Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Minnesota Twins pakt als eerste ploeg titel!
English
MINNEAPOLIS, Minnesota (USA) - De Minnesota Twins zijn de eerste Divisie-kampioen in de Major League. In de laatste twee seizoenen hadden de Twins een beslissingswedstrijd nodig na de 162 wedstrijden in de reguliere competitie om het kampioenschap te beslissen, maar won er daarvan slechts één. Op dinsdag, ruim een week voor het einde van de competitie, pakten de Twins hun zesde titel in de American League Central Division in de laatste negen seizoenen en tweede op rij.

De Twins versloegen de Cleveland Indians met 6-4, maar moesten toen wachten op het resultaat van eerste plaats-concurrent Chicago White Sox. De ChiSox verloren met 7-2 en dat betekende dat het kampioenschap een feit was.

De Twins waren vanaf het begin al favoriet, want de ploeg met een 'payroll' van 100 miljoen dollar, een clubrecord, na het aantrekken van een aantal nieuwe spelers. Maar de competitie begon niet goed voor de Twins, omdat closer Joe Nathan was uitgeschakeld voor het seizoen als gevolg van een elleboog-blessure. Twee andere werpers misten ook verschillende wedstrijden vanwege elleboog-problemen, maar ook catcher Joe Mauer en drie andere spelers hadden last van kleine blessures. Ze misten ook tijdelijk powerhitter Justin Morneau, die twee maanden waas uitgeschakeld, nadat hij in juli een hersenschudding opliep. Maar de Twins herstelden zich uitstekend en staan op 45-18 sinds de All Star Break en dat is het derde beste 'record' sinds 2001 voor de tweede helft van het seizoen.

In 2006 veroverden de Twins de titel op de laatste dag van het seizoen en verloor de tiebreaker vs. de Chicago White Sox in 2008. Vorig jaar moesten de Twins opnieuw een tiebreaker spelen en wonnen dit keer van de Detroit Tigers om de titel te pakken.

Op dinsdag stonden de Twins met 4-2 achter na zeven innings, maar kwamen toen tot een rally van vier runs in de achtste slagbeurt om een beslissende 6-4 voorsprong te nemen. De wedstrijd werd gespeeld in Target Field, dit seizoen het nieuwe (buiten)stadion van de Twins. Van 1982 tot en met 2009 speelden de Twins binnen in het overdekte Hubert H. Humphrey Metrodome.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.