Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Pirates, Jeka spelen om 'overall' Eerste Klasse-titel
English
BREDA / AMSTERDAM - Aanstaande zondag begint de best-of-3 'overall' kampioensreeks in de Eerste Klasse tussen Amsterdam Pirates-2 (dat speelt onder de naam Mokum Hawks) en Jeka uit Breda.

In de Eerste Klasse A eindigden Pirates en Alcmaria Victrix samen op de eerste plaats, hoewel het 'record' van Amsterdam beter was. De Mokum Hawks sloten af met een 19-3 'record' en Alcmaria eindigde met 18-4. Normaal gesproken zou dit de Hawks 38 punten hebben gegeven en Alcmaria 36. Echter, de Amsterdammers kregen in het seizoen twee punten in mindering en dat betekende dat de twee ploegen beide op 36 punten eindigden. Afgelopen zondag veroverde Mokum Hawks (oftewel Amsterdam Pirates-3) de titel in de Eerste Klasse A door op eigen veld de beslissingswedstrijd vs. Alcmaria Victrix met 13-10 te winnen en zich dus te plaatsen voor de 'overall' kampioenswedstrijd. Alcmaria stond tot in de achtste inning op voorsprong, maar Amsterdam draaide het duel daarna in eigen voordeel op, resulterend in het kampioenschap voor de Hawks, die worden gecoached door voormalig Hoofdklasse- en Oranje-werper Tim Keuter.

In de Eerste Klasse B veroverde Jeka de titel en sloot af met een voorsprong van vier punten op Hoofddorp Pioniers 2. Jeka, dat onder leiding staat van coach Roy Klerks, stelde de titel veilig op zondag 12 september door in een thuiswedstrijd met 11-1 te winnen vs. Schiedam. De titel werd gewonnen één dag nadat de vereniging het 50-jarig bestaan had gevierd.

Door zondag te winnen besliste Amsterdam ook de promotiestrijd in de Eerste Klasse. Omdat Mokum Hawks geen standaardteam kan de ploeg niet promoveren en dat betekent dat Jeka zal promoveren naar de Overgangsklasse, of het de komende reeks nou wel of niet wint. Jeka zal de plaats innemen van Orioles, dat op de laatste plaats eindigde en dus degradeerde.

Game Two van de Eerste Klasse Kampioensreeks staat op het programma voor zondag 10 oktober in Amsterdam.

De degradanten in de Eerste Klasse zijn Caribe, Onze Gezellen (beide Eerste Klasse A), Blue Birds en Schiedam (beide Eerste Klasse B).

(28 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.