Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Almere wint in 10e inning
English
UTRECHT - Almere Magpies scoorde zaterdag drie punten in de tiende inning vs. UVV om met 3-0 te winnen en een 2-0 voorsprong te nemen in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. Almere was 'outhit' met 9-3 en bleef 6 2/3 inning hitloos, waarna twee honkslagen werden toegevoegd in de tiende.

Derek Tarapacki startte voor UVV en domineerde negen innings lang. In die periode schakelde de rechtshander 14 slagmensen met drie slag uit, gooide viermaal vier wijd en stond slechts één honkslag toe, voordat hij in de tiende slagbeurt in de problemen kwam. Hij kreeg toen een lead-off single tegen van Jason Orman, die opschoof na een opofferingsstootslag van Churandy La Cruz. Vervolgens kreeg Juriën Overman vier wijd en volgde Luigino Rosaria met de derde Almere-hit in de wedstrijd, die Orman in staat stelde het eerste punt te scoren en Overman het derde honk kon bereiken. De laatste scoorde het tweede punt in de inning toen Tarapacki een foute aangooi maakte richting thuis na een comeback-grounder van Siegert Flaneur, waardoor Rosaria uiteindelijk ook kon scoren. Het betekende het einde voor Tarapacki, die werd opgevolgd door Sedley Karel, die de inning afsloot door de volgende twee slagmensen met drie slag uit te schakelen.

In de tweede helft van de tiende inning kreeg UVV nog de honken vol, maar niet in staat de 3-0 achterstand ongedaan te maken en kwam zelfs niet tot scoren. Jirka Bliek en Glenn Romney begonnen met een honkslag, waarna Fausto Álvarez Rizo uitging via binnenhoog. Hierna bereikte pinch-hitter Mike Patist het honk na een foute aangooi en kwamen de honken vol te staan. Maar toen werd uitgevangen en maakte een grounder van Norbert Jongerius een einde aan de wedstrijd.

Almere kreeg geen enkele scoringskans in de reguliere negen innings. De ploeg bereikte slechts eenmaal het tweede honk en dat gebeurde in de vijfde inning. Juriën Overman werd toen geraakt door een worp en stal het tweede honk, maar werd vervolgens uitgeschakeld bij een poging ook het derde honk te stelen. In de tweede, derde, achtste en negende inning kreeg een slagman vier wijd, maar geen daarvan kwam voorbij het eerste honk.

Tussen de derde en zevende inning schakelde Derek Tarapacki 12 van de 13 slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waaronder zes op rij met drie slag, maar daarna, met twee uit in de zevende inning, kwam zijn No-Hitter ten einde toen Jason Orman een honkslag sloeg.

UVV was een stuk productiever op starter Sten van de Bedem, want het liet in de derde slagbeurt al twee lopers achter. In de vijfde dreigde de Utrechtse ploeg opnieuw. Met twee uit sloeg Jeff Delfina een driehonkslag, waarna volgende slagman Maarten de Wilde vier wijd kreeg, maar toen sloot een vangbal de inning af. In de zesde bleven opnieuw twee lopers achter. Wederom met twee uit sloegen nu Jeroen Hermans en Jair Thompson een honkslag, maar bleven beiden achter toen er een vangbal volgde. In de zevende en achtste inning bereikte UVV nogmaals de honken met twee uit. In de zevende sloeg Maarten de Wilde een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Ewout Bos nam het over en sloot af met een grounder. In de achtste bleven er lopers op het eerste en derde honk achter. In de negende gooide Bos vier wijd met één uit en werd opgevolgd door Scott Ronnenbergh, die zijn eerste slagman in een dubbelspel zag slaan. De linkshander werd even later winnende werper toen zijn teamgenoten drie punten scoorden in de tiende inning.

(18 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.