Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg Halman debuteert in Major League!
English
TORONTO, Ontario (Canada) - Greg Halman heeft donderdagmiddag zijn debuut gemaakt in de Major League. De 23-jarige Nederlandse outfielder speelde het gehele duel tegen de Toronto Blue Jays in het midveld met naast hem Michael Saunders in het linksveld en Ichiro Suzuki in het rechtsveld. De Mariners verloren het duel vs. de Blue Jays, dat werd gespeeld in het Rogers Centre in Toronto, met 1-0. Het enige punt in de wedstrijd werd al in de eerste inning gescoord toen de Dominicaan José Bautista homerde op de Venezolaanse werper Felix Hernandez. Voor Bautista was het zijn 50ste homerun van het seizoen. Hiermee werd hij de eerste Blue Jay die dit presteerde en pas de 26ste speler in de Major League-geschiedenis die 50 of meer homeruns in één seizoen slaat.

Greg Halman werd de zevende in Nederland geboren en/of opgegroeide honkballer die in de Major League uitkomt.

Halman maakte deel uit van een historische wedstrijd, want Ichiro Suzuki sloeg 2-uit-5 en bereikte zo het totaal van 200 hits. Hierdoor heeft de Japanse outfielder nu 200 of meer honkslagen geslagen in al zijn tien Major League-seizoenen, een record in de American League, dat hij voor vandaag nog deelde met de legendarische Ty Cobb. De 10 seizoenen met 200 of meer hits zijn een evenaring van het Major League-record, want Pete Rose is de enige andere speler die dit ooit presteerde.

Greg Halman werd woensdag met drie teamgenoten opgeroepen na afloop van het Triple-A seizoen bij de Tacoma Rainiers op dinsdagavond toen de ploeg speelde om het 'overall' Triple-A kampioenschap in Oklahoma City. De vier waren allen inzetbaar voor het duel van woensdagavond in Toronto, maar alleen Mike Carp kwam in actie, was de designated hitter en sloeg 1-uit-4. De Mariners wonnen het duel van woensdag met 6-3, dankzij José Lopez, die drie homeruns, resulterend in vier punten. Michael Saunders sloeg nog een 2-run homerun voor de Mariners.

Donderdagmiddag stond Halman op de achtste positie in de slagvolgorde als de midvelder voor de Mariners. In zijn eerste Major League-wedstrijd sloeg Halman 0-uit-4 met twee strikeouts. In de derde inning, tegenover startende werper Shawn Hill, opende Halman met zijn eerste 'big league' slagbeurt en kreeg een gecallde drie slag van Home Plate Umpire Mike Estabrook. In de vijfde inning opende Halman opnieuw en sloeg dit keer een grounder naar werper Shawn Hill. Twee innings later, nu tegenover reliever Jason Frasor, was Halman voor de derde keer de lead-off hitter en sloeg nu een pop-fly naar korte stop Yunel Escobar. In de negende inning werd Kevin Gregg Toronto's vijfde werper in de wedstrijd. Hij kreeg een lead-off single tegen van designated hitter Matt Mangini (één van Halman's teamgenoten die woensdag ook werd opgeroepen), waarna hij Halman tegenover zich kreeg, maar die kreeg toen voor de tweede keer een gecallde strikeout.

Na afloop van de wedstrijd vlogen de Mariners 's avonds naar St. Petersburg (Florida). Daar speelt de ploeg vanaf vrijdag een 3-game series tegen de Tampa Bay Rays.

(23 september)

In Nederland geboren en/of opgegroeide Major League-spelers
periodespelerteam(s)pos.Ggeboorteplaats
1979-1980Win RemmerswaalBoston Red SoxRHP22Den Haag
1993-1996Rikkert FaneyteSan Francisco Giants
Texas Rangers
OF80Amsterdam
1994-1997Robert EenhoornNew York Yankees
California / Anaheim Angels
2B/SS37Rotterdam
1996-1998Ralph MilliardFlorida Marlins
New York Mets
2B42Willemstad (Curaçao)
2007-huidigRick van den HurkFlorida Marlins
Baltimore Orioles
RHP41Eindhoven
2008-huidigRoger BernadinaWashington NationalsOF153Willemstad (Curaçao)
huidigGreg HalmanSeattle MarinersOF1Haarlem


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.