Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Cardinals, Roef! bepalen titel 2B; 3 teams 2e Klasse-kampioen
English
HENGELO / SANTPOORT / ZWIJNDRECHT / OSS / MOERGESTEL - Er zijn dit seizoen vier afdelingen in de Tweede Klasse en dat betekent dus dat er vier kampioenen zijn, maar ook dat er vier ploegen zullen degraderen. Drie van deze afdelingen zijn inmiddels beslist, maar in één afdeling (2D) is er nog volop spanning in zowel de strijd om het kampioenschap als bij de degradatie.Tweede Klasse A

HENGELO - Giants uit Hengelo veroverde de titel in deze afdeling op zaterdag 11 september door met 21-3 te winnen vs. Blokes in Veendam.

Hoogtepunten in deze kampioenswedstrijd waren het goede optreden van werper (en coach) Mark Kolner en een homerun van Rogene la Reine.

Giants, dat op 7 juni het 40-jarig jubileum vierde, sluit het seizoen aanstaande zondag af tegen het op de vierde plaats staande Drachten Diamonds. De ploeg heeft de kans het seizoen ongeslagen af te sluiten, want Giants staat momenteel op 17-0. Op het moment heeft Giants een voorsprong van vier punten op Quick Amersfoort, dat een aantal jaar geleden nog in de Hoofdklasse uitkwam.

Robur '58-2 degradeert uit deze afdeling.

(foto copyright Giants)Tweede Klasse B

SANTPOORT - Terrasvogels won de titel in deze afdeling door met 9-7 te winnen vs. Alcmaria Victrix op zondag 19 september. Terrasvogels stond met 7-5 achter, maar nam daarna de leiding in de achtste inning. Terrasvogels had de titel al een dag eerder kunnen veroveren, maar toen moest de wedstrijd tegen het op de laatste plaats staande Flying Petrels-2 worden geschrapt, omdat de ploeg uit Purmerend met slechts zeven speler in Santpoort verscheen.

Afgelopen zondag speelde Terrasvogels de inhaalwedstrijd tegen Flying Petrels en won met 21-2, waardoor het seizoen werd afgesloten met een 17-3 'record'. Voor coach Frits Dijkman was dit de laatste wedstrijd voor de Santpoortse ploeg, want hij kondigde zijn afscheid aan.

Flying Petrels-2 degradeert uit deze afdeling.

(foto copyright Terrasvogels)Tweede Klasse C

ZWIJNDRECHT - Op zondag 29 augustus versloeg Zwijndrecht Adegeest met 5-1 om de titel te veroveren in deze afdeling. Ondanks slecht weer wist men het veld speelklaar te krijgen en kon het duel worden gespeeld. Voormalig Hoofdklasse-werper en oud-international Erik de Rijcke domineerde en speelde een belangrijke rol dit seizoen, zijn eerste terug bij de vereniging waar hij zijn loopbaan begon.

Zwijndrecht, dat onder leiding stond van ervaren coach Ton Benningshof Sr. (foto links), sloot af met een 17-1 'record'. De enige nederlaag kwam op zondag 15 augustus toen met 8-6 werd verloren van Wassenaar.

Op 15 september vierde Zwijndrecht het 45-jarige jubileum.

Biento degradeerde uit deze afdeling.

(foto's copyright Zwijndrecht)Tweede Klasse D

OSS / MOERGESTEL - De beslissingen in deze afdeling moeten nog vallen. Vos Cardinals en Roef! delen momenteel de eerste plaats met 34 punten. Cardinals, dat wordt gecoached door Royce Holder, kan woensdagavond een mogelijk beslissende voorsprong nemen als het een inhaalwedstrijd wint vs. Nuenen. Hierdoor zal de ploeg uit Oss druk zetten op Roef!, die men aanstaande zondag in Moergestel zal ontmoeten in wat voor beide teams de laatste wedstrijd van het seizoen zal zijn. Op 25 april stonden de teams voor het eerst tegenover elkaar dit seizoen en won Roef! met 4-3. De volgende ontmoeting tussen de twee teams volgde op 20 juni en dit keer won Cardinals met 12-3.

In de staart van deze afdeling staat UVV-2 op het moment op de laatste plaats, twee punten achter Nieuwegein Diamonds. Beide ploegen hebben nog één wedstrijd te gaan. UVV-2 ontmoet MULO (vijfde plaats) op zondag, terwijl Nieuwegein die dag speelt tegen Nuenen (vierde plaats). In geval van een gelijke stand zal er een belissingswedstrijd volgen om de degradant te bepalen.(28 september)

Binnenkort: de stand van zaken in de Derde, Vierde en Vijfde Klassen


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.