Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Rangers shut out Yankees en nemen leiding in ALCS
English
NEW YORK, New York (USA) - De Texas Rangers kwamen maandagavond tot een 8-0 shutout tegen de New York Yankees om een 2-1 voorsprong te nemen in de best-of-seven American League Championship Series. De Rangers beslisten het duel met een 6-run rally in de negende inning en kregen een uitstekend optreden van starter Cliff Lee, die 13 keer drie slag gooide en slechts twee hits toestond in acht innings. De twee Yankee-hits vormen het derde laagste aantal van de New Yorkse ploeg ooit in hun lange en rijke 'postseason'-geschiedenis.

Het was wederom een prima 'pitching match-up' in dit 'postseason', want linkshanders Andy Pettitte (Yankees) en Cliff Lee (Rangers) stonden tegenover elkaar.

De Rangers sloegen als eerste toe en scoorden twee punten in de eerste slagbeurt op Andy Pettitte. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Michael Young, waarna Josh Hamilton volgde met een 2-run homerun. Hierna schakelde Pettitte de volgende zeven slagmensen op rij uit, voordat hij een 2-out single tegen kreeg in de derde van opnieuw Michael Young, maar dit keer werd de inning afgesloten toen Josh Hamilton een grounder sloeg. Pettitte zorgde voor drie nullen op rij in de vierde inning, waaronder strikeouts voor Vladimir Guerrero en Nelson Cruz en had weer een 1-2-3 inning in de vijfde.

Texas-starter Cliff Lee schakelde de eerste negen slagmensen die hij zag op rij uit, waaronder strikeouts voor Mark Teixeira, Alex Rodriguez, Marcus Thames, Jorge Posada en Curtis Granderson. In de vierde inning begon Lee met drie slag voor Derek Jeter en Nick Swisher, maar nadat hij de eerste 11 slagmensen op rij had uitgeschakeld stond Lee eindelijk de eerste Yankee tot de honken toe toen hij vier wijd gooide op Mark Teixeira, maar daarna sloeg Alex Rodriguez een line drive naar linksvelder Nelson Cruz, die een fraaie running catch maakte. Lee's No-Hitter kwam ten einde in de vijfde inning. Hij kreeg eerste weer twee nullen, waaronder zijn achtste strikeout, maar daarna sloeg Jorge Posada een honkslag over het infield in het rechtsveld. Echter, Lee volgde met zijn negende strikeout.

In de zesde inning sloeg Michael Young zijn derde honkslag van de avond op Andy Pettitte, waarna een herhaling van de eerste inning in de maak leek toen Josh Hamilton de bal diep het rechtsveld in sloeg, maar die werd daar net voor de omheining gevangen door Nick Swisher. Pettitte sloot daarna af met drie slag voor Vladimir Guerrero. In de Yankees' zesde opende Brett Gardner met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof naar het derde honk op een one-out grounder van Nick Swisher, maar bleef daar achter.

Andy Pettitte kreeg een 2-out single in de zevende inning tegen, maar kwam niet in de problemen, waarna Cliff Lee weer voor drie nullen zorgde in de 2e7 en afsloot met zijn elfde strikeout. In de achtste nam Kerry Wood het werpen over van de 38-jarige Pettitte en schakelde drie slagmensen uit en Lee deed ook weer hetzelfde en voerde zijn strikeout-totaal op naar 13.

Texas brak de wedstrijd daarna open in de negende inning met een 6-rally die de stand opvoerde naar 8-0. Boone Logan werd de nieuwe Yankee-werper, maar werd begroet met een tweehonkslag van Josh Hamilton, die langs linksvelder Brett Gardner ging. Logan werd vervangen door David Robertson, maar die kreeg een honkslag tegen van Vladimir Guerrero, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Hierna sloeg ook Nelson Cruz een honkslag en bracht het derde Texas-punt binnen. Cruz schoof daarna op na een wilde worp, terwijl Ian Kinsler drie slag kreeg en de honken werden volgezet voor een gedwongen loop via opzettelijk vier wijd voor pinch-hitter David Murphy. Maar de Rangers-aanval bracht daarna nog meer schade aan. Eerst zorgde Bengie Molina met een honkslag voor een punt, waarna Mitch Moreland met een honkslag voor nog eens twee runs zorgde en Elvis Andrus met een tweehonkslag het volgende punt produceerde, waardoor de stand werd opgevoerd naar 7-0. Met lopers op het tweede en derde honk werd Sergio Mitre de nieuwe werper, maar die begon met een wilde worp, waardoor Moreland kon scoren. De inning kwam daarna eindelijk ten einde na een groundout en vangbal.

Toen de 2e9 begon hadden veel Yankee-fans reeds het stadion verlaten, resulterend in veel lege stoelen. Neftali Feliz nam het werpen over van Cliff Lee, die uitstekend had gegooid met 13 strikeouts en slechts twee hits toestond. Feliz begon met de derde strikeout in het duel voor Derek Jeter, waarna een grounder en strikeout de wedstrijd afsloten.

(18 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.