Grand Slam * Stats & News
Updated: September 28, 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Cincinnati Reds verovert eerste titel in 15 jaar!
Nederlands
CINCINNATI, Ohio (USA) - De Cincinnati Reds zijn voor het eerst sinds 1995 weer kampioen en staan dus voor het eerst in 15 jaar weer in de Play-Offs! Dinsdagavond wonnen de Reds met 3-2 vs. de Houston Astros na een walk-off homerun van Jay Bruce om de titel te pakken in de National League Central Division. In 1995 waren de Reds de eerste kampioen van de nieuw ingestelde Central Division toen de American en National Leagues werden gesplitst in drie divisies, in plaats van twee (East en West), zoals in de voorgaande situatie. Voor 1995 speelden de Reds in 12 Play-Offs, waaronder zes in de jaren zeventig toen de ploeg bekend stond als de 'Big Red Machine', met spelers als Johnny Bench, Tony Perez, Joe Morgan, Dave Concepcion, Pete Rose, George Foster, Ken Griffey en Cesar Geronimo.

De Reds namen een 1-0 voorsprong in de eerste inning. Drew Stubbs en Orlando Cabrera begonnen met vier wijd, maar toen volgde een dubbelspel. Hierna scoorde Stubbs na een honkslag van Scott Rolen.

In de tweede inning scoorden de Astros tweemaal. Chris Johnson en Brett Wallace openden met honkslagen. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag zorgde Jason Castro met een honkslag voor het gelijkmakende punt, waarna Wallace het leidende punt scoorde na een squeeze van Wandy Rodriguez.

Cincinnati kwam langszij in de zesde inning maar scoorde slechts eenmaal hoewel men de honken vol kreeg met nul uit. Orlando Cabrera en Joey Votto sloegen een honkslag, waarna Scott Rolen vier wijd kreeg. Na een pop-fly op fout gebied zorgde Brandon Phillips met een honkslag voor 2-2, maar de inning kwam daarna ten einde toen Jay Bruce (die eerder tweemaal drie slag had gekregen) in een dubbelspel sloeg.

In de negende inning nam Tim Byrdak de pitching voor de Houston Astros over en moest het opnemen tegen Jay Bruce, die toen de eerste worp die hij zag over de omheining in het midveld sloeg voor een walk-off homerun!

In de eerste helft van de negende inning nam de Cubaan Aroldis Chapman de la Cruz het werpen over bij Cincinnati en werd de winnende werper. Afgelopen zaterdag werd één van Chapman's fastballs tegen de San Diego Padres gemeten op 105 mph (168 kpu!) en dat was de hardste (snelste?) worp die ooit is gemeten sinds snelheden voor het eerst werden vastgelegd in het begin van de jaren tachtig. De linkshander werd op 31 augustus toegevoegd aan het roster en maakt dezelfde dag zijn debuut in de Majors toen hij één inning gooide vs. de Milwaukee Brewers. Omdat Chapman op 31 augustus op het roster stond is hij ook beschikbaar om deel te nemen aan het 'postseason'. Vorig jaar nam Chapman met de nationale ploeg van Cuba deel aan de World Baseball Classic en een paar maandag later maakte hij ook deel uit van de Cubaanse ploeg die deelnam aan het World Port Tournament in Rotterdam. Op 1 juli, één dag voor aanvang van het evenement, liep Chapman het spelershotel uit, stapte in een klaarstaande auto en vertrok. Hij woonde daarna in Andorra en kwam terecht in Amerika waar hij op 10 januari een contract tekende bij de Cincinnati Reds voor zes jaar en 30 miljoen dollar. Chapman maakte zijn profdebuut in het Triple-A team van de Reds in Louisville en werd op 31 augustus opgeroepen voor het Major League-team.

(28 september)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.