Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Walk-off winst voor Italië op Nederlandse vrije dag
English
TAICHUNG / DOULIU CITY, Yunlin County (Taiwan) - Op Dag 3 van de Intercontinental Cup maandag had het Nederlands Honkbal Team een vrije dag, maar stonden er wel vier wedstrijden op het programma. Oranje speelt dinsdagavond de volgende wedstrijd en treft dan Japan.

In Taichung won Italië met 5-2 vs. Nicaragua en dat betekent dat de regerend Europees kampioen tweemaal heeft gewonnen na de 10-0 nederlaag in het openingsduel tegen Nederland afgelopen zaterdag. Italië nam een snelle 2-0 voorsprong en scoorde in de eerste en tweede inning, maar hierna kwam Nicaragua langszij via runs in de vierde en achtste slagbeurt. Italië besliste het duel daarna in de tweede helft van de negende inning. Met één uit sloeg Alex Sambucci een honkslag, waarna volgende slagman Leonardo Zileri werd geraakt door een worp. De laatste ging even later gedwongen uit na een grounder van Anthony Granato. Met lopers op het eerste en derde honk en twee uit besloot Nicaragua van werper te wisselen. Justo Perez Videa werd ingebracht om het duel af te sluiten voor Carlo Perez Estrella, maar dat bleek een kostbare beslissing, want Juan Carlos Infante begroette de nieuwe werper met een 3-run, walk-off homerun om Italië de winst te bezorgen.

's Avonds kwam Taiwan tot een 10-0 shutout vs, Hong Kong in 7 innings op 17 honkslagen, waaronder drie van Chih-Sheng Lin en Chun-Hsiu Chen. Hong Kong kwam niet verder dan twee honkslagen.

In Douliu won Japan ruim vs. Thailand met 15-0 in 5 innings op 15 basehits, waaronder drie van Takahiro Iwamoto (die homerde) en Shota Ohmine. De Japanse werper Shoki Kasahara gooide een 5-inning No-Hitter en had vijf strikeouts. Umpire Henri van Heijningen stond in dit duel op het eerste honk en Feiko Drost was één van de Official Scorers.

's Avonds boekte Cuba een kleine 3-0 zege vs. Zuid-Korea. Cuba scoorde punten in de eerste en tweede inning, waarna er nog één volgde in de zevende slagbeurt. Cuba kwam tot 12 honkslagen, waaronder vier van Alfredo Despaigne en drie van Yulieski Gourriel, die ook homerde. De Koreanen sloegen slechts vier honkslagen. Feiko Drost was ook bij dit duel één van de drie scorers.

(25 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.