Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Vrouwen Honkbalteam sluit voorronde af
English
MARACAY (Venezuela) - Het Nederlands Dames Honkbal Team heeft de voorronde van het Wereldkampioenschap Honkbal voor Vrouwen maandag afgesloten met een 11-0 shutout-nederlaag tegen Chinese Taipei. Eerder op de dag ging de ploeg met 12-1 onderuit tegen Canada. Zondag hervatte het team het evenement met een 16-3 nederlaag tegen AustraliŽ. Oranje speelt nu in de troostronde tegen Puerto Rico en Zuid-Korea.

In de wedstrijd tegen AustraliŽ opende Oranje de score met twee runs in de eerste slagbeurt, dankzij een velderskeus en een wilde worp. AustraliŽ antwoordde met vier runs in de eigen eerste beurt, waarna er drie werden toegevoegd in de derde inning en een rally van negen runs volgde in de vierde. Oranje wist alleen in de vijfde inning nog een punt te scoren na een tweehonkslag van Letticia Horstman.

Tegen Canada opende Nederland de score ook in de eerste inning na een honkslag van Minke Blok en daar zou het bij blijven. Canada scoorde vijfmaal in de eerste en viermaal in de tweede inning op Mickey Ras, die het gehele duel gooide.

Tegen Taipei kwam Oranje tot slechts twee honkslagen, geslagen door Kirsten Vierdag en Esther Maliepaard. Na drie puntloze innings kreeg startende werpster Michelle Bruijn een punt tegen in de vierde. De Aziatische dames voegden daarna twee runs toe in de volgende slagbeurt en vier elk in de zesde en zevende inning.

(17 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.