Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Vier thuisploegen met lege handen
English
HOOFDDORP / ROTTERDAM / DEN HAAG / ALMERE - De vier thuisspelende ploegen stonden zaterdag allen met lege handen. In de tweede ontmoeting tussen de finalisten van vorig jaar DOOR Neptunus en Konica Minota Pioniers won de eerste met 6-2. In Den Haag verpulverde Corendon Kinheim ADO met 16-0 en L&D Amsterdam Pirates won ruim Sparta-Feyenoord, 11-2. 's Avonds diende Mr. Cocker HCAW Almere Magpies een 7-3 nederlaag toe.


Konica Minolta Pioniers vs. DOOR Neptunus, 2-6
HOOFDDORP - DOOR Neptunus besliste het duel vandaag in de eerste drie slagbeurten. De Rotterdammes scoorden vier punten in die periode en hielden die voorsprong vast, terwijl Pioniers niet in staat was één en ander in beweging te zetten. Pioniers 'outhit' Neptunus met 6-5 in de eerste zes innings, maar het verschil was dat de vijf Neptunus-hits allen werden geslagen in de eerste drie innings, terwijl Pioniers' honkslagen meer gespreid waren.


...Winnende werper Diegomar Markwell...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
In de eerste inning scoorde Neptunus het eerste punt op Eddie Aucoin, die zijn tweede start van het seizoen maakte. Dwayne Kemp opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van volgende slagman Benjamin Dille en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Raily Legito. Zo simpel was het en mogelijk met dit eerste punt werd het duel reeds beslist, want Pioniers strandde een loper in de eigen eerste beurt en kreeg daarna nog eens twee runs tegen in de tweede slagbeurt. Die kwamen, nadat Aucoin de inning was begonnen met twee strikeouts. Maar daarna gooide hij vier wijd op veteraan Jeroen Sluijter (die overigens nog altijd een solide korte stop is) en kreeg een honkslag tegen van Shaldimar Daantji. Een honkslag van Dwayne Kemp bracht de stand toen op 2-0, terwijl Daantji kon scoren op het moment dat Kemp in een rundown terecht kwam. Neptunus verhoogde de stand naar 4-0 in de derde inning toen Benjamin Dille een honkslag sloeg, opschoof naar het derde honk toen een foute aangooi volgde en scoorde na een grounder van Danny Rombley.


...Jeroen Sluijter en Shaldimar Daantji...
...op weg richting thuis in de 2e inning...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Pioniers kwam in de zesde inning terug in de wedstrijd. In de eerste vijf slagbeurten had de ploeg zeven lopers achtergelaten, maar in de zesde werd tweemaal gescoord. Neptunus-starter Diegomar Markwell gooide vier wijd op lead-off hitter Mervin Gario en kreeg daarna een tweehonkslag langs de lijn tegen van Edwin de Graaf. Een grounder van Jeffrey de Vrieze stelde hierna Gario in staat te scoren. Met De Graaf op het tweede honk (hij kon niet opschuiven op de grounder) werd veteraan Dè Flanegin ingezet als pinch-hitter en hij deed wat hij moest doen met het slaan van een RBI-single, die de stand op 4-2 bracht. Pioniers heeft momenteel een aantal geblesseerde spelers op het roster, waaronder Tjerk Hogervorst en Lennart Koster, waardoor werd besloten Flanegin, de Hitting Coach van de ploeg, weer te 'activeren'. Na Flanegin's honkslag werd Markwell opgevolgd door Richard Orman. De linkshander kreeg een honkslag tegen van Shurty Tremus, waarna hij zelf een fout maakte na een stootslag van Jefferson Muzo, maar kreeg toen de steun van een dubbelspel. In de zevende kreeg Orman een lead-off single tegen van Norbert Lokhorst en maakte een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Mark Duursma. Hierna werd besloten tot het vervangen van Orman, de all-time recordhouder van overwinningen door een linkshandige werper, die 16 seizoenen voor Pioniers gooide (1992-2007), voordat hij afscheid nam om terug te keren naar Aruba. Echter, tijdens het vorige seizoen keerde Orman terug en werd toegevoegd aan de selectie van Neptunus. Leon Boyd nam het werpen van Orman over en terwijl Pioniers de honken bleef bereiken werd er niet gescoord. Boyd kreeg een OSS tegen, waarna Lokhorst (die op het derde honk stond) een honkloop-fout maakte en werd uitgeschakeld na een grounder richting derde honk. Na een vrije loop wisten Boyd en Neptunus uit de inning te komen toen Flanegin een vangbal sloeg.

In de achtste inning voegde Neptunus twee 'insurance runs' toe op reliever Jean-Paul Gulinck. Raily Legito opende met een tweehonkslag en Danny Rombley volgde met een honkslag, waarna de twee scoorden op een one-out single van pinch-hitter Eugène Kingsale, die de stand op 6-2 bracht. In de negende inning kreeg Pioniers nog twee lopers op de honken op Jorian van Acker, maar twee grounders maakten een einde aan het duel, waarin Pioniers 15 lopers achterliet.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Sparta-Feyenoord vs. L&D Amsterdam Pirates, 2-11
ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won de derde wedstrijd op rij, een overtuigende 11-2 zege vs. Sparta-Feyenoord op 15 honkslagen, waaronder vier van Zaïr Koeiman, die 4-uit-5 sloeg. Vince Rooi sloeg 3-uit-5 met een tweehonkslag. Startende werper Jos de Jong kwam tot zeven strikeouts en kreeg vier hits tegen in zes innings.


...Zaïr Koeiman: 4 hits, 1 punt, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam scoorde twee onverdiende punten in de eerste inning toen Zaïr Koeiman een honkslag sloeg en Bas de Jong het honk bereikte na een fout. Beiden scoorden toen een vangbal van Vince Rooi werd gemist. In dit duel maakte Sparta-Feyenoord zes veldfouten, resulterend in acht onverdiende punten.

Na de twee punten te hebben toegestaan in de eerste inning hield Sparta-Feyenoord starter Gregory Gustina Amsterdam drie innings lang puntloos, maar kreeg toen nog eens twee onverdiende punten tegen in de vijfde. Wesley Connor bereikte toen het honk na een fout en scoorde op een one-out double van Kenny Berkenbosch, die later zelf scoorde op een 2-out single van Rashid Gerard. Nog eens twee punten volgden in elk van de volgende drie slagbeurten. In de zesde sloegen Nick Urbanus en Wesley Connor beiden een honkslagen en scoorden respectievelijk na een honkslag van Koeiman en een wilde worp van Raynard Doran, die net het werpen had overgenomen van Gustina. In de zevende werden twee onverdiende punten gescoord met twee uit. Vince Rooi sloeg toen een tweehonkslag en scoorde na een fout, waarna Rashid Gerard scoorde op een wilde worp. In de achtste volgden nog eens twee onverdiende punten, die met twee uit werden gescoord. Kenny Berkenbosch kwam op het honk na een fout, schoof op na een andere fout en scoorde na een wilde worp, waarna een honkslag van Vince Rooi het volgende punt opleverde. Amsterdam scoorde het elfde punt in de negende slagbeurt toen Roeland Henrique, Jr. het honk bereikte na een velderskeus en scoorde op een honkslag van Zaïr Koeiman.

Sparta-Feyenoord was productief in de eerste inning, maar kwam niet tot scoren. Nick Eppinga opende met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging in een dubbelspel, waarbij de slagman drie slag kreeg. Hierna gooide Amsterdam-starter Jos de Jong vier wijd op Percy Isenia en Ramiro Balentina. Hierna sloeg José Ventura een honkslag en werd Isenia doorgestuurd, maar die werd op de plaat uitgeschakeld. In de derde inning had Sparta-Feyenoord lopers op het tweede en derde honk met één uit, maar beiden bleven achter. In de vijfde werd weer een loper op de plaat uitgeschakeld. Nick Eppinga begon toen met vier wijd en trachtte te scoren na een tweehonkslag van Roderick Simon, maar slaagde daar niet in.

Met een 8-0 achterstand scoorde Sparta-Feyenoord het eerste punt in de zevende inning op nieuwe werper Rik Geestman. Met één uit sloeg Kevin van Nederpelt een honkslag en kreeg zowel het tweede als het derde honk toegewezen na schijn, waarna hij scoorde op een grounder van Nick Eppinga. In de achtste inning, met Pirates nu op een 10-1 stand, scoorde de Rotterdammers het tweede punt. Percy Isenia begon met een honkslag, bereikte veilig het tweede honk na een fout en scoorde na een honkslag van Sape Wagenaar.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


ADO vs. Corendon Kinheim, 0-16 (7)
DEN HAAG - Corendon Kinheim boekte zaterdag een grote 16-0 zege in zeven innings vs. ADO op 15 honkslagen, waaronder drie van Remco Draijer, die ook viermaal scoorde. Niels de Weert scoorde eveneens viermaal en bereikte vijfmaal het honk in zijn eerste duel voor Kinheim, nadat hij in de voorgaande seizoenen was uitgekomen voor Almere Magpies.

ADO kwam tot slechts vier honkslagen, die allen werden geslagen op Duko Jansen, de starter van vandaag. Hoofd Coach Eelco Jansen draaide zijn starters voor dit weekend om ten opzichte van vorige week. In het Openings Weekend begon Jansen met David Bergman op zaterdag en Jansen op zondag. Bergman zal nu dit weekend op zondag beginnen. Jansen (de coach) besloot tot de wijziging, omdat Bergman vandaag andere verplichtingen had en niet bij de ploeg kon zijn. Jansen (de werper) kree een lead-off double tegen van Frans Richardson in de eerste inning, maar toen volgden drie nullen. In de tweede inning kreeg hij een 2-out single tegen van Remco Seitzinger, waarna Michel Korzeniewski en Koen Meershoek back-to-back honkslagen sloegen met twee uit in de derde, maar dat was alles voor ADO. Hierna schakelden Jansen en zijn opvolger Onno Baur (die het werpen overnam in de zesde) de volgende 12 slagmensen op rij uit, voordat er twee vier widj kreeg, gevolgd door een pop-fly die een einde aan het duel maakte.

Kinheim opende de score met twee runs in de eerste inning, die beide werden gescoord na een tweehonkslag van Bryan Engelhardt. In de volgende slagbeurt zorgden honkslagen van Dirk van 't Klooster en Jason Halman voor een 4-0 stand. Na een puntloze derde brak Kinheim het duel compleet open door nog eens vier punten te scoren met als hoogtepunt een RBI-triple van Engelhardt. Vijf runs werden daarna gescoord in de vijfde inning op Tjibbe van Dijk, die starter Ludwin Obispo opvolgde in de voorgaande slagbeurt. Jason Halman sloeg een 2-run double in deze inning, terwijl Tjerk Smeets en Rodney Michel RBI-singles toevoegden. Met een 13-0 voorsprong werden nog eens drie runs gescoord in de zesde inning, waaronder twee op een honkslag van Smeets. Zeven van Kinheim's punten waren onverdiend, want de ADO-verdediging maakte acht fouten, waarvan zes in het infield.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Almere Magpies vs. Mr. Cocker HCAW, 3-7
ALMERE - 's Avonds diende Mr. Cocker HCAW Almere Magpies een 7-3 nederlaag toe en nam een snelle 4-0 voorsprong na drie innings. Randy Daal droeg bij met twee doubles en had drie RBI's, terwijl hij 3-uit-5 sloeg. Michael Pluijmers sloeg ook drie honkslagen en was 3-uit-4, waaronder een tweehonkslag.

Beide ploegen kregen een scoringskans in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg HCAW's Michael Pluijmers een tweehonkslag en kreeg Bart Sabel vier wijd, maar toen volgde een dubbelspel. In Almere's eertse kreeg de thuisploeg de honken vol met één uit toen Daniël Zijderveld het honk bereikte na een fout, Joey Berkenbosch een honkslag sloeg en Mitch Graham vier wijd kreeg, maar ook hier maakte een dubbelspel een einde aan de slagbeurt.

HCAW opende daarna de score in de tweede inning door driemaal te scoren. Mitchel Koot (veldfout) scoorde toen na een honkslag van Quensley Bazoer, terwijl Dirimo Enrique Chavez en Bazoer scoorden op een honkslag van Joep van Els. Een honkslag van Koot bracht de stand op 4-0 in de derde inning.

Almere kreeg de honken in de derde inning (met twee uit) opnieuw vol, maar dit keer sloot starter Kevin Miner de beurt af met een strikeout. De Magpies lieten toen nog eens twee lopers achter in scoringspositie in de vierde. Hierna voegde HCAW een punt toen in de vijfde inning, dankzij een honkslag van Randy Daal.

Met een 5-0 achterstand pakte Almere een punt terug in de zesde inning toen Sytse Visbeen een honkslag sloeg met twee uit en scoorde na een honkslag van Daniël Zijderveld, maar opnieuw bleven er twee lopers achter. HCAW werd weer puntloos gelaten in de zevende en toen verkleinde Almere de achterstand tot 5-3 door tweemaal te scoren in de eigen zevende op Robin van Eis, die in de vijfde inning het werpen had overgenomen. Met één uit sloeg Churandy la Cruz een honkslag en kreeg Juriën Overman vier wijd. Jaïr Roseburg, de pinch-runner voor La Cruz, scoorde vervolgens na een honkslag van Ferd van Stekelenburg, die een werperswissel tot gevolg had. Joran Klarenbeek nam het over en werd begroet met een opofferingsslag van Stefan Hoogewerff, die de stand op 5-3 bracht.

HCAW nam meer afstand door tweemaal te scoren in de negende inning. Met één uit sloegen Michael Pluijmers en Bart Sabel een honkslag, waarna beiden scoorden na een tweehonkslag van Randy Daal.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.