Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants nemen 2-1 voorsprong in NLCS
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - De San Francisco Giants boekte dinsdagavond een 3-0 shutout vs. de Philadelphia Phillies om een 2-1 voorsprong te nemen in hun best-of-seven National League Championship Series. Game 4 wordt woensdagavond gespeeld.

De Giants beslisten het duel in de middelste innings, scoorde tweemaal in de vierde en eenmaal in de vijfde. Opnieuw was het een wedstrijd voor de werpers, want de twee teams sloegen samen slechts acht honkslagen. De Phillies werden op slechts drie hits gehouden, waarvan twee op starter Matt Cain, die zeven innings gooide. Javier Lopez gooide daarna een hitloze achtste en Brian Wilson sloot het duel af voor de Giants en stond nog één honkslag toe.

De Giants kwamen tot vijf honkslagen, allen op starter Cole Hamels, die zes innings gooide. De Cubaan José Ariel Contreras gooide daarna twee hitloze innings voor de Phillies. De Giants sloegen al hun vijf honkslagen in de twee slagbeurten, waarin ze ook hun drie punten scoorden.

Beide starters kwamen tot drie nullen op rij in de eerste en tweede inning. In de eerste helft van de derde sloeg Carlos Ruiz een honkslag met één uit voor de Phillies, waarna Shane Victorino werd geraakt door een worp met twee uit, maar beiden strandden. Matt Cain kreeg weer twee honklopers in de vierde toen Ryan Howard een honkslag sloeg met één uit en Jayson Werth vier wijd kreeg, maar ook zij bleven achter.


...De Cable Car in één van de 'Streets of San Francisco'...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Cole Hamels schakelde ook drie slagmensen uit in de derde, maar kreeg toen een lead-off single tegen van Edgar Renteria in de vierde. Renteria schoof op na een OSS van Freddy Sanchez, waarna Buster Posey drie slag kreeg. Maar met twee uit sloegen de Giants toe. Eerst kreeg Pat Burrell vier wijd, waarna Cody Ross met een honkslag voor het eerste punt zorgde. Aubrey Huff volgde daarna met een nieuwe honkslag en bracht de stand op 2-0.

De Giants voegden een punt toe in de vijfde toen Aaron Rowand opende met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Freddy Sanchez.

Giants-starter Matt Cain zorgde weer voor drie nullen in de zesde en stond daarna twee slagmensen tot de honken toe met twee uit in de zevende, maar ook dit duo bleef achter. In de achtste nam Javier Lopez en gooide een 1-2-3 inning. In de negende kreeg closer Brian Wilson een one-out single tegen van Jimmy Rollins, maar toen sloeg Raul Ibanez in een dubbelspel om een einde aan de wedstrijd te maken.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.