Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Cameraman Rodney van Dekken verongelukt
English

IN MEMORIAM


...Rodney van Dekken...
(1967 - 2010)

DIEMEN (Neth.) - Zondagmiddag werd het trieste nieuws bekend gemaakt dat Rodney van Dekken, cameraman van RTV Noord-Holland, 's morgens vroeg op 42-jarige leeftijd was overleden aan de gevolgen van verwondingen opgelopen bij een verkeersongeluk op de A1 ter hoogte van Diemen.


...Rodney van Dekken achter de camera met...
...presentator Klaas Jan Bos tijdens het maken...
...van een verslag voor het HHW-Journaal in juli...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Van Dekken was zondagochtend op weg van zijn woonplaats Almere naar Amsterdam om voor RTV Noord-Holland verslag te doen van de Amsterdam Marathon. Volgens de politie raakte de per motor reizende Van Dekken rond 7 uur vermoedelijk de achterkant van een auto en kwam uiteindelijk terecht in de linker vangrail. Omstanders hebben nog geprobeerd Van Dekken te reanimeren, maar hij overleed helaas aan zijn verwondingen.

De altijd lachende en goedgehumeurde Rodney van Dekken werd door de jaren heen een bekende verschijning op de Noord-Hollandse honkbalvelden, want hij versloeg voor RTV Noord-Holland verschillende wedstrijden van Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers, HCAW en Kinheim en maakte vele speciale reportages over de Haarlemse Honkbal Week. Voordat hij naar RTV Noord-Holland kwam werkte Rodney voor TV-Flevoland en werd daardoor ook een regelmatig bezoeker van de honkbalwedstrijden van Almere '90.

Als zeer kundig cameraman was Rodney altijd enorm enthousiast en gedreven en zeer betrokken bij de onderwerpen van de reportages die hij moest maken. Naast zijn werk was Rodney ook actief in de jeugdopleiding van voetbalclub Almere City FC.

Een aantal jaar geleden maakte Rodney, die veel van sport hield (en dan in het bijzonder honkbal, voetbal en wielrennen), deel uit van de Perscommissie van de Haarlemse Honkbal Week, waarvan zijn broer Lenno van Dekken destijds perschef was.


...Rodney van Dekken aan het werk in Amsterdam tijdens...
...Opening Day van het honkbalseizoen 2007...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vorig jaar was Rodney als cameraman aan het werk tijdens het Wereldkampioenschap Honkbal bij de wedstrijden in Amsterdam en Haarlem.

Meer recentelijk verzorgde Rodney het camerawerk voor RTV Noord-Holland tijdens de presentatie van het jubileumboek ter gelegenheid van de 25ste Haarlemse Honkbal Week kort voor de start van het evenement in juli. Hierna was hij tijdens het evenement één van de cameramensen die deel uitmaakten van de crew die verslag deed van de wedstrijden van de jubileumeditie van de Haarlemse Honkbal Week voor het dagelijkse HHW-Journaal van de regionale TV-zender RTV Noord-Holland en ook voor NOS Studio Sport.

Rodney, die een sympathieke collega was, fungeerde ook als cameraman bij vele livechats met sporters, politici, artiesten en andere bekende Nederlanders voor de website van De Telegraaf.

(17 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.