Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg, Roger, Rick Update
English
ST. PETERSBURG, Florida / WASHINGTON, DC / BALTIMORE, Maryland (USA) - Hoe deden de drie Nederlands profhonkballers het afgelopen weekeinde? Een update.

Greg Halman

Op donderdag 23 september maakte Greg Halman zijn debuut de Major League toen hij de midvelder was voor de Seattle Mariners tegen de Toronto Blue Jays. Hierna speelde Halman in nog twee wedstrijden. Op zaterdag 25 september, in St. Petersburg, werd Greg vs. de Tampa Bay Rays in de eerste helft van de vijfde inning ingezet als pinch-runner voor Mike Carp, die net een tweehonkslag had geslagen. Hij schoof op na een vangbal van volgnde slagman Josh Wilson, maar bleef daarna achter. In de zevende inning kwam Greg aan slag met Matt Mangini (die net een honkslag had geslagen) op het eerste honk. Greg raakte de bal goed voor een line drive, maar de bal werd gevangen door de tweede honkman, die er een dubbelspel van maakte. Zondag speelde Greg het hele duel in het linksveld vs. Tampa, maar sloeg 0-uit-4. In de derde inning opende hij met een pop-fly richting kort, in de vijfde moest hij opnieuw beginnen en sloeg nu een line drive naar kort. In de zesde, met een 2-2 stand, kwam Greg aan slag met lopers op het tweede en derde honk en één uit, maar krijgt hij drie slag. Volgende slagman Josh Wilson homert en zet de Mariners op 5-2 op weg naar een 6-2 zege. In de achtste inning is Greg voor de derde keer openingsslagman en slaat ook nu een line drive, maar wordt uitgevangen door de rechtsvelder. Na afloop van de wedstrijd op zondag vliegen de Mariners naar Dallas/Forth Worth (Texas) voor de volgende series van drie wedstrijden tegen de Texas Rangers.

Roger Bernadina

Op vrijdag 24 september, in Atlanta, slaat Roger Bernadina zijn 100e honkslag van het seizoen als hij speelt met de Washington Nationals tegen de Atlanta Braves. De volgende dag voegt Roger een honkslag toe en slaat 1-uit-4 tegen de Braves. Afgelopen zondag is hij 0-uit-3 met een vrije loop tegen Atlanta. Vanaf maandag zijn de Nationals gastheer in een 3-game series tegen de Philadelphia Phillies, die inmiddels zeker zijn van een plek in de Play-Offs, maar uitzicht hebben op de NL East-titel.

Rick van den Hurk

Op donderdag 23 september heeft Rick van den Hurk zijn zesde optreden voor zijn nieuwe club Baltimore Orioles en gooit dan tegen de Boston Red Sox. Eerder in het seizoen gooide hij al tweemaal voor de Florida Marlins. Op zondag, in een thuiswedstrijd, maakt Rick zijn eerste start van het seizoen en staat dan tegenover de Toronto Blue Jays. De rechtshander gooit vier innings, komt tot vijf strikeouts, maar geeft ook twee vrije lopen weg en krrijgt vier hits en drie punten tegen, waardoor hij uiteindelijk de verliezende werper werd. Rick krijgt punten tegen in de eerste, tweede en derde inning. De Orioles ontmoeten nu vanaf maandag de Tampa Bay Rays in een 3-game series in Baltimore.

(27 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.