Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Rick van den Hurk's zesde optreden voor Baltimore
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - Woensdagavond gooide de Nederlandse werper Rick van den Hurk in zijn zesde wedstrijd voor de Baltimore Orioles sinds hij eind juli naar de club was overgekomen.


...Rick van den Hurk...
(© Foto: Henk Seppen)
Op woensdag gooide de rechtshander de achtste inning voor de Orioles in de 6-1 nederlaag vs. de Boston Red Sox in het historische Fenway Park in Boston. In de slagbeurt begon Adrian Beltre met een groundout, waarna Van den Hurk volgende slagman Mike Lowell (gecalled) met drie slag uitschakelde, voordat hij een honkslag moest incasseren van Bill Hall. Hierna sloot Van den Hurk de inning af door ook drie slag te gooien op Josh Reddick.

De 25-jarige Rick van den Hurk kwam op 31 juli naar de Orioles na een ruil met de Florida Marlins. Net voor het verstrijken van de deadline stuurden de Orioles linkshandige reliever Will Ohman naar Florida in ruil voor Van den Hurk.

Voordat hij naar de Orioles kwam stond Van den Hurk op 8-4 in 19 wedstrijden als startende werper voor de New Orleans Zephyrs (AAA). In drie starts voor Baltimore's Triple-A Norfolk Tides was Rick 1-1, voordat hij werd opgeroepen naar de Majors.

Op 21 mei startte Van den Hurk en gooide vijf innings tegen de Tacoma Rainiers, de ploeg waar Greg Halman dit seizoen speelde. Halman stond tweemaal in dit duel tegenover Van den Hurk. Hij sloeg eerst een vangbal, maar kreeg in zijn tweede slagbeurt drie slag van zijn landgenoot. In de achtste, op Van den Hurk's opvolger en met een 5-2 achterstand sloeg Halman een 2-run homerun, waarna Tacoma in de volgende inning driemaal scoorde om met 7-5 te winnen.

Dit seizoen had Van den Hurk twee optredens in het Major League-team van de Florida Marlins, beide keren als reliever. Op 8 juni gooide hij één inning vs. de Philadelphia Phillies en daarna kreeg hij drie hits tegen in 1/3 inning op 11 juni tegen de Tampa Bay Rays.

Op 16 augustus werd Van den Hurk opgeroepen vanuit het Triple-A team Norfolk Tides en op 22 augustus maakte hij zijn debuut in een Baltimore-uniform toen hij één inning (twee strikeouts) gooide tegen de Texas Rangers. Vier dagen later schakelde Rick drie slagmensen met drie slag uit vs. de Chicago White Sox. Na een één-inning optreden op 2 september vs. de Boston Red Sox, gooide hij 5 1/3 inning vs. de Toronto Blue Jays op 13 september en kreeg slechts twee honkslagen tegen, terwijl hij drie keer drie slag gooide. In dat duel nam hij het werpen vanaf de tweede inning over bij een 1-0 voorsprong en had de winnende werper kunnen worden. Van den Hurk schakelde 12 slagmensen op rij uit, voordat hij in de zesde inning een lead-off homerun tegen kreeg van Edwin Encarnacion, waarna hij in de zevende inning, bij een 2-1 voorsprong, werd vervangen. Maar nadat de O's de stand hadden verhoogd naar 3-1 kwamen de Blue Jays langszij en werd het een 'no-decision' voor Rick. In zijn volgende optreden, op 18 september, gooide hij weer twee keer drie slag, dit keer tegen de New York Yankees. Hij begon met drie slag voor Alex Rodriguez, maar gooide toen vier wijd op de volgende twee slagmensen en kreeg een 3-run homerun tegen van Curtis Granderson.

Tot nu toe heeft Van den Hurk dit seizoen 13 keer drie slag gegooid in 13 2/3 inning, terwijl hij 12 honkslagen tegen kreeg en zesmaal vier wijd gooide. Woensdag was het Rick's 41ste optreden in een Major League-wedstrijd en hij heeft nu in totaal 164 keer drie slag gegooid in 168 innings.

Rick van den Hurk maakte zijn Major League-debuut on 10 april 2007 vs. de Milwaukee Brewers.

(23 september)

Major League-spelers die dit seizoen 3 slag kregen van Rick van den Hurk
#datumspelerteam
18 juniRaul IbanezPhiladelphia Phillies
222 augustusElvis AndrusTexas Rangers
322 augustusMichael YoungTexas Rangers
426 augustusJuan PierreChicago White Sox
526 augustusAlexei RamirezChicago White Sox
626 augustusGordon BeckhamChicago White Sox
713 septemberAaron HillToronto Blue Jays
813 septemberAdam LindToronto Blue Jays
913 septemberJohn BuckToronto Blue Jays
1018 septemberAlex RodriguezNew York Yankees
1118 septemberBrett GardnerNew York Yankees
1222 septemberMike LowellBoston Red Sox
1322 septemberJosh ReddickBoston Red Sox


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.