opzettelijk vier wijd kreeg, maar Mitre eindigde toen met drie slag op Vladimir Guerrero.

In de negende nam closer Neftali Feliz het werpen over voor Texas en begon met drie slag voor Derek Jeter, maar kwam toen in de problemen via vier wijd voor Curtis Granderson en Mark Teixeira, maar een groundout en flyout maakten toen een einde aan de wedstrijd.

(16 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.