Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Halman's team pakt Pacific Coast League-titel!
English
MEMPHIS, Tennessee (USA) - De Tacoma Rainiers completeerden vrijdagavond een 3-game sweep vs. de Memphis Redbirds door een snelle 2-0 achterstand om te draaien in een 10-6 overwinning in elf innings, waardoor men de titel pakte in de Pacific Coast League. De Rainiers ontmoeten nu de Columbus Clippers, die vrijdag kampioen werden in de International League, in de 'overall' Triple-A kampioenswedstrijd aanstaande dinsdag in Oklahoma City.

De laatste keer dat Tacoma de titel helemaal alleen won was in 1969. De ploeg deelde het kampioenschap in 1978 toen de gehele finale verregende en was daarna opnieuw een gedeelde kampioen in 2001 toen de finalereeks werd geschrapt naar aanleiding van de gebeurtenissen op 11 september.

Tacoma kwam in de eerste inning op achterstand toen Mark Hamilton een 2-out, 2-run homerun sloeg, maar begon vanaf de derde slagbeurt terug te komen. Met één uit homerde Eliezer Alfonzo toen naar diep midveld om de achterstand terug te brengen tot 2-1. In de vierde inning kreeg Tacoma lopers op het tweede en derde honk na een honkslag, vier wijd en wilde worp, maar daarna volgde een strikeout.

In de vijfde inning sloeg Tacoma met twee uit met vier punten toe. Eerst homerde Dustin Ackley om de stand in evenwicht te brengen. Hierna sloeg Greg Halman (die in de eerste inning was uitgevangen en in de derde een grounder sloeg) een honkslag, net als volgende slagman Matt Mangini. Halman en Mangini schoven daarna op na een wilde worp en scoorden toen David Winfree homerde en Tacoma een 5-2 voorsprong bezorgde.

In de 2e5 kwam Memphis tot op één punt terug door twee onverdiende punten te scoren. Met één uit zorgden een fout en honkslag voor twee honklopers voor de thuisploeg, waarna een honkslag van Daniel Descalso tot een punt leidde, net als een 2-out single van Mark Hamilton. Maar daarna kreeg volgende slagman Joe Mather drie slag en dat leidde tot wat duw- en trekwerk. Omdat de derde slagbal niet onder controle was moest Tacoma-catcher Eliezer Alfonzo Mather uittikken, maar die reageerde met wat armbewegingen, resulterend in wat duwen, wat woorden over en weer en spelers die vanuit de dug-out het veld opkwamen. Een brawl kwam er niet, want Mather en Alfonzo werden snel uit elkaar gehaald, zodat iedereen het veld weer verliet.

Tacoma voegde weer een punt toe in de eerste helft van de zesde inning toen Mike Wilson een one-out homerun sloeg. Wilson sloeg ook homeruns in de eerste twee wedstrijden.

Memphis bracht de stand weer in evenwicht in de 2e7. Een lead-off single van James Rapoport leidde tot een werperswissel, maar hierna sloeg Daniel Descalso ook een homerun op reliever Edward Paredes. Volgende slagman Allen Craig, die van een homerun werd beroofd in de derde inning toen Greg Halman een schitterende vangbal maakte, kreeg vervolgens drie slag, maar daarna zorgde Mark Hamilton met een honkslag voor een 6-5 stand. Met lopers nu op het eerste en tweede honk werd Scott Patterson ingebracht als nieuwe werper. Hij gooide drie slag op Joe Mather via een fout-tip, maar kreeg toen een RBI-single tegen van Amaury Cazana, waardoor het 6-6 werd. De twee lopers schoven even later op na een doorgeschoten bal en Ruben Gotay zorgde met vier wijd voor volle honken. De inning kwam toen ten einde toen Tony Cruz drie slag kreeg.

Omdat de stand gelijk bleef moest er worden verlengd. Tacoma kreeg de kans de leiding te hernemen in de eerste helft van de tiende inning toen het de honken vol kreeg, maar een strikeout maakte een einde aan deze mogelijkheid. De Rainiers scoorden daarna wel het leidende punt in de elfde inning en opnieuw was Greg Halman hier bij betrokken. Met één uit kreeg Dustin Ackley vier wijd, waarna Halman volgde met een honkslag die in het midveld landde, omdat de outfielders diep speelden. Ackley, die opgeschoven was naar het tweede honk na de klap van Halman, scoorde vervolgens na een honkslag van Matt Mangini, die Halman naar het derde honk bracht. De honken kwamen vol toen volgende slagman David Winfree werd geraakt door een worp. Hierna scoorde Halman een 'insurance run' toen Mike Carp een honkslag sloeg. Er volgden hierna nog twee runs toen Justin Smoak een 2-run single sloeg langs de eerste honkman het rechtsveld in. Twee nullen volgden, maar de Rainiers hadden vier punten gescoord en een 10-6 voorsprong genomen.

(17 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.