Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oranje verslaat Nicaragua op Dag 2
English
DOULIU CITY, Yunlin County (Taiwan) - Op een zonnige Dag 2 van de Intercontinental Cup speelde het Nederlands Honkbal Team opnieuw een prima wedstrijd en kwam zondagavond tot een 6-1 overwinning tegen Nicaragua in Douliu Stadium. De ploeg heeft maandag een vrije dag.

Het Nederlands Team begon goed, want Eugène Kingsale opende het duel met een honkslag, maar ging daarna uit toen Mariekson Gregorius in een dubbelspel sloeg.

Maar vervolgens werden twee punten gescoord in de tweede slagbeurt. Curt Smith kreeg vier wijd van starter José Tellez Vanegas en scoorde toen Raily Legito volgde met een driehonkslag. Hierna scoorde Legito zelf na een honkslag van Sharlon Schoop. Schoop ging even later gedwongen uit na een grounder van Danny Rombley, maar Oranje kreeg de honken nog vol toen Shawn Zarraga en Shaldimar Daantji beiden vier wijd kregen, maar allen bleven achter.

In de derde inning draaide Nicaragua wederom een dubbelspel. In de vierde sloegen Shawn Zarraga (die vandaag de catcher was) en Shaldimar Daantji een honkslag met twee uit, maar werd de eerste op het derde honk uitgeschakeld bij een poging een extra honk te pakken op de klap.


...Shaldimar Daantji...
...3-uit-3, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Het volgende punt werd gescoord in de vijfde. Eugène Kingsale begon met vier wijd en schoof op na een grounder van Mariekson Gregorius en een vangbal van Sidney de Jong, waarna hij scoorde op een driehonkslag van Curt Smith, die zelf achterbleef.

In de zesde werd de stand verhoogd naar 4-0. Met één uit bereikte Danny Rombley het honk na een fout en schoof op na een doorgeschoten bal. Met twee uit scoorde hij na een honkslag van Shaldimar Daantji.

Oranje bracht de stand op 6-0 in de zevende inning. Werper Marlin Granado, die het werpen tijdens de vorig inning overnam, kreeg twee snellen nullen, maar moest toen honkslagen incasseren van Raily Legito en Sharlon Schoop. Een foute aangooi leidde even later tot het eerste punt in deze slagbeurt en een driehonkslag van Danny Rombley maakte er 6-0 van.

De achtste inning leek ook weer een productieve slagbeurt te worden, want Shaldimar Daantji en Eugène Kingsale begonnen met honkslagen. Maar daarna volgde een 'foul-out' en sloeg Sidney de Jong in Nicaragua's derde dubbelspel.

Oranje-starter Leon Boyd begon goed met drie slag op lead-off hitter Jason Gonzalez, waarna hij Esteban Ramir Garcia het honk zag bereiken na een fout met twee uit, maar een groundout sloot de inning af.

In de tweede inning ag Boyd wederom een speler het honk bereiken met twee uit toen hij vier wijd gooide en een honkslag moest toestaan, maar ook deze twee bleven achter.

In de derde bereikte de Nicaraguaanse lead-off hitter Jason Gonzalez het honk na een fout. Maar wederom was Nicaragua niet succesvol, want nu volgden een strikeout en dubbelspel.


...Winnende werper David Bergman...
(© Foto: Henk Seppen)
Nicaragua liet nog een loper achter in de vierde inning, de laatste gegooid door Boyd, die werd opgevolgd door David Bergman. In zijn vier innings had Boyd twee strikeouts, gooide eenmaal vier wijd en kreeg slechts twee hits tegen.

In zijn eerste inning kreeg David Bergman een 2-out single tegen van Jason Gonzalez (die één van de meest productieve spelers voor Nicaragua was). Gonzalez stal het tweede honk even later, maar ook hij bleef achter.

Bergman kreeg nog een 2-out single in de zesde inning tegen toen Carlos Urbin Reyas raak sloeg, maar dit keer volgde een gedwongen nul.

In de zevende bereikte Nicaragua voor het eerst in het duel niet de honken, want Bergman (die de winnende werper werd) zorgde voor drie nullen.

Nicaragua scoorde daarna hun eerste en enige punt in de achtste inning op nieuwe werper Dennis Neuman. Jason Gonzalez opende met een driehonkslag en scoorde op een grounder van volgende slagman Dwain Evan Fox Baker. Maar daar bleef het bij voor Nicaragua.

In de negende inning werd Arshwin Asjes de vierde Nederlandse werper. Hij begon met vier wijd voor Carlos Urbin Reyas. Asjes volgde met drie slag, waarna Oranje het duel afsloot met hun tweede dubbelspel.

Het Nederlands Team kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Shaldimar Daantji (die 3-uit-3 sloeg). Raily Legito, die drie honkslagen sloeg tegen Italië, had er vandaag twee (waaronder een driehonkslag) en scoorde ook tweemaal. Eugène Kingsale sloeg eveneens twee honkslagen. Nicaragua liet slechts vijf honkslagen in de boeken opnemen.

Dag 2 begon met een ruime 17-2 overwinning van Zuid-Korea vs. Hong Kong, dat zaterdag niet in actie kwam. In Taichung stonden de Koreanen al na twee innings met 9-0 voor en sloten het duel af in vijf innings, vanwege de internationale 15-punten verschil 'mercy rule'. Zuid-Korea had 15 honkslagen, waaronder homeruns van Jae-Hwan Kim (3-run) en Ji-Hwan Oh (3-run).


...Henri van Heijningen...
...home plate umpire...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste wedstrijd van de dag in Douliu boekte Taiwan een 6-0 shutout tegen Tsjechië. Taiwan scoorde alle punten in hun eerste vier innings, waarna de ploeg puntloos bleef in de volgende vijf. De Tsjechen sloegen maar honkslagen op vijf Taiwanese werpers. Voormalig Neptunus-pitcher Leos Kubat startte voor de Tsjechen en kreeg 11 hits tegen in de vier innings die hij gooide en kreeg dus ook alle zes Taiwanese punten op zijn naam. Jan Rehacek, die in de Hoofdklass gooide voor RCH en Hoofddorp Pioniers, gooide de volgende drie innings en stond geen honkslagen toe aan Taiwan. Voor de Tsjechen speelden in dit duel ook Jakub Malik (Pioniers) en Pavel Budsky (ex-HCAW).

's Avonds won Italië met 15-6 van Thailand op 16 honkslagen, waaronder vier van Jairo Ramos Gizzi en drie van Mario Chiarini. Beiden scoorden ook drie punten. Thailand kwam tot negen honkslagen, waaronder twee van Kongsabai Teerasak, die ook tweemaal scoorde en twee RBI's had. Met een 13-0 achterstand na de eerste helft van de vijfde inning scoorde Thailand driemaal in hun vijfde beurt. Nadat Italië de stand in de zesde opvoerde naar 15-3 voorkwam Thailand een 7-inning nederlaag door te antwoorden met drie runs, maar bleef toen puntloos in het restant van het duel, net als Italië.

De Nederlandse umpire Henri van Heijningen stond vandaag achter de plaat in het duel tussen Taiwan vs. Tsjechië. Scorer Feiko Drost was één van de drie Official Scorers in hetzelfde duel, maar ook bij de wedstrijd tussen Nederland en Nicaragua.

Dinsdagavond speelt Oranje de volgende wedstrijd en treft dan Japan in Taichung.

(24 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.