Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Yankees herstellen en dwingen zesde duel af in ALCS
English
NEW YORK, New York (USA) - Na drie grote nederlagen op rij met een puntenverschil van vijf of meer herstelden de New York Yankees zich en wonnen woensdagmiddag met 7-2 van de Texas Rangers in een wedstrijd die gewonnen moest worden. Hiermee verkleinden de Yankees de Rangers-voorsprong in de best-of-seven American League Championship Series naar 3-2 en dwongen een zesde wedstrijd af, die aanstaande vrijdag wordt gespeeld in Arlington (Texas).

De Rangers leken vanavond een snelle start te hebben toen Elvis Andrus het duel opende met een honkslag op starter C.C. Sabathia, maar daarna volgde een dubbelspel. Hierna sloeg 'hot-hitting' Josh Hamilton ook nog een honkslag, maar maakte Sabathia een einde aan de inning via drie slag voor Vladimir Guerrero. In de tweede inning kreeg Sabathia weer een honkslag tegen, dit keer van Ian Kinsler met één uit, maar ook die strandde.

De Yankees gingen op rij uit in hun eerste inning, maar sloegen toen toe met drie runs in de tweede slagbeurt. Eerst gooide Texas-starter C.J. Wilson vier wijd op lead-off hitter Alex Rodriguez en vervolgens ook vier wijd op Lance Berkman met één uit. Veteraan-catcher Jorge Posada volgde daarna met een honkslag die de Yankees op voorsprong zette. De thuisploeg voegde daarna nog twee runs toe, nadat volgende slagman Curtis Granderson eveneens een honkslag sloeg.

Nadat C.C. Sabathia in de 1e3 wederom een honkslag had moeten incasseren kwamen de Yankees weer tweemaal tot scoren in de 2e3 toen Nick Swisher en Robinson Cano back-to-back homeruns sloegen.

In de vierde kreeg Sabathia een one-out double tegen van Nelson Cruz, maar daarna volgden twee nullen. In de 2e4 kreeg Wilson een lead-off double tegen van Jorge Posada, maar ook die bleef achter.

In de vijfde scoorden beide ploegen eenmaal. In de eerste helft van de slagbeurt opende catcher Matt Treanor met een homerun voor Texas en Sabathia kreeg nog eens twee honkslagen tegen, maar werd gesteund met een dubbelspel. In de tweede helft van de slagbeurt kreeg Nick Swisher vier wijd en schoof op naar het derde honk na een one-out ground-rule double van Alex Rodriguez. De honken kwamen vol toen Wilson opzettelijk vier wijd gooide op Marcus Thames, maar daarna scoorde Swisher op een opofferingsslag van Lance Berkman.


...Keren we terug naar New York voor weer een World Series?...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Texas pakte een punt terug in de zesde toen Sabathia met één uit drie opeenvolgende honkslagen tegen kreeg van David Murphy, Ian Kinsler en Jeff Francoeur, waardoor de honken vol kwamen. Een punt werd toen gescoord na een grounder van Matt Treanor, maar daarna eindigde de slagbeurt toen Mitch Moreland een gecallde strikeout kreeg. De Yankees waren weer dicht bij een punt in de 2e6 op nieuwe werper Michael Kirkman. Curtis Granderson begon met een tweehonkslag en schoof op na een OSS van Brett Gardner, waarna Derek Jeter vier wijd kreeg. De inning werd afgesloten toen Nick Swisher in een dubbelspel sloeg.

Kerry Wood nam het werpen voor Sabathia over in de zevende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Elvis Andrus, die daarna opschoof na een wilde worp, maar even later op het tweede honk werd uitgeschakeld via een pick-off voor de twee nul in de inning. Wood schakelde daarna Josh Hamilton met drie slag uit om de inning af te sluiten.

Wood zorgde voor drie nullen in de achtste, waarna de Yankees een punt toevoegde in de thuishelft van de slagbeurt toen Curtis Granderson homerde met één uit. Closer Mariano Rivera gooide negende inning voor de Yankees, kreeg een 2-out single tegen van Mitch Moreland, maar daarna maakte een pop-fly een einde aan de wedstrijd. De Yankees hadden een zesde duel afgedwongen!

(20 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.