Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Opnieuw ruime zege Texas in ALCS
English
NEW YORK, New York (USA) - De Texas Rangers hadden opnieuw aanvallend een productieve avond en wonnen met 10-3 vs. de New York Yankees op dinsdagavond om een 3-1 voorsprong te nemen in hun best-of-seven American League Championship Series. Game 5 wordt woensdagmiddag gespeeld en als Texas opnieuw wint plaatst de ploeg zich voor de World Series.

Het was een wedstrijd, waarin van alles gebeurde met een aantal ongebruikelijke situaties. Een homerun aangeraakt door een toeschouwer, een homerun die werd teruggedraaid, een toeschouwer die een foutbal aanraakt, geraakt werper, wilde worpen, een schijn en een blesure. En verschillende vraagtekens richting Yankee-Manager Joe Girardi.

Het begon allemaal met Girardi's keuze voor A.J. Burnett als startende werper. Burnett was dit seizoen onsuccesvol en was in zijn laatste 12 optredens 2-10. Bovendien had Burnett een controleprobleem en leidde de Major League (of was in de top) met geraakt werper, wilde worpen, vier wijd en verdiende punten tegen. Maar Girardi bleef bij zijn keuze en kreeg een paar goede innings van Burnett, maar maakt toen weer een opmerkelijke keuze later in het duel.

Burnett zorgde voor drie nullen in de eerste en tweede inning, waaronder drie strikeouts, en kreeg de steun van een punt in de tweede slagbeurt. Met één uit homerde Robinson Cano naar rechtsveld, waar het leek alsof een toeschouwer de bal aanraakte terwijl rechtsvelder Nelson Cruz een mogelijke vangkans had. Echter, de bal raakte de bovenkant van de omheining en dus was het een homerun. Volgende slagman Nick Swisher sloeg de bal ook diep het rechtsveld in voor wat een homerun werd gegeven, maar dat werd bekritiseerd en dus ging de umpire-crew zich buigen over de herhaling. Managers mogen vragen om het bekijken van een replay bij discutabele homeruns en inderdaad had de bal het veld verlaten aan de verkeerde kant van de foutpaal en namen de umpires de juiste beslissing om er een foutbal van te maken. Swisher kwam weer aan slag en kreeg drie slag.

Maar hoewel hij een 1-0 voorsprong had gekregen kwam Burnett in de 1e3 in de problemen en gooide vier wijd op lead-off hitter David Murphy. En zoals altijd bewees een vrije loop kostbaar te zijn en dat was het ook dit keer. Hierna gooide Burnett een wilde worp en raakte toen Bengie Molina met een worp. De twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag, waarna Murphy de gelijkmaker scoorde na een grounder van Elvis Andrus. Een honkslag van Michael Young bracht de stand vervolgens op 2-1 in voordeel van Texas. In de 2e3 kwamen de Yankees onmiddellijk weer langszij. Derek Jeter sloeg een driehonkslag met twee uit, waarna Curtis Granderson volgde met een RBI-honkslag en toen het tweede honk kreeg na schijn, maar daar strandde.

In de vierde kreeg Burnett een lead-off single tegen, maar schakelde toen de volgende drie slagmensen uit. De Yankees namen toen een 3-2 voorsprong in hun vierde toen startende werper Tommy Hunter openingsslagman Alex Rodriguez raakte met een worp en opschoof na een honkslag van Robinson Cano. Met één uit kwamen de honken vol toen ook Lance Berkman een honkslag sloeg. Hunter werd opgevolgd door Derek Holland, die Brett Gardner een 'force out' zag slaan, maar die stelde wel Rodriguez in de gelegenheid het leidende punt te scoren.

In de vijfde kreeg Burnett weer een lead-off single tegen, maar kreeg toen de steun van een dubbelspel. Hierna kreeg hij een nieuwe honkslag tegen en volgde met vier wijd, maar kwam uit de inning dankzij een groundout. In de 2e5 opende Derek Jeter met een tweehonkslag en kreeg Curtis Granderson vier wijd. Jeter ging toen gedwongen uit op een grounder van Mark Teixeira, die zijn hamstring verrekte terwijl hij het eerste honk naderde en het duel moest verlaten. Een dubbelspel sloot de inning af. Teixeira ging naar het ziekenhuis voor een MRI-scan.

In de zesde inning bracht Yankee-Manager Joe Girardi A.J. Burnet terug naar de heuvel en bij die beslissing werden later vraagtekens gezet, want Texas sloeg toe met drie runs met twee uit. Vladimir Guerrero opende met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Nelson Cruz, waarna Ian Kinsler werd uitgevangen. En toen volgde er weer een opmerkelijke situatie. Met twee uit en een loper op het tweede honk werd gekozen voor opzettelijk vier wijd voor David Murphy om een gedwongen loop te creëren, maar tegelijkertijd betekende dit ook dat het leidende punt op het honk werd gezet. Burnett kreeg toen een 3-run homerun tegen van Bengie Molina die de stand op 5-3 bracht in het voordeel van de Rangers.

In de zevende werd David Robertson de nieuwe werper voor de Yankees, maar kreeg met één uit een harde line drive tegen van Michael Young (die werd gevangen) en werd opgevolgd door Boone Logan. Echter, die stond ook niet lang op de heuvel, want Josh Hamilton sloeg Logan's tweede worp weg voor een homerun. Joba Chamberlain, die al stond los te gooien toen Burnett in de zesde terugkeerde naar de heuvel, werd de nieuwe werper en zijn eerste worp eindigde in een tweehonkslag van Vladimir Guerrero. Hierna kreeg Nelson Cruz vier wijd en zorgde Ian Kinsler met een honkslag voor het volgende punt en bracht de stand op 7-3.

In de 2e8 kregen de Yankees de honken vol met één uit toen drie slagmensen vier wijd kregen van drie verschillende werpers. Darren Oliver werd toen de vierde werper in de inning en maakte een einde aan de Yankee-scoringskans met een vangbal en gedwongen nul. Om het nog erger te maken voor de Yankees scoorden de Rangers gelijk drie punten in de eerste helft van de negende inning. Josh Hamilton begon met een homerun op nieuwe pitcher Sergio Mitre, die daarna een honkslag tegen kreeg van Vladimir Guerrero, gevolgd door een 2-run homerun van Nelson Cruz.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.