Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg Halman slaat eerste Major League-honkslag!
English
ARLINGTON, Texas (USA) - Greg Halman heeft zijn eerste Major League-honkslag geslagen. Maandagavond, in de eerste wedstrijd van een 3-game series vs. de Texas Rangers, sloeg Greg een RBI-double in de tweede inning die de Seattle Mariners op 2-0 zette op weg naar een 7-5 overwinning.

Maandag was Halman de linksvelder voor de Mariners en stond als achtste in de slagvolgorde. Na een puntloze eerste inning opende Justin Smoak voor Seattle in de tweede inning met een honkslag en scoorde het eerste punt toen Adam Moore volgde met een tweehonkslag. Moore schoof op na een grounder van Matt Mangini en dat bracht Greg Halman naar het slagperk. Hij stond tegenover werper C.J. Wilson, die voor het duel op 14-7 stond. De eerste bal was wijd, maar de volgende een gecallde slagbal. Wilson volgde met een slider, maar dat werd de tweede wijdbal. Halman sloeg daarna raak op de volgende worp, een 84 mpu changeup, en sloeg de bal het linksveld in voor een tweehonkslag, waardoor Moore het tweede punt kon scoren. Halman zou zelf achterblijven op het tweede honk, want volgende slagmensen Josh Wilson en Ichiro Suzuki kregen drie slag.

In de vierde inning werd Greg uitgevangen in het rechtsveld en in de zesde sloeg hij een grounder richting tweede honk. In de achtste slagbeurt, met lopers op het tweede en derde honk, sloeg Greg een pop-fly naar kort. Maar zijn tweehonkslag had de Mariners een 2-0 voorsprong gegeven in de tweede inning. Texas reageerde met een punt in de 2e2, maar Seattle pakte dat in de derde weer terug en voegde drie punten toe in de vijfde inning na een 3-run homerun van Justin Smoak, die Halman's teamgenoot was bij de Tacoma Rainiers (Triple-A). Smoak werd een paar dagen voor Halman opgeroepen naar de Majors. Texas scoorde nog een punt in de 2e5 en scoorde er drie in de zevende via een 3-run homerun van Nelson Cruz om de achterstand te verkleinen naar 6-5, maar de Mariners scoorden nog een 'insurance run' in de achtste slagbeurt.

(27 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.