Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Phillies winnen Game 2 en brengen NLCS in balans
Nederlands
PHILADELPHIA, Pennsylvania (USA) - The Philadelphia Phillies on Sunday-evening won 6-1 in Game 2 of the National League Championship Series vs. the San Francisco Giants to even the best-of-seven at 1-1. Na afloop van de wedstrijd van vanvond maakten beide ploegen de lange, zes uur durende zogenaamde 'red-eye' nachtvlucht naar San Francisco (4061 km) aan de andere kant van het land om daar maandagochtend vroeg te arriveren. De Giants en Phillies zullen dan in de loop van de dag een training afwerken en Game 3 spelen op dinsdagmiddag.

Philadelphia-starter Roy Oswalt zorgde voor drie nullen in de eerste inning, maar zijn collega Jonathan Sanchez kreeg een punt tegen in de tweede helft van de eerste slagbeurt. Na drie slag op lead-off hitter Shane Victorino gooide Sanchez vier wijd op Chase Utley, die daarna het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een foute aangooi van derde honkman Mike Fontenot op een grounder van Placido Polanco. Sanchez zorgde toen voor volle honken toen hij ook vier wijd gooide op Ryan Howard, maar hij volgde met drie slag voor Jayson Werth. Vervolgens gooide Sanchez ook vier wijd op Jimmy Rollins, waardoor er werd gescoord, maar sloot af met een strikeout voor Raul Ibanez. Dus Sanchez had drie strikeouts in de eerste inning, maar de linkshander gaf ook drie vrije lopen weg en kreeg een punt tegen.

Beide werpers kwamen ongeschonden de volgende drie innings door. In de tweede inning gooide Oswalt vier wijd op Cody Ross met twee uit, maar die zou achterblijven. De rechtshander kwam toen weer toe drie nullen op rij in de derde (met twee strikeouts) en vierde inning.

Na de problematige eerste inning herstelde Sanchez zich en kwam tot drie nullen in de tweede slagbeurt, kreeg een ground-rule double tegen van Ryan Howard in de derde, maar gooide in deze slagbeurt ook twee strikeouts. De vierde begon met een scoreregel infield-hit. Jimmy Rollins sloeg een pop-fly tussen de pitcher en catcher en terwijl 3B Mike Fontenot in kwam en ook 1B Aubrey Huff dichterbij kwam ondernam niemand een poging de bal te vangen en die viel tussen het kwartet in het midden op de grond. En volgens de scoreregels kan je in een geval als dit nou eenmaal niets anders doen dan hier een honkslag voor te geven, of in deze situatie, een infield-hit. Gelukkig voor Sanchez volgden hierna twee vangballen en een groundout.

In de vijfde inning scoorden beide ploegen eenmaal. In de eerste helft van de beurt homerde Cody Ross met één uit (zijn derde homerun in twee wedstrijden om de stand in evenwicht te brengen. Hiervoor was Ross de enige honkloper die Oswalt had toegestaan en zijn homerun was de eerste honkslag die hij tegen kreeg. Mike Fontenot kreeg hierna vier wijd, maar door een line out en strikeout bleef die achter op het honk. In de 2e5 hernamen de Phillies de leiding weer. Shane Victorino begon met een tweehonkslag, schoof op naar het derde honk na een verre vangbal in het rechtsveld van Chase Utley en scoorde na een opofferingsslag van Placido Polanco.

Oswalt gooide weer een strikeout in zowel de zesde als de (1-2-3) zevende inning. Sanchez zorgde voor drie nullen in de zesde, waaronder twee strikeouts, maar kreeg toen een lead-off single tegen van zijn collega Roy Oswalt in de 2e7 en werd vervangen door Ramon Ramirez. Oswalt bereikte daarna het tweede honk na een OSS van Shane Victorino. Chase Utley kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren, maar Placido Polanco volgde met een honkslag. En hoewel derde honk-coach Sam Perlozzo het stopteken gaf bleef Oswalt doorrennen en scoorde het derde punt voor de Phillies. Jeremy Affeldt werd ingebracht als nieuwe werper, maar Utley en Polanco voerden vervolgens een double-steal uit. Affeldt gooide hierna drie slag op Ryan Howard en gaf opzettelijk vier wijd aan Jayson Werth om nieuwe gedwongen loop-situatie op te zetten. Maar deze strategie werkte niet. Met de honken vol werd Santiago Casilla de nieuwe werper, maar hij werd begroet met een 3-run double van Jimmy Rollins in diep rechtsveld, die de honken schoon veegde en de Phillies een 6-1 voorsprong opleverde. Een line drive van Raul Ibanez sloot de productieve slagbeurt daarna af.

Na een puntloze achtste inning nam Ryan Madson het werpen over van Roy Oswalt en begon met vier wijd voor lead-off hitter Buster Posey. Pat Burrell volgde met een line drive in het linksveld waar Raul Ibanez een fraaie diving catch maakte. Madson schakelde hierna Cody Ross met drie slag uit, maar kreeg vervolgens een honkslag tegen van pinch-hitter Travis Ishikawa, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Maar toen sloeg Edgar Renteria een grounder richting kort om een einde aan de wedstrijd te maken.

En nadat hun vorige vijf wedstrijden in dit postseason eindigden met één punt verschil sloten de Giants vandaag een wedstrijd af met een verschil van vijf punten. Maar niet in hun voordeel, want de Phillies wonnen met 6-1.

(17 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.