Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Almere stelt Hoofdklasseplaats veilig!
English
ALMERE - Almere Magpies won zondag Game 3 vs. UVV met 4-2 om een 3-game 'sweep' te completeren in de Promotie/Degradatie Play-Off, waardoor de ploeg de plek in de Hoofdklasse van volgend jaar veilig stelde. Door dit resultaat blijft UVV, dat kampioen werd in de Overgangsklasse, spelen in de op één na hoogste afdeling.

Maar opnieuw kwam de winst niet makkelijk tot stand. UVV nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning. Na wat aanvankelijke problemen met de werpheuvel gooide Almere-starter Roy Beems vier wijd op lead-off hitter Maarten de Wilde en kreeg toen een stootslag-honkslag tegen van Jirka Bliek. De twee lopers schoven vervolgens op na een opofferingsstootslag van Glenn Romney, waarna De Wilde scoorde na een grounder van Fausto Álvarez Rizo, voordat een strikeout een einde aan de inning maakte.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning kwam Almere langszij in de tweede slagbeurt op Hylke van Viersen. Met één uit werd Stefan Hoogewerff geraakt door een worp, waarna Siegert Flaneur een tweehonkslag sloeg. Een grounder van Andy Raaff leidde hierna tot de gelijkmaker, maar ook bleven twee lopers achter.

In de derde inning nam Almere een 3-1 voorsprong. Met één uit sloeg Jason Orman een honkslag en stal het tweede honk, waarna Churandy La Cruz volgde met een homerun.

UVV pakte een punt terug in de vijfde inning, maar liet de honken vol achter. Jeff Delfina opende met vier wijd, waarna Jirka Bliek met één uit een honkslag sloeg. Delfina probeerde op deze klap het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid. Hierna nam Joep de Wit het werpen over van Roy Beems, die via vier wijd voor Fausto Álvarez Rizo voor volle honken zorgde. Een wilde worp resulteerde even later in een punt, maar De Wit zette de honken opnieuw vol via vier wijd voor Jeroen Hermans. Maar de inning kwam ten einde toen Álvarez gedwongen uitging na een grounder van Norbert Jongerius.

In de 2e5 was het Almere's beurt de honken vol achter de laten. Met twee uit sloeg Churandy La Cruz een honkslag en kregen Luigino Rosaria en Stefan Hoogewerff vier wijd. Maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

Almere voegde nog een punt toe in de zesde inning toen Wesley Bernardus vier wijd kreeg met één uit, waarna Daniël Zijderveld en Giovanni Samboe een honkslag sloegen, gevolgd door een fout. UVV bereikte de honken weer in de zevende en achtste inning, maar liet drie lopers achter op veteraan René Rijst, die het werpen in de zesde inning overgenomen en de winst in dit duel op zijn naam kreeg.

De wedstrijd eindigde met een appèl-situatie. In de negende nam Dennis Burgersdijk het werpen over van Rijst toen die een lead-off single tegen kreeg van Quincy Cairo, die even later opschoof na een grounder van Jirka Bliek. Vervolgens werd Glenn Romney uitgevangen in het midveld en verliet Cairo het honk richting derde honk. Maar Almere stelde hierna dat Cairo het honk te vroeg had verlaten en dat was ook geconstateerd door umpire Henny Jansen, die de loper uitgaf, waardoor er een einde aan de wedstrijd kwam.

(19 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.