Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Texas Rangers wint eerste titel in 11 jaar!
English
OAKLAND, California (USA) - Voor het eerst sinds 1999 hebben de Texas Rangers de Play-Offs weer bereikt. Op zaterdag wonnen de Rangers met 4-3 vs. de Oakland Athletics om de titel te veroveren in de American League West Division.

In de American League Division Series, die op 6 oktober begint, ontmoeten de Rangers vrijwel zeker de kampioen van de East Division en dat wordt of New York Yankees of de Tampa Bay Rays.

In Oakland kwam Texas langszij (1-1) toen Michael Young homered in de derde inning en nam een 2-1 voorsprong in de zesde inning toen Jorge Cantu met een honkslag voor een punt zorgde. Texas bracht de stand op 3-1 in de zevende toen Elvis Andrus vier wijd kreeg, het tweede en derde honk stal en scoorde na een wilde worp. Maar in de 2e7 sloeg Cliff Pennington een 2-run homerun om de stand weer in balans te brengen, 3-3.

Texas hernam de leiding in de achtste toen Jorge Cantu homerde en dat bleek het winnende punt te zijn. Met twee uit in de achtste inning nam closer Neftali Feliz de pitching voor Texas over en verdiende zijn 38ste save van het seizoen, een nieuw record voor rookies.

Jorge Cantu, die het winnende punt binnensloeg, kwam op 30 juli naar Texas na een ruil met de Florida Marlins. Maar in zijn eerste 24 wedstrijden als een Ranger sloeg Cantu geen punt binnen. Maar vandaag, in zijn 25ste wedstrijd, was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker en het winnende punt.

De laatste keer dat de Rangers in de Play-Offs speelden was in 1999 toen men een club-record van 95 overwinningen boekte. Voor de Rangers was het de derde trip naar de Play-Offs, waaronder ook 1996 en 1998. In al die drie kampioensreeksen speelden de Rangers tegen de New York Yankees. In 1996 wonnen de Rangers de eerste wedstrijd tegen de Yankees, die toen voor het eerst onder leiding stonden van Manager Joe Torre. Hierna had Texas de leiding in de volgende drie wedstrijden, maar verloor ze allemaal en werd uitgeschakeld. In 1998 en 1999 liepen de Rangers tegen een 'sweep' aan tegen de Yankees.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.