Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Philadelphia Phillies pakt vierde titel op rij
English
WASHINGTON, DC (USA) - De Philadelphia Phillies wonnen maandagavond hun vierde kampioenschap op rij in de National League East Division door met 8-0 te winnen van de Washington Nationals in Nationals Park in de Amerikaanse hoofdstad.

Roy Halladay stond het gehele duel op de heuvel voor de Phillies en gooide een 2-hitter, terwijl hij zes slagmensen met drie slag uitschakelde, waaronder Roger Bernadina, die 0-uit-3 sloeg voor Washington. Met deze winst verhoogde Halladay zijn 'record' naar 21-10. De rechtshanders domineerde tegen de Nationals. Na de eerste zes slagmensen te hebben uitgeschakeld kreeg hij een lead-off single tegen van Wilson Ramos in de derde inning, maar daarna schakelde hij de volgende 14 slagmensen weer op rij uit. Hierna kreeg Halladay een lead-off single tegen in de achtste inning van Adam Dun.

De Phillies openden de score in de tweede inning toen Jayson Werth homerde. In de zesde inning werden drie runs toegevoegd. Dit keer sloeg Jayson Werth een 2-run double en scoorde daarna zelf na een tweehonkslag van Carlos Ruiz.

Halladay kwam naar de Phillies in december in een ruil met de Toronto Blue Jays en die was alleen mogelijk, omdat Halladay afzag van zijn niet-ruil clausule in zijn contract. Bij de Phillies tekende hij een contract voor drie jaar ter waarde van 60 miljoen dollar.

De Phillies, die tot 12 honkslagen kwamen, scoorden nog eens vier punten met twee uit in de negende inning om de voorsprong op te voeren naar 8-0. In deze beurt, met twee lopers op het honk en twee uit sloeg Placido Polanco met een honkslag een punt binnen, waarna Chase Utley met een tweehonkslag voor twee runs zorgde, later gevolgd door een RBI-single van Jayson Werth, die vier RBI's had.

(27 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.