Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Opnieuw winst voor Neptunus
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM / ALMERE - Koploper DOOR Neptunus versloeg Mr. Cocker HCAW zaterdag met 11-4 om de zevende zege op rij te boeken. De Rotterdammers kwamen tot 17 honkslagen, waaronder vier van Martijn Meeuwis en een 3-run homerun by Raily Legito. Corendon Kinheim won ruim vs. Sparta-Feyenoord met 10-3 op 15 basehits, waaronder vier van Dirk van 't Klooster. Konica Minolta Pioniers won met 4-1 en diende L&D Amsterdam Pirates de derde nederlaag op rij toe. In de avond sloeg Almere Magpies slechts twee honkslagen vs. ADO, maar won wel met 3-2 in 10 innings.


Sparta-Feyenoord vs. Corendon Kinheim, 3-10
ROTTERDAM - Corendon Kinheim won ruim vs. Sparta-Feyenoord met 10-3 op 15 basehits, waaronder vier van Dirk van 't Klooster, die ook driemaal scoorde. Bryan Engelhardt en Rafael Jozefa droegen elk bij met twee doubles.

Kinheim nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Remco Draijer en Dirk van 't Klooster een honkslag sloegen en gingen scoren na een fout en een grounder. Sparta-Feyenoord pakte een punt terug in de eigen eerste inning toen Kevin van Nederpelt opende met een honkslag en scoorde op een honkslag van de Dominicaan José Ventura. Hierna kwam de inning ten einde toen Percy Isenia in een dubbelspel sloeg. Het was het begin van een reeks, want Kinheim-starter Duko Jansen schakelde toen 15 van de volgende 17 slagmensen uit. Na er zeven op rij te hebben uitgeschakeld kreeg hij een nieuwe honkslag tegen van Van Nederpelt, maar die ging even later uit bij een steelpoging. In de zesde kreeg Jansen een lead-off double tegen van Shurendell Borgschot, maar die bleef achter op het derde honk.

Kinheim voegde twee runs toe in de vierde toen Rafael Jozefa een tweehonkslag sloeg (met één uit) en Björn Henrichs een honkslag (met twee uit) en beiden scoorden na een driehonkslag van Niels de Weert. Een RBI-double van Bryan Engelhardt was goed voor het volgende punt in de vijfde inning, waarna Kinheim tot een rally van vijf punten kwam in de zesde, met als hoogtepunt een 3-run double van Engelhardt en een RBI-triple van Jozefa. Met een 10-1 achterstand scoorde Sparta-Feyenoord hun tweede punt in de achtste toen Borgschot opnieuw een tweehonkslag sloeg, waarna nog een volgend punt tot stand kwam in de negende toen Borgschot werd geraakt met een worp met volle honken.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Konica Minolta Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates, 4-1

...Winnende werper Eddie Aucoin...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers won met 4-1 en diende L&D Amsterdam Pirates de derde nederlaag op rij toe. Pioniers nam een 2-1 voorsprong in de eerste inning en voegde twee runs toe in de achtste toen veteraan Dè Flanegin een 2-run homerun sloeg. Pionier-starter Eddie Aucoin stond slechts één Amsterdam-speler tot het derde honk toe en dat leidde tot hun enige punt in de eerste slagbeurt.

Amsterdam opende het duel met een punt in de eerste inning toen Roeland Henrique Jr. begon met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende grounder van Zaïr Koeiman, maar daar bleef het bij voor de ploeg. In de volgende acht innings voegde Pirates nog slechts drie honkslagen toe en bereikten nog maar twee lopers het tweede honk op Eddie Aucoin. De Pioniers-starter kwam tot vijf strikeouts en werd in de negende opgevolgd door Maarten Mulder, die voor drie nullen zorgde, waaronder twee strikeouts.

Pioniers begon het duel op vrijwel dezelfde wijze als de tegenstander. Jefferson Muzo opende met een driehonkslag en scoorde op een one-out grounder van Norbert Lokhorst. Mark Duursma kreeg vervolgens vier wijd en scoorde na een honkslag van Dè Flanegin, waardoor Pioniers een 2-1 voorsprong nam. Vanaf dit moment stond ook Amsterdam-starter Jos de Jong niet veel lopers meer tot de honken toe, want Pioniers sloeg nog slechts twee honkslagen in de volgende zes innings. In de achtste raakte reliever en voormalig Pionier Al Morales Gomes (die het werpen de inning ervoor had overgenomen) Norbert Lokhorst met een worp en moest vervolgens een one-out homerun incasseren van Dè Flanegin, die de stand verhoogde naar 4-1.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Dè Flangin (30) wordt begroet door Hoofd Coach Bernie Beckman...
...en teamgenoten na zijn 2-run homerun...
(© Foto: www.reni-foto.nl)...Dwayne Kemp springt op na...
...Jeroen Elshof te hebben uitgeschakeld...
...in de 8e inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Mr. Cocker HCAW vs. DOOR Neptunus, 4-11
BUSSUM - Koploper DOOR Neptunus versloeg Mr. Cocker HCAW zaterdag met 11-4 om de zevende zege op rij te boeken. De Rotterdammers kwamen tot 17 honkslagen, waaronder vier van Martijn Meeuwis en een 3-run homerun by Raily Legito.

Neptunus besliste het duel met een 5-run rally in de eerste inning. In deze eerste slagbeurt gooide HCAW-starter Kevin Miner vier wijd op lead-off hitter Eugène Kingsale, waarna een honkslag volgde van Dwayne Kemp en een RBI-double van Raily Legito. Met één uit sloegen ook Marvin Bleij, Eldrion Regina, Martijn Meeuwis, Jeroen Sluijter en Shaldimar Daantji allen nog een honkslag en verhoogden de stand naar 5-0. Drie runs werden toegevoegd in de zesde inning. Shaldimar Daantji begon toen met een honkslag en Eugène Kingsale kreeg vier wijd, waarna Raily Legito homerde met één uit.

HCAW werd het zwijgen opgelegd door Diegomar Markwell in de vijf innings die hij gooide. De linkshander kreeg vier honkslagen tegen, maar stond slechts één loper tot het derde honk toe. Met een 8-0 achterstand, in de zesde, scoorde HCAW de eerste twee runs op reliever Richard Orman, dankzij een 2-run double van Randy Daal. Neptunus reageerde daarop met drie eigen runs in de zevende. Het eerste werd gescoord op de vierde honkslag in het duel van Martijn Meeuwis, waarna een honkslag van Eugène Kingsale en een fout de stand op 11-2 brachten.

In de achtste scoorde HCAW nog een punt op back-to-back doubles van Adrian Anthony en Michael Pluijmers en kwam daarna nog een keer tot scoren in de negende na een honkslag van Quensley Bazoer.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Robin van Eis gooit op Eugène Kingsale...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)


Almere Magpies vs. ADO, 3-2 (10)
ALMERE - In de avond sloeg Almere Magpies slechts twee honkslagen vs. ADO, maar won wel met 3-2 in 10 innings. Startende werpers Bobby Carrington (ADO) en Sten van de Bedem stonden elk slechts één honkslag toe in zeven innings. Van de Bedem gooide zeven complete innings, Carrington werd vervangen in de zevende met één uit toen Almere tweemaal scoorde op hun enige hit op dat moment, een 2-run single van pinch-hitter Jaïr Roseburg, die Almere een 2-1 voorsprong opleverde. ADO kwam langszij in de achtste inning en dwong een verlenging af. Almere scoorde het winnende punt in de tiende na een grounder van Juriën Overman.

Beide ploegen bleven in de eerste vier innings hitloos. Almere-starter Sten van de Bedem kreeg zijn eerste honkslag tegen in de vijfde toen Koen Meershoek een honkslag sloeg, waardoor Matt Ryan (die was begonnen met vier wijd) opschoof en later het eerste punt scoorde na een grounder van Michel Korzeniewski. ADO-starter Bobby Carrington deed het zelfs nog beter, want hij nam een No-Hitter mee naar de zevende inning. Tot dat moment had hij slechts vier Almere-spelers tot de honken toegelaten. De eerste twee in de eerste inning toen hij vier wijd gooide op openingsslagman Wesley Bernardus en daarna volgende slagman Sytse Visbeen met een worp raakte. Een strikeout en dubbelspel volgden toen en Carrington schakelde 16 slagmensen op rij uit, voordat hij tweemaal vier wijd gooide met twee uit in de zesde. In de zevende, met één uit, zette Almere de honken vol toen Joey Berkenbosch drie slag kreeg, maar het honk bereikte na een foute aangooi en Ferd van Stekelenburg en Juriën Overman vier wijd kregen. Hierna registreerde pinch-hitter Jaïr Roseburg de eerste Almere-hit en die bezorgde zijn ploeg een 2-1 voorsprong. Carrington werd na deze klap opgevolgd door Martijn Riphagen. Siegert Flaneur, de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, sloeg de bal naar kort, waarna Overman op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging hierop te scoren, maar dit had ook een botsing tot gevolg met catcher Remco Seitzinger, die het duel moest verlaten met een blessure.

ADO kwam langszij in de achtste inning op nieuwe werper Joep de Wit toen Koen Meershoek begon met een honkslag en scoorde na een honkslag van Boudewijn van Elswijk. Almere liet de honken vol achter in de achtste en ADO was dicht bij een punt in de negende, maar toen werd Frans Richardson op de plaat uitgegooid na een poging te scoren op een 2-out single. In de tiende besliste Almere het duel. Mitchell Graham begon met een tweehonkslag en schoof op na een OSS. Almere kreeg de honken vol dankzij twee opzettelijke vrije lopen, maar hierna leverde een grounder van Juriën Overman alleen een gedwongen nul op, terwijl Graham het winnende punt kon scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.